Skottas 30/11

imorgon är det den 1 december, vilket betyder att det
är jullov om 20 dagar,
julafton om 24 dagar och min resa till kanarieöarna på-
börjas om 28 dagar, chill månad!


Idag var tanken att rida ut men då det var väldigt mörkt
så bestämde jag mig för att rida och ha kul i paddocken
istället där vi har belysning.
Red inte speciellt seriöst, travade över lite småhinder (kanske 30cm)
och gjorde lite olika serpentin övningar.
Han kändes jättebra trots att vi inte gjorde något avancerat.
Red ungefär 30 minuter.


världens sötaste träd!

//Ronja

stallet next

åker alldeles strax till stallet och en
uteritt i mörkret står på tur.
vi ska framför allt ha kul efter gårdagen
och bara mysa!

onödigt inlägg menmen, hörs sen!

//Ronja

Hemma

Idag är jag hemma från skolan och är rejält förkyld, aldrig roligt. Sitter och fixar med en engelsk inlämningsuppgift som ska vara färdig på fredag och försöker också plugga historia eftersom vi har ett stort prov på första världskriget.

Hoppträningen gick bra för mig och Batman igår. Vi hade lätt för övningarna och fick till en mycket fin galopp mellan hinderna. Batman blir fortfarande lite för låg i formen så det jobbar vi vidare på, men vi har ändå lyckats få upp nacken säkert 10-15 cm på väldigt kort tid, så det är inte långt kvar nu! Som Julia och Ronja redan har sagt red vi i lilla ridhuset där man tyvärr känner sig stor och klumpig eftersom där inte finns så mycket plats att hoppa på. Trots det kändes det bra med alla galoppombyten och med hinderna som hoppades både från kortsidan och från långsidan. Det var flest räcken, vilket jag tyckte var bra, det är det jag och Batman behöver öva på att komma rätt in, balansera av i tid osv.

Jag var väldigt nära att trilla av igår, hehe. Batman missförstod mig när ett avstånd inte stämde helt 100 och jag försökte få honom att hoppa av lite tidigare. Istället tog han ett halvt galoppsprång till och halvt om halvt krashade/hoppade in i räcket och sedan över det som inte ramlade. Jag hängde på ena sidan men lyckades kravla mig över till andra sidan när vi kom till svängen. Tur att jag har världens snällaste ponny som inte bockade med mig hängande om halsen! 

Vi hoppade hinder på mellan LB-LA-höjd tror jag och det kändes super när vi kom bra på. Nu är vi taggade inför Torns nästa lördag! LC och LB ska vi hoppa där, ska bli jätteroligt!



En failbild som jag bjuder på. Klassiska Batmanhoppet "jag-kom-lite-långt-ifrån-men-vad-gör-det?" I belive I can fly! Så sött att han är helt oberörd medan jag håller på att få hjärtstillestånd, haha!

/Therese

woop woop

glömde blogga igår, hade fullt upp med annat
efter träningen ..


Träningen igår gick inte alls bra.
Framridningen och början av framhoppningen fungerade
okej, vi fick till riktigt fina språng och byten.
Sen när vi väl började hoppa så fick både han och jag lite av
en "blackout". Jag har tränat så mycket på att få upp tempot på
honom när vi hoppar, för jag vet att han stannar annars.
Men som Julia redan sagt så red vi i lilla ridhuset där det
finns NOLL utrymme när man är 6 pers där inne.
Skottas hade inte riktigt den vanliga framåtbjudningen vilket
nog berodde på att han inte riktigt fick den "platsen" han behövde.

När vi hoppade själva "tävlingsbanan" alltså samma som vi ska
ha på Julbazaren fick jag ett stopp på 3:an för att jag tänkte
att det inte skulle gå när han knappt gick framåt + att jag
mest fokuserade på att få fram honom istället för att hålla om.

Så ush på denna träningen , och vi hoppas på att vi får ha stora
ridhuset nästa gång!

Film kommer!


stolsits därja..

//Ronja

Hopptränigen för Storm

Idag på hoppträningen var det roligt!

Efter en egen och ganska snabb uppvärmning började vi hoppa småhinder och öva på galoppombyten. Det gick ganska bra, fast jag och Storm behöver ju öva på det kan man säga.

Efter att ha hoppat lite olika linjer med just galoppombyten så satte vi ihop det till en bana som vi första hoppade en gång på en lägre höjd och sedan höjde vi. Då övade på nummret till Julbazaren dvs. att dem som hoppar felfritt går vidare och får höja ett hinder. Hihi, jag och Storm vann och då låg banan på lite olika höjder men de flesta närmre eller högre än 1 m.

Det kände helt okej, men Storm var lite seg och på något sätt kändes det lite slarvigt.? Kan bero på att vi var i lilla ridhuset och då får man en känsla av att man bara svänger hela tiden. Men det var en rolig träning så det var positivt, Storm var dessutom glad och tyckte att det var roligt att få hoppa "ordentliga hinder".

Förresten, vi hade strömavbrott i stallet både innan vi åkte till tränigen och när vi kom hem igen (för er som ville veta det), men med lite pannlampor så gick det att få bort det värsta av alla lera och hitta utrustningen!

/Julia

Dagens

Stormpass:

Det blev lite dressyrarbete och då mestadels i skritt. Jag arbetade henne länge och väl med mycket fokus på att jag satt mitt över henne, kände båda sittbenen och arbetede med hela mitt säte samt att vara extra mjuk i handen och inte direkt bry mig om hon krökte på nacken eller ej, utan bara få det att komma helt naturligt bakifrån, genom bakbenen.

Hon var jätte fin i framskrittningen och vips sa det så arbetde hon precis så som jag ville, bakbenen under sig och hamande i helt rätt läge. Imellanåt kommer hennes småryckningar och rystningar med huvudet men jag tror att det beror på att det är lite jobbigt nu i början innan hon har satt dit rätt muskler för att arbeta i rätta formen igen. Jag skrittade fram i hela 20 minuter, både för att jag inte har kännt mig helt frisk och kry så behövde jag en ordentlig uppvärmning och eftersom jag själv vet att det bästa för oss båda är att jag får igenom henne i skritten innan vi börjar själva huvudarbetet. För om det inte går i skritt går det inte i trav och då inte heller i galopp och om det inte funkar så blir jag så irriterad och sur och då går det ut över henne. Hur som helst gjorde använde jag mig av öppnor, slutor, utåtställning och såklart inåttställnig.

I traven försökte jag arbeta lite på samma sätt, att få igång henne bakifrån med bakbenen och få med henne i alla svängar. Tyvärr gick det inte lika bra där men det förlåter jag henne för. Jag rider faktiskt mycket sämre i traven och såklart kan hon inte åstakomma någonting om inte jag rider Ordetligt..

I galoppen så var hon het och springig och inte heller där red jag speciellt bra. Men jag försökte göra en ny övning som jag fick tips om av Fia igår. På 20 metersvolten i galopp och minska den med bakdelen först, nästan som i sluta tänker jag, och sen flytta in framdelen på samma spår. Den tror jag kan vara bra för oss bara vi lär oss att göra den rätt sätt. Jag behöver få henne att aktiver "bak-kärran", vilket inte är det lättaste.. Men det är en mycket bra övning för det!

MEN det SKA gå och jag tänker inte ge upp här bara för att vi har haft ett par dåliga dagar. Efter idag känns det som att vi är lite granne in på rätt spår igen och det känns ortoligt efterlängtat efter en sån "urspårning". Och jag VET att vi båda har det någonstans långt där inne vi kan rida dressyr också, eller försöka. Vi kämpar på och jag hoppas att framgångarna kommer med det!

/Julia


Jag lever!

Bryter min lilla bloggpaus med ett inlägg. Batman har under den senaste tiden tagit det ganska lugnt medan jag har kollat på gymnasieskolor. I fredags sparkade vi igång ridningen igen och var och tränade för Lotta, det blev markarbete och jag hade en himla fin känsla genom hela timmen. Vi fick till fina galoppöppnor längs långsidorna och Batman kändes allmänt fin och fräsch, superkul! I lördags och söndags blev det uteritt. Jag och Batman trotsade vädret och var ute en kortis i halvstormen. Vi fick bra med medvind hem kan jag lugnt säga! Så blir det när man är envis och ska ut och rida även om det stormar, haha!
Idag var det ett halvt seriöst försök till dressyrpass, men ponnyn var orolig och litade inte på lastbilarna som håller på och lastar betor 20 meter från vår paddock. Jag förstår honom; de tutade, skramlade och var allmänt jobbiga.
Nu vet ni vad vi har haft för oss, jag återkommer med ett inlägg om hoppträningen imorgon. Nu ska jag plugga.
Vi höres!
/Therese

Skottas 28/11

Skriver lite snabbt om dagens ridpass då jag egentligen
måste plugga.. ;)

wow-känslan kom tillbaka , wiiiiie !
Skottas skötte sig utmärkt och jag är super nöjd.
Vi fokuserade mycket på lösgörningen , gjorde öppnor,
skänkelvikningar, framdelsvändningar, volter och så vidare.
Han var ordentligt loss i båda sidorna när vi var klara,
världens finaste ponny!

Han var så gullig när vi kom tillbaka till stallet, jag tog
en av morötterna och åt lite på den medans jag
gav Skottas massa andra. Han spottade ut dom en efter
en och när jag gav honom resten av min åt han nöjt upp den.
Dagens höjdpunkt, som jag skrattade.

Imorgon hopptränar jag , onsdag rider vi ut, torsdag dressyr,
fredag vila och lördag hopptävling på Åsbo Ponnyklubb där vi startar
LC & LC+5 .


ingenting kan ta dig ifrån mig, världens finaste.

//Ronja

Tyvärr...

...har jag inte hunnit blogga under hela denna helgen.
Storm har inte gått några ordentliga pass, igår var det regn och då blev det bara ett snabbsnabbsnabbt ridpass, kanske 20 min. Hon hade ändå fått massage av Fia så det tar lite på henne.

Förresten var Storms namn extremt passande igår. Jag älskar ponnyn Storm, men stormen Berit var inte lika rolig...! Vi hade strömavbortt hela kvällen.. Men jag fick gjort lite läxor så det var väl gott också ;)


Fyller ut vår tomma blogg med en lite konstig hopp bild på världen bästa kompis Storm och världen bästa häst Storm<3

Ingen skola

för min del idag. Strömmen gick i skolan igår och kom
tillbaka vid 10 idag så ingen kunde vara i skolan då
dörrarna inte gick att öppna till våra korridorer + att det var mörkt.

Så jag ska alldeles strax äta och sen åker jag till stallet. MYS!
Som jag sa igår så står dressyr på schemat och jag hoppas på
en wow-känsla!

//Ronja

SORRY!

hihi,updaten från min sida har varit kass, I know.
men så blir det ibland.

Imorse blev jag hämtad tjugo över åtta av Felicias pappa och åkte till
stallet och hämtade Charly. Sen åkte jag och Jonas till Lomma ridklubb
och mötte upp Felicia och hennes mamma Linda.
Felicia startade 50 och 60 och nollade båda, vilket jag tycker är
superbra eftersom det var deras första "tävling". I 60
ingick omhoppning + att sista i omhoppningen var en mur som
han hoppade utan att tveka.
Även jag är nöjd över min fina lilla ponny och hans duktiga ryttare!

När vi kom hem till stallet igen var det näst intill storm, vilket fortfarande
håller i sig här i lilla Häljarp. Så Skottas fick vila idag också...
Hade tänkt dressyra på honom, men mamma sa att jag skulle komma
hem och hästarna in.
Så så fick det bli.

Imorgon ska jag iallafall dressyra, har tänkt fixa något tidsinställt då
jag nog inte hinner blogga imorgon.
Åker direkt till stallet från skolan, rider, fixar i stallet och sen spenderas
hela kvällen åt att plugga.
Kul!

Det fungerar inte att fixa bilder då vårt internet laggar sönder eftersom det
inte får någon vidare bra kontakt med bredbandsgrejen nu när elen , förlåt , men dampar.

//Ronja

BLOGGTÄVLING HOS ourhorses.blogg.se



www.ourhorses.blogg.se

/Julia

Laddar Taggar Peppar

Nästa lördag ska jag och Storm åka till Åsbo pk och tävla Julahoppningarna. Riktigt roligt ska det bli. Egenligen hade jag velat starta LB med Storm men tyävrr är den regional så vi hoppar LC , LC+5. Hur som helst så ska vi satsa på att ha riktigt kul, ha mer fart jag ska rida med hela mitt säte och bli felfria förhoppningsvis!!!

/Julia

Lelle Stormtösen

Idag red jag, Ronja och Hannah ut som Ronja redan har sagt och det var kul. Hade värsta galna outfiten, haha. Regnbyxor med tights under som gled upp hela tiden så det blev till slut shorts, reflekjacka och reflextäcke och vanliga stallskor. Gulligt!

Imorgon ska jag fixa all reklam som ligger och väntar på mig, över 100 kilo! Men jag kommer bli man in the bank! Efter det ska jag ut till Viarp och fixa inför en regional dressyrtävling för storhäst tills på söndag sen ska jag till stallet och rida och kanske kanske kanske försöka hinna klippa Storm. Mkt planer (som vanligt) men det fixar sig på något sätt eller vis (som vanligt)!

/Julia

Moa Lignell

sitter och kollar på idol, blev helt rörd när Moa sjöng.
the worlds greatest,

Idag red jag, Julia och Hannah ut en sväng.
Inte så lång runda utan bara ca 45 minuter.
Skoj!

Efter stallet åkte jag och världens bästa storasyster
Michelle till center syd. Gick runt och pratade och hade väldigt mysigt.

Kul inlägg, YEAH !


har inga bilder på denna datorn, så det kommer en vacker bild i repris.
You raise me up so I can stand on mountains. my hero, (L)

Fråga

Fick en kommentar om vem som fick prova på Skottas på träningen i tisdags.

Saga fick prova på honom. Hon var lite nervös i början så han stanna på första hindret,
men sen gick allt super! Det var lite kul att se någon annan hoppa honom, så jag ser
hur det ser ut lixom!
Hon hade ett mycket bättre tempo på honom än vad jag brukar ha vilket
gör att han hoppar mycket bättre och det var kul att
se vad jag kan förbättra.
Dom var iallafall jätteduktiga!

//Ronja

Skottas 24/11

Idag fick Skottas gå ett dressyrpass.
Inget lyckat, men ja.
Började med att trava fram länge , som alltid.
Behöver snart inte skriva det längre, ni vet redan..
Sen när galoppen också var klar så fortsatte jag
lite på träningen i tisdags.
Gjorde alltså 2 tiometers volter i varje hörn i två varv i varje varv,
nu blev det många varv ;)
Det gick inte lika bra idag som på träningen men jag är ändå nöjd.
Började sen jobba honom, ställde honom utåt och sen inått, ja ni fattar.
Gjorde lite öppna, skänkelvikningar och övergångar vilket han lyssnade bra
på.

Efter ett tag så blev allt fel, han började "giraffa" sig och takta och så vidare.
Han blev alltså helt stirrig och det var nära några gånger att jag flög av..
Jag struntade därför i formen helt och fokuserade bara på att få
honom lugn igen, vilket jag gjorde genom att rida på en åttvolt i trav (red lätt).
Han slappnade till sist av och jag var nöjd så det fick bli slutet på det passet.

Jag kom på efteråt att jag glömde förbygeln idag, ajabaja, så att sadeln hade glidit
bak. Det är klart att det var obehagligt för honom , jag hade inte heller velat jobba då.
Så imorgon åker förbyglen på och allt ska klicka har jag bestämt mig för.

jag och charly på Rydebäcks RF sommaren 09. pay'n jump 60cm - NOLLA!

// Ronja

Vampire diaries

Nu har jag precis tittat klart på ett avsnitt av Vampire diaries. Så spännande är det, fast lite läskigt ibland också, "blod-delarna"och sånt är inte min typ av program, men draman och kärleken är bara bäst!

Min kväll har hittils varit helt amazing, har bara slappat och tagit det lugnt, sånt som man faktiskt kan behöva ibland när allt annat går i racerfart! Snart ska jag och min kära mor ge oss ut i stallet. En promenad för både Storm och Batman hänger också på. Therese iväg på gymnasiebesök (har varit det mer eller mindre hela veckan) och därför hinner hon inte med speciellt mycket mer än det absolut nödvändinga i stallet och bloggen blir såklart lidande också, men hon kommer säkert snart ikapp tiden!  

Efter stallet ska jag fortsätta med mitt torsdagsmys i form av Bonde säker fru kanske skriver jag någonting här också!

/Julia

Storm dressyrträning

Idag dressyrtränade jag Storm somsagt.

Det gick hyffsat förutom att hon inte ville släppa till det där lilla extra. Annars var hon fin och pigg och känslig för min skänklar. Det låg en del fokus på förflyttningar och för vår del (som vanligt) mina ytterhjälper.. Imorgon får Storm vila, då ska jag bara till stallet och mocka, rykta och pussa lite på mitt hjärteguld.

/Julia

fryser!

Kom precis hem efter en lång dag.

Efter skolan åkte jag direkt till stallet och gjorde iordning
till skottas som fick vila idag.
Mockade , bytade vatten , mätte upp hö osv.
Pussade lite på honom i hagen också innan jag åkte hem.

Sen åkte jag in i Landskrona hem till Ronya , där jag har varit
hela kvällen.
Världens härligaste tjej, var typ aslängesen jag träffade henne (förutom i söndags).
& vi träffas på söndag igen, grymt eller?
Vi har iallafall haft en väldigt kul kväll.

Nu sitter jag och tittar på fotboll, Milan-Barcelona, väldigt kul -.-

Detta inlägget har tagit ca 2 timmar för mig och skriva , så jag skiter i
det nu , förlåt ;)

//Ronja

Dressyrträning på gång!

Det är otroligt skönt att komma hem från skolan och inte ha en enda läxa att göra! Speciellt när man är helt slutkörd i kroppen! Det ver verkligen länge sedan man fick uppleva den känslan..

Planerna för kvällen ser ut som alla andra onsdagskvällar, dressyrträning för Lotta Ringwall. Det ska bli roligt såklart men nu när man sitter här innanför det mörka blåsvädret så är det lockande att krypa ner under täcket och sätta på en riktigt bra film, ibland är det tufft att vara hästtjej men det finns ingenting som är bättre när man verkligen har tagit sig ut och kommit igång. Imorgon ska Storm vila så då finns det förhoppningsvis tid att dra täcket över huvudet i tid och vara lite piggare på fredag. Nu när det är höstrusk, kallt, blåsigt, ljust sent på morgonen och mörkt tidigt på kvällen och dagarna är så extremt korta med ändå känns så himla långa så finns det inte mycket som är bättre en tanken på att det snart är jullov, tanken på att man har världen finaste och bästa ponny och alla andra som känner likadant och stöttar en, haha.


Usch ja. Vad sommaren är saknad nu!

/Julia  


Var ska fokusen ligga?

Ibland tycker jag att det verkligen går överstyr med märkeshysterierna inom hästvärlden. Jag tycker såklart att det är hur kul som helst se fin ut och jag tycker verkligen om att shoppa hästgrejer och visst ska det se bra ut när man är och tränar eller tävlar men ibland ligger det tyvärr allt för mycket fokus på det, det är ju ändå inte utrustingen som gör hur du och din häst är samspelta och i längden så kommer man inte att komma längre på grund av att man har en massa märkesutrusting?

Jag själv ääälskar hästutrustning och alla möjliga olika märken och moden och visst ska det passa och se snyggt ut, men till och med jag kan erkänna att det blir allt för mycket ibland. Tänk att man hade kunnat lägga alla dem extrapengarna på träningar och tävlingar istället, det ger så mycket mer! Det ekipaget utan alla dem där märkessakerna är kanske också det ekipaget som har det bästa samspelet, rider med bäst stil och vinner det mesta som kommer i sin väg? 

Jag pekar verkligen inte ut någon med detta inlägget utan bara ger er en liten tankeställare vad som egentligen betyder någonting, vad tycker ni?

/Julia  


Storm och Pontus hoppträning

Idag har det varit en rolig och flummig träning. Det var inga speciellt svåra övningar men däremot ett spännande hästbyte.

När jag red jag fram Storm var hon ganska fin, jag la en del vikt på att få igång henne ordentligt så hon var med på noterna. Vi gjorde någon galoppövning innan vi gick över till själva huvudmomentet, hoppningen! Vi hoppade en kort bana på 6 hinder och sedan bytade vi hästar.

Jag fick rida lilla c-ponny-valacken Pontus som innan har stått i Viarp som ridskoleponny och ägs nu av Ebba Persson som ska ha en massa creed till det arbetet hon har lagt på honom. Jag red honom några gånger innan han blev såld till henne och han känns så mycket fräschare nu trots att han är ca. 2 år äldre än sist jag red honom! Han var fin och det var roligt att byta och rida en annan häst fast jag är van vid Storm långa hals så det kändes lite knas i början, men jag vande mig. Men det är alltid svårt att rida en häst första gången på så länge.

Jonna som fick rida Storm gick det bra för, alltid lika roligt att se andra rida ens ponny.

Sedan bytade vi tillbaka och lade till några hinder till banan och det gick bra. Jag fick igång henne lite mer denna gången. Vi avslutade med att hoppa ett hinder som var lite högre än de andra, men inte jättehögt ca. 1 m och det andra språnget blev ganska bra, fast det var ingenting seriöst utan vi bara lite på skoj skull!

/Julia


Hoppträning Skottas - 22/11

Idag på hoppträningen började vi med självständig
framridning som alltid.
När alla var klara gick vi in på 4 olika 10 m volter i galopp.
Vi skulle galoppera 2 varv på varje volt, och rida 2 varv runt
fyrkantsspåret.
Fick jättemycket beröm av Jennifer, och Skottas kändes
jättemjuk och fin.
När vi hade hoppat fram våra hästar sa Jennifer att vi skulle
byta hästar så att vi med lite latare hästar skulle på känna på
lite hetare hästar.
Jag hade turen med mig och fick rida på underbara Jordan, som
rids och ägs av Saga Classon.
Vi fick prova på de nya hästarna i ca 2 minuter innan det var dags att hoppa
6 olika hinder. Allting mellan mig och Jordan bara klickade, även om han var lite
sur på mig i början , som hand i handske verkligen!
Han är riktigt min typ, het, vill inte hållas tillbaka, vilket jag ääääälskar ,
samt att han stannar när han har möjligheten vilket jag känner igen sedan innan
så att jag visste hur jag skulle hålla honom.
Dessvärre fick vi bara hoppa de "nya" hästarna lite innan det var dax att byta till
våra egna.
Skottas var också superduktig, han stannade en gång på kombinationen i banan
och rev ett av hinderna. Jag tar helt på mig båda sakerna, då jag inte riktigt
red honom som jag skulle.

Jordan är iallafall en kopia av hästen jag vill ha i framtiden, iih, känner mig helt
superglad nu!


min finafina ponny!

//Ronja

Storm dagens ridpass

Jag unnar mig själv lite datortid och lite chokladkaka (mums) nu på kvällskvisten efter en helsjuk dag.

Storm var fin idag också, kanske inte fullt lika fin som igår. Jag fick verkligen igenom henne till vänster men det var det sämre med till höger, som det brukar. I galoppen kändes hon helknas, kan bero på halsförlängarna som gör att hon måste gå med huvudet djupare än hon brukar och då kan man ju förstå varför det känns så knas. Jag hoppas att hon är fin imorgon. Då ska vi ju hoppa !

/Julia

några hästar jag LÄTT hade kunnat tänka mig

att ha!

A-ponny - vet inte riktigt ;p
dålig början
B-ponny - Tycker att Skovbjergs Marcus är jättego, och Yatzy II.
C-ponny - Julia Lundgren's Niels , såååå fin
D-ponny - Jag är helt kär i Black Trump , Isabella Nilssons häst, men det hade inte varit dumt att ha Felizias      Killmaryl Rua heller..

// Ronja

Min drömponny Storm

Låter rukbriken tala. Storm var som en dröm att rida idag. MUMS!

Hade på gummibanden på henne eftersom jag kände att det inte var lönt att bråka mer denna veckan och det valet är jag extremt nöjd med. Hon gick på som en klocka och var riktigt fin att rida, mycker mjukare än hon brukar, mycket mer lyhörd, framåtbjudande men reglerbar och tänka bara när det sitter utan inspänningarna. Då är jag säker på att vi kan prestera även på dressyrtävlingar och tar även med oss det till hoppningen.


Bild i repris på finastefinastefinaste!

Skottas 20/11

Såg att Johanna har fixat ännu lite till med bloggen.
Superfint, riktigt grym är hon!

Idag åkte jag och mamma till stallet vid 11 och fixa lite där.
Hon städade medans jag mockade och fixade vid Skottas.
Samtidigt som jag skulle ta in Skottas kom Felicia så vi kunde
rida tillsammans.
Vi hoppade, eller ja hoppning/markarbete, och ingenting funkade
idag.
Skottas hade extremt mycket överenergi i kroppen , han bara studsade runt
och sprang som en galning.
Höll på att flyga av rätt många gånger.
Vi avslutade med en rätt bred oxer på 90 cm i allafall, och det fungerade
helt okej.

Nu ska jag hoppa in i duschen, och sen åker jag in och fikar i Landskrona.
Efter det åker vi och hämtar Therese och åker till Helsingborg och kollar på
Breaking Dawn vid 9.
Hörs sen!


pay'n jump i Viarp i somras, 70&80 - NOLLA!

//Ronja

Skottas 19/11

Imorse gick jag och Felizia upp vid tjugo i åtta
och åkte till flyinge vid kvart över.
Kul förmiddag och lämnade flyinge igen vid kvart
i tolv.
Åkte direkt hem till Felizia och spelade MHAM ,
haha, sånt nolifespel!
Iallafall , efter det gick vi ut och gjorde vi pållarna,
jag Ruffe och Felizia Fly.
Sen red vi ut en runda och hade jätteskoj, Rufus är en
riktigt underbar ponny att rida!

Vid halv 4 åkte jag hem, och sen till stallet.
Red ut en runda på Skottas med Therese och Julia.
Kul som alltid !
Jag och Therese var ute i ca en timme, medans
Julia var tvungen att gå efter typ 20 minuter.

Skulle egentligen åkt och tittat på Breaking Dawn med
Therese nu ikväll, men det blir nog imorgon istället !


terrängträning i Tågarp i somras

//Ronja


Gästbloggning alá Kingen

Tjena alla markhögs läsare.

Mitt namn är Felizia och jag är en sjukt flummig tjej som går på Ronjas skola.
Fast jag går i nian.
Jag har 5 hästar, varav 3 st jag rider på.

Finns inte så mycket att säga om mig, är väl typ bara att jag är 14, snart 15år. Gillar musik och sånt, men skit i mig, ska inte tråka ut er redan!

Nu till mina hästar...
Har en b-ponny som heter Yakari, en c-ponny som heter Isac, två d-ponnysar som heter Killmaryl Rua och Woodfield High Flyer och en liten(läs stor) åring som heter Mustang Mail.

Tänkte börja att berätta om min kungliga miniponny, Yakari, mer känd som "den lilla skäcken som hoppar som en gummiboll" eller som jag kallar honom Harry eller Boysing. Han är en brunskäck som bara är 1,22m hög. Vi har hoppat MSVB tillsammans och SM där vi tog oss till A-final(skryter jag nu?) P80 fälttävlan och lite dressyr. 
Han är född 2000 och har en energi som heter duga, en riktig evighetsmaskin, den tar liksom aldrig slut!

Isac är min bruna c-ponny. En väldigt speciell sådan, han är ganska lätt att rida på marken men på hoppbanan, är han svår, han litar inte på sig själv fullt ut så han litar på att jag gör rätt. Är han nolla så har han typ alltid med sig en rosett hem. Han vill sin ryttares bästa men vågar inte alltid ta för sig men när han väl är igång äger han banan. Han är född 1997, vi har tävlat upp till LA hopp, P90 fälttävlan och LA dressyr.

Killmaryl Rua, min ögonsten, han går under namnet Rufus eller Ruffe. Han är en ponny med ett hjärta av guld. Är supersnäll och helst ska alla titta på honom, uppmärksamhet är typ det bästa han vet (efter mat). Han är också skäck, folk brukar kalla honom "stor harry", han är ju också skäck och har lite samma stil som Harry. Dock är dem HELT olika att rida. Ruffe hoppar jag MSVB med men ska nog snart debutera MSVA. Han är också född 1997. När man tittar på honom ser han inte ut som en hopphäst, mega långa ben, superkort kropp, kort hals, lååååångt huvud osv, han är väldigt grov också! Världens bästa<3

Woodfield High Flyer eller Fly/Flugan/Flyan som hon kallas är min andra D-ponny. Hon är flugskimmel (fast hon tror nog att hon är skäck för det mesta) Hoppar som en jagvetintevad. Jäkligt bra om jag får säga det själv! Har bara haft henne sen augusti och skyndar långsamt, vi rider just nu LB hoppning och har provat LB+5 och ska snart debutera LA. Hon är född 2002, alltså ganska ung, ibland kan hon va lite bebis, men inte ofta ;)


Mustang Mail är vår egenuppfödda hingst efter Jaguar Mail. Han är mörkbrun och typ skitstor redan, han är ju endast 1år och redan typ 165 hög.
Finns inte så mycket mer att säga om honom...

Här sitter jag och skriver, får ju bjuda på bilder på mina stjärnor också;)




Isac ärevarv efter vinst i Stävie Cup!

Isac i Dagstorp

Isac på hemmaplan(på terrängbanan) Gärds RF P90


Svenskt ponny derby 2010 vattengrav i A-finalen. Vinst! <3
Harry my mini ponny!


Harry leverar. Glad heeest!


Harry studsar genom vattnet i Trossnäs!


Harrystyle.(på kommando ofc)


Ruffe i Flyinge HSK LA




Redo för stallet...

..snart. Jag ska bara slänga i mig någonting ätligt och sedan drar jag vidare mot stallet.

Sålänge får ni avnjuta en fin bild på mig och min fina!



/Julia

skolan+stallet+bio=slutkörd

Nu har jag hållt igång hela dagen och är helt slut i hela min kropp. Först till skolan, började klockan åtta->cykla till stallet, mocka, rida och rykta snabbt->cykla hem-in i duschen->äta middag på rusande fot->vidare till Breaking Dawn på bion->nu är jag äntligen hemma!!!

Om ni funderar på att se Breaking Dawn-gör det! Minst lika bra som dem andra i serien. Lite mer blod och allmänt drama, satt och klämde sönder Alma och Idas händer och åt inte ens upp mitt godis!

Och tro inte att jag kan andas ut nu, nejnej. Först morgonfodring i stallet imorgon och sen skolan, vi har öppet hus och ska gå i skolan i sisådär tre timmar.. Sen ska jag hinna rida och mocka osv. innan vi har gäster på kvällen. 

Men det är tur att det är såhär jag trivs som bäst och det är tur att jag gör det för något som är riktigt bra(Se nedan). Gonatt med er!



/Julia 


Storm 28 november 2011

Idag blev det ett drssyrpass för mig och Storm, jag var ofokuserad och allmänt stressad och Storm tyckte inte heller att det var kul så imorgon så ska vi göra någonting roligt istället, som att rida ut!

Vi övade lite galoppombyten och jag gjorde ett misslyckat försök att få igenom henne men det gick inte. Jag tror att både jag och Storm behöver en rolig dag utan några krav eller någon press. För vi har ju all tid i världen!

/Julia

dålig uppdatering här jao

Såg precis att det inte har kommit upp några inlägg alls under dagen,
ajabaja!
Jag har inte haft tillgång alls till någon data under dagen ,
så därför har det inte kommit något från min sida.

Idag har jag inte varit i stallet då jag följde med Felizia hem
direkt efter skolan.
Vi har inte hittat på något speciellt, men har endå haft allmänt kul,
ronja&feliziastyle ni vet.

Imorgon åker vi till Flyinge och är funktionärer på deras lokala hopp-
tävling.


en av mina favoritbilder på Felizia och Isac

//Ronja

ohästigt inlägg

men allting handlar ju faktiskt inte
om hästarna, även om en väldigt stor
del av mitt liv gör det.

jag har iallafall haft en otroligt kul kväll med några av
mina närmsta kompisar, Ebba, Carl och Fabian.
Har lite ont i halsen nu efter en massa skratt.

Innan det var jag i stallet och dressyrade lite på Skottas.
Det gick inte så bra, jag märker att jag håller på att bli
sjuk , är väldigt förkyld.
Vi gjorde mest skänkelvikningar och framdelsvändningar
vilket fungerade bra, men i helhet är jag inte nöjd med passet.
Imorgon får han veckans vila, skönt för både mig och honom
efter denna hektiska veckan.
Felizia (showjjumping.blogg.se) frågade mig om jag ville va
med henne efter skolan , så jag kanske hänger med henne hem!

En lite annan fråga:
Vad tycker ni om bloggen? Uppdateringen?
Vad kan vi förbättra?
Det är bara med er hjälp denna bloggen kan växa!

//Ronja

Ursäkta mig!

Jag har inte bloggat så mycket nu på 1-2 dagar, men som tur är har Therese och Ronja hållt bloggen vid liv!

Ikväll har jag inte hittat på speciellt mycket, bara varit i stallet och mockat, pussat på Storm, promenerat en kort runda och ryktat henne. Myyyspyyys!

Igår dressyrtränade jag och det gick heller vidare bra. Men det kan det inte alltid göra. Jag red ganska dåligt och det är anledningen till att det inte gick då bra. Och dessutom så var Storm väldigt pigg, sprang ivåg från arbetet lite och var inte helt sammarbetsvillig. Men vi tar nya tag och hoppas att det går bättre att rida imorgon! Jag funderar på att lägga fram någon lite bom så att vi kan öva galoppombyten. 

/Julia


Idag

Idag blir det inte så mycket gjort för mig. Batman ska ut och skrittas tillsammans med mamma och pappa, jag ska plugga och åka till Viarp för att hjälpa till på teoridagen. Barnen ska träna på att visa häst vid hand idag, kan bli kul för dom! :)

/Therese

Hiss - Bloggar

Mina favoritbloggar , som alltid blir det första jag går in på när jag har startat datorn är

nellieberntsson.se
nicholaijacob.blogg.se
nicholaihollesen.blogg.se
teamsl.se
showjjumping.blogg.se (har dock ej blivit uppdaterad på ett bra tag)
johannagrant.se
nielsochjulia.blogg.se
ponnybrudarna.se

har ni inte varit inne på dessa så tycker jag verkligen att ni kan lägga 1 minut på att titta in!

//Ronja


Ponnyakuten kommer tillbaka


Den tredje säsongen av ponnyaktuten börjar sändas den 15 januari 2012, klockan 19.00 på Barnkanalen, nu med nya ekipage och förhoppningsvis nya problem som ska lösas.

Tittar ni på ponnyakuten? Vad tycker ni om programmet? Börjar det bli uttjatat eller är det fortfarande ett bra program?

/Therese

Rösta på Roffe!

Nu är det dags att rösta fram årets bästa idrottsprestation, och vem förtjänar det mer än Rolf-Göran Bengtsson?
Jag har röstat, nu är det er tur!
http://response.questback.com/sr/jerringpriset2011/
/Therese

Outfit!


Skottas 16/11

Idag var det först tänkt att Skottas skulle vila,
men eftersom att jag hade tid över red jag ut en runda
barbacka på honom.
Jag skrittade fram på grusvägen och red sedan en stund
på en gräsplätt ca 4 minuter från vårt stall innan jag red
hem igen.
Han kändes helt okej, krävde ju inget speciellt av honom idag
så det funkade bra!


I wish nothing but the best for you

//Ronja

Ridsport på TV

SÖNDAG 20 november kl 17:00 Världscupen i hoppning Stuttgart, Tyskland (sammandrag)

SÖNDAG 27 november kl 11:00-12:00 Stockholm International Horse Show GP-hoppning (direkt)

SÖNDAG 27 november kl 14:30-16:00 Stockholm International Horse Show WC-dressyr (direkt)


 

SÖNDAG 27 november kl 22:00-23:00 Stockholm International Horse Show WC fyrspann


 

ONSDAG 16 november kl 21:40 Världscupen i hoppning Verona, Italien (efterhand)

ONSDAG 23 november kl 20:50 Världscupen i hoppning Stuttgart, Tyskland (efterhand)

LÖRDAG 26 november kl 22:15 Global Champions Tour Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten



Närmaste tidens ridsport i TV. Redan idag klockan 21.40 är det WC-hoppning i Verona, det ska jag helt klart kolla in!

/Therese


Hoppträning-Storm

På tisdagarna blir våra kära läsare verkligen påösta en massa hoppträningstexter, haha!

För mig och Storm gick det inte speciellt bra tyvärr.

Som framridning så gick vi på volten och arbetade med övergångar och tempo. Man skulle hitta ett tempo som var tillräckligt framåt för att kunna öka till en annan gångart och tilräckligt reglerbart så att man skulle kunna minska till en annan gångart. Ex. hitta rätt tempo av skritt för att både kunna fatta galopp, komma fram i trav och göra halt på. Då återkom det här med att hon blir så lång på höger sida och så kort på vänster så att hon vill gå vänsterställd hur man än gör med henne, jag fick verkligen mjölksyra i min arm och blev jättetrött i den som leder till att jag tappar tålamodet och som i sin tur leder till irriterad ryttare som leder till irriterad häst som inte är någon bra kombi alls. Jag försökte med att inte hålla alls på min höger tygel(För så kan hon inte bita sig fast i den) och var på ordetligt med min vänstra skänkel för att få igång hennes vänstra bakben för det är det som gör att hon biter sig fast i högertygeln. Tyvärr så var jag inte tillräckligt motiverad och hade inte tillräckligt med tid att arbeta vidare med det just då.

Vi gick senare vidare till ännu mer voltarbete kombinerat med småhinder och sedan en övning som handlade väldigt mycket om teknik. Det är precis vad jag behöver träna på med Storm men tyvärr hade jag inte min bästa dag idag gällande ridningen, jag red mer som en stel kratta än som jag brukar göra...

Storm var duktig som alltid och i vilka lägen jag än sätter henne i så räddar hon det och det är verkligen duktigt! Hon är verkligen den bästa.

Hon var jättesvettig efter så nu är det verkligen dags att klippa henne igen. Jag får se när jag hinner. Men samtidigt så är det lite dumt att klippa henne nu när det börjar bli så riktigt kallt innan hon har vant sig vid kylan. Men det blir väl på med ännu ett täcke. Hon fick iallafall på sig ett (nytt) tjooock vintertäcke nu ikväll, jag ska se om hon blir för varm i det annars så får hon ha det nu tills vi klipper henne och då får vi lägga ett stalltäcke under. Eller så får vi köra ett tag till på fleecetäcke-fodrat regntäcke ett tag till?

/Julia 


Hoppträningen

Vi började med att rida fram hästarna ordentligt i båda varven. Gruppen samlades på volten och flyttade bakdelen på den öppna delen av volten och övade på att komma ner ordentligt i sadeln. Vi gick över travbommar och arbetade med hästarnas bjudning och att de skulle vara hos oss och med på noterna. Detta fungerade mycket bra för mig och Batman, han behöll sin fina form i alla momenten och fick till en fin schvung över travbommarna.

Därefter började vi hoppa fram på volt. 2 hinder som stod på båge med 10 m som hästarna skulle gå på 3 och 4 galoppsprång emellan. Det var lite trångt för min storgalopperade ponny, men det fungerade ganska bra när jag red och kortade upp honom ordentligt.

Sedan gick vi över till att hoppa S-bågar i båda varven. Mittenhindret hade hjälpbommar både framför och efter och de andra var bara vanliga räcken. Det höjdes upp ett par hål och vi fick komma tills det blev perfekt.
Batman var duktig och svängde och bytte galopp fint, är nöjd med honom! Tyvärr fick inte heller jag någon WOW-känsla idag, lite tråkigt när det blir så.
Film kommer!

Internet funkar fortfarande inte på min egen dator, så jag sitter vid pappas, därför blir det inga roliga bilder...

/ Therese

Hoppträning för Jennifer - Skottas 15/11

Dagens hoppträning gick sådär,
jag fick inte riktigt samma flyt som vi har haft andra
gånger.
Framridningen gick nog sämst av allt, han lyssnade inte alls,
och jag fick va på honom med skänklarna hela tiden.
När vi började hoppa fram mjuknade han lite, och jag fick
tillbaka den "gamla" Skottas  vilket kändes skönt efter
framridningen.
Till slut fick vi till några riktigt fina vägar och språng, så
jag är nöjd. Saknade dock wow-känslan från igår!


människor kommer och går, men du kommer alltid vara i mitten av mitt liv.

//Ronja


Hej!

Jag tänkte slänga in ett inlägg och berätta att jag faktiskt lever och att livet rullar på. Mycket i skolan, gymnasieförberedelser, Batman och allting runt omkring gör att jag just nu inte har så mycket tid för övriga saker, där är bloggen inräknad.

Här kommer lite om de senaste dagarna:
Fredag 11/11: Dressyrträningen för Lotta gick bra! Vi övade skänkelvikningar och öppnor som Lotta är väldigt förtjust i. Fick många fina kommentarer om Batman och hans form som kommer högre upp för varje ridpass känns det nästan som. Lotta tycker att jag jobbar på ra med honom men måste tänka mycket på att hela han ska vara helt rak, vilket inte är helt lätt alla gånger när bakdelen svassar runt. Mamma satt med och filmade, så jag ska be Ronja göra iordning den!

Lördag 12/11: Lugn uteritt tillsammans med Ronja, Julia och Louise, som då satt på Charly. Blev bara skritt och trav då det hann bli väldigt mörkt innan vi kom ut. Men mysigt hade vi i alla fall!

Söndag 13/11: Dressyrtävling. Det gick väldigt bra för mig och Batman. Vi höjde vår procent och landade nu på 63,57%. vi hade ett härligt flyt tyckte jag och han var ganska stadig i formen. Tyvärr fick vi några missar så som galoppomslag och ingen riktig travlängning men det är bara att jobba vidare. Det gick sådär för laget, tyvärr var vi mindre än ett poäng från att gå till final vilket var lite tråkigt, men det är så det blir ibland.

Måndag 14/11: Igår red vi ut och Batman var ordentligt på tårna. Han började plötsligt skena längs med grusvägen och bara ökade farten hela tiden. Det är inte ofta jag har varit rädd på hästryggen, men fy fan vilken hemsk känsla det var! Tidigare när han har stuckit med mig har jag ändå haft kontakt med honom och kunnat bromsa, men nu var det som om han hade glömt att jag satt på och flydde från något jättehemskt. Så skenade han i säkert 2 hela kilometer utan att jag kunde göra något alls. Som tur var bromsade han in när det kom en korsande grusväg, men han var fortfarande helt galen och stod och frustade och drog in/blåste ut luft sådär skräcklaget som hästarna kan göra ibland. Som tur var verkade det inte som om han hade gjort sig illa på något sätt, men gud vad obehagligt det var!

Ikväll är det hoppträning, får se vilka roliga övningar Jennifer kommer med då.

/Therese

Storm 14 November 2011

Idag red mamma Storm som sagt, därför har jag inte jättemycket att säga om det förutom att de fick till ett par riktigt fina sivärtsförflyttningar och att det såg allmänt bra ut. Mamma verkade ganska nöjd och Storm med. Jag tog också några varv men det blev ingenting seriöst av det överhuvudtaget tror att det är pga. en blandning av trötthet, krasslighet och oseriösthet haha. Blev bara lite mysridning men det funkade hur bra som helst enligt mig och Storm en dag som idag!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen på med one peacen och dricka en stor mugg med te, sockerbitar och honung, mums! Får de hur jag känner mig imorgonbitti/inatt om jag ska ta mig till skolan eller ej, jag vill ju verkligen träna imorgonkväll så får väl försöka. ;)  

/Julia

iste och chokladstenar

skum rubrik jag vet,
men jag är inte alltid helt normal.

Skottas va grymt duktig idag, och
allt funkade helt perfekt.
Gjorde som planerat, framdelsvändningar,
volter, skänkelvikningar och så vidare.
Redan under framridningen kände jag att shit
vilket grymt pass detta kommer bli.

Som sagt var han fin redan under framridningen, och
jag började som alltid med att jogga igång honom långsamt
och försiktigt, så att han vaknar till bra.
Han var pigg redan då, vilket jag bara tycker är kul,
så jag var superglad och blev mer och mer peppad till
att fortsätta.
Efter ett tag kände jag hur han började komma in tempot
och söka sig neråt och då började jag med att fokusera
på formen.
När jag hade lirkat med honom ett tag fick jag tag i honom,
och han blev superfin , vilket tack och lov höll i sig hela passet.
Jag höll på i ca 2 timmar, vilket är extremt mycket för att vara jag,
men eftersom att jag hela tiden hade den där "wow-känslan" så var
det jättesvårt att sluta.

Nu är han iallafall go och fin inför träningen imorgon, och jag hoppas
det går lika bra då. Vill ni ha film från träningen imorgon?

Vill även passa på att påpeka att Therese är iväg på massage -lyckost-
så jag vet inte om det kommer något inlägg från henne idag.


bild på mig och Charly från i våras

//Ronja


Sliten

Usch vad jag är trött och sliten idag. Jag har nog dessutom en förkylning på gång för jag har enormt ont i halsen och är allmänt snuvig, stackars mig..

Men hur som helst så ska jag ta itu med lite plugg nu, senare ska jag till stallet. Jag ska faktiskt låta min mamma rida lilla prinsessan ikväll, jag tar kanske några varv också men i huvudsak blir det mamma som rider.

Nu vet ni läget trots ett rörigt inlägg, updatering i alla fall!

/Julia

sometimes it last's in love, but sometimes it hurts instead

Om tio minuter så kilar jag iväg till skolan,
så det blir ett snabbt inlägg nu.
Men bättre än inget, eller vad säger ni?


Idag efter skolan åker jag direkt till stallet,
ska dressyra på min finfina ponny.
Han fick knappt någon tid av mig igår så det
får jag ta igen idag.
Jag ska lägga mest fokus på att få honom att vänja
sig vid den förbättrade sitsen jag får när jag har gummiband
på armarna, men även jobba mycket med framdelsvändningar
och så vidare.
Mitt mål idag är att känna mig riktigt nöjd över både hans och min
arbetsinsats efter passet.

Jag har tyvärr inte hunnit fixa några tidsinställda inlägg ,
men uppdaterar såfort jag kommer hem ikväll.
Det kan hända att det kommer upp något innan jag rider
också!

//Ronja

Planer

Nu har jag och Storm en tävling kvar år 2011, i Åsbo blir det och då hoppar vi LC och LC+5. Hade väldigt gärna startat en LB istället men eftersom det är en regional LB så kräver det hästlicens och förmodligen kommer vi inte ha fått det innan dess. Hur som helst så tänkte jag att jag ska satsa lite mer på farten, alla andra tävlingar har vi kört på säkerheten för att verkligen bygga upp självförtroendet mig och Storm imellan, jag ska inte köra med henne så att hon blir helt till sig så vi bryter ner allt vi byggt upp, absolut inte, men mer fart riktigt snabbt ska det kännas för då är det ett helt normalt grundtempo, för det är det enda som har saknats alla andra starter.

Sen nästa år är det dags för den sista obligatoriska mätningen som det numera heter, snabbt som attans ska hon mätas helst den 4-5 januari för sedan den 6-8 är det trettonspelen i Helsingborg och det vill vi absolut inte missa. Jag håller alla tummar och tår på att hon ligger på 148 cm som hon gjort dem senaste två åren, verkligen.

I Helsingborg så ska vi försöka att starta en LB i alla fall. Om allt går som det ska och det hoppas vi! Sedan har jag inte mycket mer inplanerat, vi hoppar och dressyrar på och sen får framgångarna komma utefter det.

/JULIA

SM-GULD

Tillägnar ett inlägg till min bästa kompis Alma Ljungberg med finaste Atlas som tog SM-GULD bland c-ponnyerna idag, ni är verkligen så värda det! Grattis igen tjejen, ni är helt otroliga!


Cajsa Soberon, Alma Ljungberg, Frida Mårtensson

/Julia

känner mig hemsk

för att uppdateringen har varit så usel.
Jag har haft en sån extrem bloggtorka,
så de inte är sant.
Men nu har jag kommit på rätt spår igen och känner mig
faktiskt rätt sugen på bloggandet.

Idag har jag spenderat hela dagen på Viarps kör och ridklubb
med världens goaste människor!
Jag har varit speaker på dressyrallsvenskan idag och hittat
på en massa annat kul.
Viarps dressyrlag kom på en fjärde plats vilket dom flesta
var nöjda med!
Både Julias och Thereses rundor såg kanon ut,
jag är stolt över mina bloggkompanjoner!

Tycker också att ni ska ta och säga grattis till
Alma Ljungberg som tog SM-guld idag med Atlas,
superkul verkligen!

Nu ska jag plocka fram matteboken och plugga lite,
så detta blir enda inlägget idag, men vi hörs imorgon igen!


Bild från när jag provred världens finaste, Skottas!
//Ronja


Dressyrtävling-Storm

Idag dressyrtävlade jag och Storm en LB:1a. Det gick inte speciellt bra enligt mig. Men det är ju trots allt första gången jag tävlar dressyr på henne så är absolut inte missnöjd heller. Hon var jättefin på framridningen men när hon kom in på tävlingsbanan blev hon lite spänd och vi hittade aldrig samma form som inne på framridningen tyvärr, men imellanåt när jag väl rider oredetligt så blir hon fin i formen så hon kan ju absolut, det ska bara säga klick snart också. Förövrig red jag väl lite sisådär och känner nu i efterhand att jag hade kunnat driva på lite till, men det är inte lätt att tänka på allt. Vi fick för det mesta kommenateren för öppen form och mer energi men även att Storm var en trevlig modell på ponny. Alltid kul att höra!

/Julia

Beklagar uppdateringen!

Denna helgen ligger uppdateringen verkligen på noll av oss alla tre. Vi har alla mycket att göra och jag tror att det har blivit en tillfällig bloggtorka för oss alla. Vi vill gärna ha lite tips att skriva om! Hade en frågestund varit av intresse?

Imorgon blir det heller inte så mycket uppdatering, både jag och Julia ska tävla dressyr och Ronja hänger med som hästskötare. Det kommer ta hela dagen i alla fall för mig eftersom det är lagtävlan, men Julia slänger säkert upp ett inlägg när hon har kommit hem.

Nu ska jag fortsätta med läxorna innan jag går och lägger mig (Ronja sover redan gott i soffan..)

Tyvärr blir det inga bilder just nu, mitt inernet på min dator funkar av någon anledning inte så jag sitter vid pappas dator där det inte finns några roliga bilder. Hoppas ni står ut ändå!

/Therese 

Storms aktivering

Storm fick röra på sig idag genom ett dressyrpass. Ronja red samtidigt, så lite flumm men en del seriöst också!

I början kändes hon fin, väldigt fin. Sen blev det lite dragkamp men sen lossnade hon och till slut blev hon jättefin! Jag jobbade mycket med serpentiner eftersom det ingår i LB:1an som vi ska rida på lördag och det var behövligt, det får bli lite mer böj höger-böj vänster arbete imorgon, hon slår upp huvudet när man byter formning och ställning men sedan flyter det på igen, öva, öva, öva! I galoppen kändes hon helt otrolig, jag bara satt och hon flöt på i ett jättebra tempo, kul!

Nu väntar middag och senare idol tittande, godis och allmänt chilleri!

/Julia


Dags för dressyrträning!

Batman fick vila igår, jag hann inte med att rida honom, kände att om jag satt upp hade det inte blivit något ordentligt gjort så då skippade jag ´faktiskt det.

Idag blir det dressyrträning för Lotta, skriver mer när jag kommer hem!
/Therese

only live once

Nu är allting planerat för denna kvällen utfört och jag börjar känna det i kroppen och huvudet. Dags att sova! Jag ursäktar för det urusla updaten idag och tar nya tag imorgon. Ska verkligen försöka komma på något bra att skriva om. Hur som helst så säger jag gonatt till världens bästa läsare. Det är så kul att logga in på bloggen och se att ni fortsätter att hållet statistik uppe fastän vi just idag inte har varit några datornördar någon av oss alla tre. Nu ska jag kura ner mig under mitt underbara täcke i min mysiga säng, vila mitt överfyllda huvud på min älskade kudde och sova riktigt gott, gonatt allihopa!

/Julia


godnatt!

Nu ska jag gå och lägga mig.
Är genomtrött, och är inte ens klar med matten.
uuush..

Jag kom inte iväg till stallet idag, så de får bli imorgon,
då de blir en uteritt för min del.

sorry för den urusla updaten från min sida, men det blir
så när man inte har varit i stallet under dagen.
Ni får överleva!

//Ronja

Hiss

Dagens hiss går till
 

En grymt bra uppfinning där man installerar en kamera i transporten eller lastbilen. Kameran skickar sedan signaler till en skärm som man har inne i bilen där man då kan se vad hästarna har för sig där bak!





/Therese

like I would let you go huh?

Sitter här med matteboken, stackars lilla jag. Ändå, läxor? Varför kan man inte så vara ledig dem få timmarna som man inte är i skolan egentligen? När man kommer hem från skolan så borde man inte ha mer skola än alla dem timmarna som man redan lägger i skolan.. Aja, ingenting att gråta över, bara att bita i det sura äpplet..

Hur som helst så väntar somsagt lite pluggande och senare tänkte jag ge mig ut i stallet, borsta och pussa på min fina häst och mocka osv. Storm får vila idag, välförkänt, helt otroligt hur fin hon har varit att rida nu alltså, hoppas verkligen att det sitter kvar tills på söndag!

Meningslöst inlägg men update i alla fall. Förhoppningsvis så kommer något mer ploppa upp under kvällens gång. Jag får klura ut någonting roligt för er att läsa.

/Julia


Julia svarar!

Jag fick en fråga om hur jag tog mig till stallet varje dag och det är olika. Nu när det börjat mörkna så tidigt så får jag oftast skjuts av mina föräldrar, men när det var ljusare så cyklade jag mycket. För mig tar det ungefär en kvart-20 minuter att cykla till stallet och det är 4,5 km tror jag så det är inte så farligt!

/Julia

Snabbt inlägg

Jag tänkte att jag sticker in näsan här lite snabbt idag. Jag ska alldeles strax ut till stallet och dressyra på Batman, sen tar jag moppen till Viarp för att ha teori med mina härliga ungar. Alltså blir det ingen mer uppdatering från min sida innan tidigast 20.30 ikväll.
Vi höres!
/Therese

pluggplugg

Kom precis hem från skolan och ska alldeles strax
göra en kopp te och plocka fram matte och spanska böckerna.
Skolan idag har vatt helt okej,
sista lektionen kollade vi på film, riktigt skönt!

Idag blir det nog inget stall för mig utan Linda och Felicia fixar
där iochmed att dom har Charly idag.
Blir kanske att vi åker ut där ikväll och pussar på skottii lite.
Han får alltså vila idag.

Ïngen mer data för mig nu, hörs senare!


sjukligt fin bild i repris

//Ronja

Dressyrträning-Storm 9/11

Nu är jag precis hemkommen från en lyckad dressyrträning. Har verkligen fått en amazing feeling nu till tävlingen i helgen! Arbetet idag hade fokus på att böja och rakrikta samt en hel del skolor, framdels-, bakdelsvändningar och skänkelvikningar. I öppna och i skänkelvikningarna har jag börjat hitta knapparna och vissa gånger kan det gå riktigt bra, medans slutorna inte är direkt toppen. Men vändningarna sitter ganska bra, speciellt framdelsvändingarna.

Hur som helst så var Storm helt otrolig i galoppen, härligt! Även i skritten och i traven var hon fin men där fick jag inte samma "wow-känsla" som i galoppen, men hon sökte sig ner fint och gick till en viss del stadigt i formen. 

Det var några väldigt roliga och nyttiga övningar. En av dem var ett varv på 20 m volten-skänkelvikning över hörnlinjen och sedan upprepa vid nästkommande hörna. Den var riktigt bra för mig för jag somsagt glömmer bort min yttertygel när jag ställer, den som sätter Storms bog på plats och om hennes bog faller ut så kan hon inte på samma sätt trampa med bakbenen under sig och det är då vi får så svårt att hitta formen. Så yttertygel-yttertygel-yttertygel!

en nöjd Julia 


Therese och Batman

Beskrivning


Ronja & Skottas

Jag har varken tid eller ork att fixa bilderna, så ögonen blir lite som dom blir. Titta istället på det fina ekipaget! :)









I början när jag lekte med inställningarna fick jag till en bild som jag faktiskt tycker blev riktigt cool utan att man gör något alls med den.



/Therese 

Offline

Jag har inte varit speciellt aktiv idag och igår. Jag har väldigt mycket i skolan som ska göras och lämnas in och stressar till stallet för att kunna rida medan det fortfarande är ljust. Gymnasiebesök planeras också in och jag känner hur jag mer och mer längtar till nästa lov.

Tisdag: Hoppträning. Fungerade mycket bra och jobbade mycket med att få igång bakbensaktiviteten i galoppen. Ni har ju redan hört av Julia och Ronja vad vi gjorde för övningar, får se om jag hittar en film på mig och Batman också. Ronja lovade att hon skulle fixa det åt oss nu innan jag själv lär mig hur man gör för att klippa ihop olika sekvenser :)

Onsdag: Uteritt med lite dressyrinriktning. Skänkelvikningar sida till sida av grusvägarna, lite öppnor, övergångar, tempoväxlingar och framdelsvändningar. Batman jobbade på bra och gjorde några fina galoppfattningar och ett klockrent byte på rakt spår, som vi aldrig annars lyckas med, haha!

Bilderna på Ronja kommer,här är ett smakprov på vad som komma skall.

Dåligt ljus, men ett fint ekipage!

/Therese

Dressyrträning - Skottas 9/11

Träningen idag gick extremt bra !
Min positiva inställning höll sig nog kvar
från igår till idag!
Vi tränade mestadels på mina armbågar och sits,
då jag istället för att ha mina armbågar vinklade har
dom raka, nerlagda på manken.
Jag red med ett gummiband som drog bak
mina armbågar och höll dom i rätt position vilket
fungerade bra, dock har jag extremt ont i armarna nu.
Jag red utan stigbyglar hela träningen så att jag kom ner
i sadlen ordentligt, så till sist kändes allt kanon!
Vi avslutade med lite galopp, samt trav på åttvolter,
och därefter skrittade jag av.

Therese fottade lite bilder som förhoppningsvis kommer upp snart!

Nu ska jag äta, därför är jag lite tråkig och struntar i bild idag.

//Ronja


Inhandlat

  
Tredelat bett - Mjuk borste från Borstiq - Ett par till benreflexer

Provade även ett par ridbyxor men bestämde mig för att vänta till Göteborg. Pillade även på magic-borstarna men det får vänta.

/Julia

Hööks nästa

Nu ska jag och mamma in till stan -utvecklingssamtal på skolan- och in på hööks en kortis, tänkte få med mig ett bett hem som jag kan ha på Storms dressyrträns. Sedan drar vi ut till stallet och hämtar Storm och vidare till Viarp -dressyrträning för Lotta- Hörs!

/Julia

Film-Hoppträning Skottas 8/11



Eftersom att Ronja inte är lika teknisk som jag så får jag hjälpa henne lite ^^

/Ronja
(/Julia)

Hemma!

Är hemma nu på lunchrasten och äter lite.
Passar på att uppdatera lite eftersom att det blir
dåligt med det ikväll.
Efter skolan åker jag direkt till stallet och fixar.
Vid 5 ska jag dressyrträna för Carina, vilket ska bli
superkul !

Väntar fortfarande på att videon från hoppträningen igår ska laddas
upp här så ni får se den , men det funkar inte riktigt.

Hörs ikväll!

//Ronja

Hoppträningsfilmer-Storm




Hoppträning, Storm 8/11

Nu är jag precis hemkommen från en lyckad hoppträning. Allting gick jättebra och Storm kändes superfin. Jag hade ett par sporrar på mig också, vilket jag inte brukar vi hoppning men nu beslutade jag och Jennifer att jag skulle ha det då jag får så mycket bätte inverkan av skänklarna med sporrarna på.

Vi hoppade lite olika linjer och la mycket fokus på volter, böjning och ställning. Först hoppades alla linjer ensklit sedan las allting ihop till en bana, första gången med volter imellan linjerna och sedan höjde vi några hål och körde utan volter.

Storm kändes fin under hela framridningen och framhoppnigen och vi hittade en fin och stadig form till och med! I volterna var hon lyhörd och mjuk och sedan när jag lade ut henne och rätade upp igen var hon alert med ändå fin och känslig för hjälperna. Hon kom igång bäst i sista rundan, när vi hade höjt ett par hål och körde utan volterna. Hon brukar vara lite sån som helst vill hoppa högt och utan volterna blir det naturligt mer flyt och fart. Dock uppmärkte vi en liten "miss" i min ridning och det är att jag precis före hindret blir lite lätt framåtlutad, det är bara någon centimeter men det syns så mycket mer, men jag rättade till det mot slutet och tror att jag bara behövde bli påminnd för Jennifer sa att det såg mycket bättre ut då.
 
Både jag, Storm och Jennifer var mycket nöjda med träningen, äntligen lite medvind även när det gäller träningarna. Jag ska se om jag kan vara teknisk och få in två filmer från idag här, ska försöka!

/Julia

Hoppträning Skottas 8/11

Träningen idag gick riktigt bra!
Skottas skötte sig utmärkt och allting fungerade.

Vi tränade på att galoppera "på riktigt" alltså få galoppen rund
och fin.
Det funkade kanon efter ett tag, och jag var jättenöjd.
Han var taggad idag, men inte lika pigg som han brukar va, vilket
var rätt skönt eftersom att jag då kan koncentrera mig på vad som ska
göras istället för att ha dragkamp med honom.

Vi fick mycket beröm av Jennifer, så alltså var min härliga känsla
rätt!

Nu ska jag äta, sen börjar filmfixandet med filmer på mig och Therese
från träningen idag.
Therese har även lite bilder hon ska lägga upp!


söt bild på Charly från förra vintern!
//Ronja

Hööks

Stuffs från Hööks som jag lätt skulle kunna tänka mig.
Skjorta, Stripe 249 kr
Pannband, Swarowski 749 kr
Stallkängor, Steeds 489 kr
Schabrak, Enterprice 229 kr




Hööks är faktiskt ganska bra enligt mig, fast jag tycker att dem har höjt många av sina priser, tex. detta schabraket kostar 229 kr, då hade jag lika gärna kunnat tänka mig att lägga en hundralapp till och köpa ett likadant fast från Schockemöhle istället. Men om man kolla överlag så brukar det vara bra priser och helt okej kvalité. Men ingenting går ju upp emot riktigt stora märken såsom Glen Gordon, Kingsland, Schockemöhle, HV POLO, Spooks, Jw, Roeckl, Mountain Horse, Lamicell, Veredus osv. Deras kvalité och utseénde är helt enkelt oslagbart!

/Julia

Ledig

Otroligt skönt att vakna på morgonen och inse att det inte är skola idag, eller imorgon för den delen. Kärleeek på studiedagar! Jag har ändå lite läxor att bita i och sen ikväll blir det hoppträning så jag lär ju inte bli rastlös. Jag hade ändå tänkt att jag ska försöka uppdatera lite extra och hoppas att det uppskattas av våra underbara läsare! Så vi hörs lite senare!

/Julia


Dagens outfit

Man kan aldrig synas för mycket där man är ute med pållarna i mörkret! Jag har varit med om att behöva hoppa ut i åkern en gång för att väja för bil som kom alldeles för fort i en kurva och som inte såg mig och Batman. Aldrig mer säger jag bara.

Samtliga reflexer kommer från Hööks. Täcket är några år gammalt men allt annat är utbytt eftersom det är en förbrukningsvara som blir sämre och sämre ju längre/oftare man använder dem.

Bröstan går att köpa för 149 kr, bootsen för 99 kr och benreflexerna för 49 kr paret.
En billig livsförsäkring och ett måste enligt mig nu i höst- och vintermörkret.

Jag vet att ni innerst inne älskar mobilbilder ;)

/Therese

Nytt träns!

Detta låg i brevlådan idag när jag kom hem!



Ett träns med märket Knights.
Tycker att detta tränset är helt okej, får se hur det sitter på
Skottas imorgon.
Vi beställde det dock i brunt så att det matchar min utrustning,
men som sagt får jag se hur det ser ut imorgon!

Hade ni kunnat ha ett sånt här träns till era hästar ?
Tycker ni det är snyggt ?
Varför/Varför inte?

//Ronja

Önskvärt!

Nu när Ronja och Therese har snackat lite om GbgHS så mäste jag ju bara också berätta vad jag är enormt sugen på att köpa OM jag kommer dit. Jag har ju inte ens beställt biljetter eller någonting men hoppas kan man alltid! :D

Ett HV Polo schabrak, detta i lila och grått tror jag hade varit suuuperfint på Storm


Guldigt Swrowski med två rader STORA stenar, tror att jag har sett ett sånt för sista gången nu, det vill jag ska bli mitt!

Inte den bästa bilden men detta HV polo schabraket mmmm...

Ett par ridbyxor, Animo är så himla snygga, Mountainhorse Jeanie eller JW's jeansridbyxor.

Det här ovan är inte det mest behövliga, men det andra är mindre kul. I korta drag vill köpa HV-polo schabrak, Animo-/MountainHorse-/JW ridbyxor och ett guldigt swrowski. Men det som skulle mer behövas är ett par bakskydd till mina Veredus Olympic-skydd och inlägg till mina MH-stövlar och sen blir det ju mycket mer än tänkt, jag får dock försöka bättra på min kassa lite om jag ska kunna finansiera dessa inköpen så det är bara att börja jobba!

/Julia


Storms Veckoschema



Ja, det är sant att jag ska tävla dressyr med min lilla Stormflicka på söndag. Bara en klass, LB:1, jag har inga som helst förhoppningar utan vi tar bara detta som en rolig grej samt att få någonting att bygga på. Därav blir det en hel del dressyr under veckans slut, men hon har ju gått lugna uteritter nu i två dagar och om jag bara varierar så kommer nog både hon och jag må mycket bra av det.

/Julia


Uteritt

Som Ronja redan har nämnt gav Team Markhög sig ut på en uteritt idag. Inget komplicerat alls direkt men absolut jättemysigt. Som Ronja har nämnt blev det lite galopp sida vid sida, lite trav och mycket skritt och snack. Har alltid lika kul med dem tjejerna och speciellt med min urkassa humor när jag är överflummig, eller vad säger ni girls?

/Julia

Skottas 7/11

Kom precis hem från stallet, har varit där
ett rätt så bra tag!

Dagens ridpass blev en lång uteritt tillsammans med
mina tjejer, Julia & Therese.
Mycket snack inför Göteborg Horse Show, samt galoppträning,
alla skulle hålla sig i samma tempo bredvid varandra.
Det gick väl sådär, jag kom före dom andra varje gång.

Måste även passa på att säga att jag har gjort lite ändringar inför
GHS! Struntar i Soft'up stigbyglarna, då jag redan har mina "ledande"
och satsar på en hel del schabrak och bling-bling pannband istället!
Sen blir de ju mycket mer antagligen, men inget som jag känner nu att
jag måste ha.

// Ronja


Veckoschema - Skottas

Måndag - Uteritt
Tisdag - Hoppträning
Onsdag - Dressyrträning
Torsdag - Vila
Fredag - Dressyr
Lördag - Uteritt
Söndag- Dressyr

// Ronja


Veckoschema á la Batman

Måndag: Uteritt
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Dressyr
Fredag: Uteritt/Dressyr
Lördag: Dressyr
Söndag: Dressyrtävling

Mycket dressyr som står på schemat, Batman måste vara fin till omgång II av dressyrallsvenskan.
Fredagen beror på hur han känns, i värsta fall blir det fyra dressyrdagar i sträck, men det kan tyvärr inte hjälpas just nu. Jag drog en nitlott förra veckan och lät honom ta det lugnt tre dagar så nu måste vi jobba igång igen.

Han får en uteritt idag och på onsdag i alla fall så borde han vara på ganska gott humör ändå.
Ni skulle ha hört honom när jag och Caroline gick igenom veckan igår. Det kom världens suck från ponnyn precis när vi pratade om att vi får ligga i och verkligen träna denna veckan. Det lät så gulligt, precis som om han förstod vad vi sa, haha!

Bjuder på lite söta hagbilder.





/ Therese

Sent inlägg.

Då var höstlovet slut och det är tyvärr skola imorgon. Nu får vi börja tampas med mörkret som enligt SMHI kommer att infalla strax efter klockan 16.16 när solen går ner imorgon. Usch säger jag. Det enda positiva med de följande mörka månaderna är julen, min födelsedag och Göteborg Horse Show. Hade de inte funnits hade jag gärna velat gå i ide precis som djuren. Nej, jag är inte direkt ett vinterfan.

Nu till dagens träning. Vi skrittade fram i ca. 10 minuter. Därefter tog jag tyglarna och kände lite på honom i skritten innan jag började med att trava fram. I traven började vi att jobba med rakriktningen och struntade i hans form, den fick komma succesivt. Vi jobbade omväxlande med volter och sedan ett varv på fyrkanten, och in på volter igen. Började så småningom få till formen och arbetade på åttvolter med mina ytterhjälper som för övrigt fungerade väldigt bra idag. Batman flöt aldrig ut, utan jag höll bra koll på honom, något jag fick mycket beröm av Caroline för. I traven jobbade vi även mycket med övergångar och tempoväxlingar. Tempoväxlingarna satt fint från början, jag tycker att det är kul att göra det på just Batman eftersom han är så känslig för sitsen. Ska man korta traven är det bara att "sitta emot" och fånga upp lite i handen så blir det nästan genast snärtigare steg. Sedan länga ut i en lite mindre mellantrav genom att bara sätta mer tryck i sätet. Det är verkligen jätteroligt att se hur bra han svarar (ibland nästan lite för bra) på så små hjälper!
Därefter började vi jobba i arbetstrav. Ökade och minskade volten, samt en del öppnor längs den öppna delen av volten. På den slutna delen red jag mer framåt i mellantrav. Batman har lättare för sig i höger varv att få med sig bakdelen och tvärningen sitter också bättre i det varvet. Han är kortare i sin vänstra sida vilket gör att jag får jobba mer i vänstervarvet, både med tvärning och framåtbjudning.
Emellanåt varvade vi med lättridning och lät honom böja sig och strecha igenom vänstersidan ordentligt.

Sedan övade vi lite programdelar av LC:2. Bland annat uppridning med halt och mellantraven som kommer i slutet. Uppridningen var väldigt bra, han travade rakt och fint och var helt rak i kroppen med bra form. Duktig kille! Mellantraven på diagonalen behövde vi göra om några gånger. Vi har inte riktigt fått till det flashiga steget än, men tro mig - det är på väg! Lite i taget...

Vi satte på honom en halsförlängare när vi kom till galopparbetet som idag bestod av en massa galoppfattningar för att stärka hans galopp. Halsförlängaren var bara ett extra stöd för att underlätta för mig under övergångarna där jag måste lära mig att komma ner ordentligt i sadeln och verkligen sitta för travtakten. Det blev bättre och bättre och till slut var Caroline nöjd med mig. Red lite till i arbetstrav på åttvolter innan jag travade av honom i lång och låg form.

Jag är väldigt nöjd med Batman idag, han jobbade på bra och var hyfast samarbetsvillig. Skritten och traven är nu fin och galoppen ska jobbas mer med i veckan så får vi se hur det hela slutar på söndag när det är dressyrallsvenskan.

Nu ska jag släcka lampan och nanna kudden. Klockan väcker mig 6.40 imorgon. God natt folket!

/ Therese


jobbig kväll..

Det har varit en riktig fram och tillbaka kväll, det spritter i mina ben, jag vet inte vad jag ska göra trots att jag har en massa att göra. Det här med Hickstead har tagit så mycket hårdare på mig än vad jag skulle kunna tänka mig usch. Jag tror dock inte att det bara är på mig det har tagit så hårt, miljontals andra människor sörjer för Hickstead och Eric Lamaze. Tänk på bara några få hundradelar förändrades hela Eric's liv! Aja, det är lika bra jag går och lägger mig nu känner att jag inte kan tänka riktigt klart. Med detta säger jag gonatt.

/Julia


Rip , fina fina Hickstead

Hoppas du får det bra där uppe!




Skottas fick vila idag igen , åkte ut och mocka och ryktade honom
läääänge. Therese och jag gav pållisarna kvällsmat, eller ja,
jag gav dom och Therese titta på ;), sen stannade vi i stallet ett rätt
bra tag, kom precis hem!
Massa kul snacka om bland annat Göteborg Horseshow och hur kul vi
kommer ha där! Sen om Hickstead, och ja, lite allt möjligt.
Nu ska jag slänga mig in i duschen, på med myskläder efter det och upp
med matteboken.
Kul söndagskväll , *suck* men så blir det ibland.


my hero!

// Ronja

Hickstead dog på banan

Artikel från www.tidningenridsport.se

"VÄRLDSCUPEN I HOPPNING, VERONA, ITALIEN: (uppdaterad) Eric Lamazes stjärna Hickstead omkom i samband med världscupklassen.

Hickstead, som bar Kanadas världsetta Lamaze till OS-guld i Hongkong 2008, kördes ut från tävlingsarenan i djurambulans. Han föll till synes död ner på hoppbanan. Ekipaget gick i mål med fyra fel efter ett nedslag i mitten av banan. På väg ut från banan såg det ut som om Hickstead tappade balansen, han föll ned med kraftiga ryckningar i kroppen.

Tävlingen avbröts en längre stund och det blev oroligt på läktaren. Några personer i publiken fördes ut då det blev slagsmålsliknande scener.

Efter en stund tågade ryttarna in på banan, flera av dem rörda till tårar, alla chockade och omtumlade. Företrädare för ryttarna och tävlingsorganisationen gav beskedet att Hickstead var död och att tävlingen avbryts. Det hölls också en tyst minut.

- Hickstead var en häst på miljonen och mina tankar går till Eric och alla i närheten av denna fantastiska häst. Detta är en hemsk förlust, men Hickstead kommer aldrig att glömmas. Vi kan vara lyckliga som har lärt känna honom, säger FEI:s ordförande prinsessan Haya i ett pressmeddelande.

- Dödsorsaken är fortfarande okänd. Hickstead kommer att saknas, säger FEI:s hoppansvarige, John Roche, i samma pressmeddelande.

Rolf-Göran Bengtsson, som skulle ha startat i Verona efter Lamaze, är omskakad och visade tillsammans med Henrik von Eckermann sitt deltagande inne på tävlingsbanan efter att Hickstead hade körts i väg.
- Det är som en stor klump i halsen. Det känns olustigt när sånt här händer, det gör det alltid men nu var det just en sådan här stor häst också, säger han till SportExpressen.se.

Arrangörerna bekräftar i ett pressmeddelande att Hickstead var död när tävlingsveterinären kom fram till honom på banan. En obduktion ska göras för att fastställa dödsorsaken."

Vila i frid, Hickstead. Helt klart en av världens finaste hästar!




/ Therese


finafinafina häst.

Finafinafina Hickstead det är inte sant!
http://svt.se/2.128686/1.2592297/hast_dog_under_varldscuptavling

usch helhemskt!
Skänker en djup tanke till Eric Lamaze som förlorade sin älskade vän Hickstead under världscupshoppningarna i Italien tidigare idag. En helt otrolig ryttare som hade en en helt otrolig häst, usch så hemskthemskthemskt! Tankarna snurrar i huvudet, det här är en chock för hästvärlden!!!



/julia


Best thing in world!

Har nyss ätit mat efter en kort joggingtur på Storm, mysigt värre. Hon var fin men väldigt pigg och stark, red i ungefär 45 min med mycket skritt och trav. Jag försökte få henne att söka sig ner i en lång och låg form för att få bort eventuell träningsverk och i skritten gick det väldigt bra fast i traven blev hon så taggad att det mest blev dragkamp. Gjorde även lite övergångar mellan skritt-trav-halt-rygga-trav osv. Tog lite galopp också och herregud vad härligt hon är! Jag är absolut nöjd, man behöver ju inte sätta jättehöga krav på henne varje dag för då hinner man liksom aldrig ha kul och det är ju faktiskt mitt syfte med hästar, ha så kul som möjligt för det är då framgångarna kommer, släppa lite på kraven och bara njuta!

Nu väntar duschen och sen pluggböckerna i högsta hugg, imorgon drar vi igång igen, jippie...


Endast jag är så lyckligt lottad att få ha dig, för du är precis vad jag vill ha och precis vad jag behöver ha, perfektion är det enda ordet som beskriver dig, och ändå tycker jag att det inte är gott nog. Bättre än perfektion är precis det du är, om inte bättre än så!


Övernattning

Igår hade US en halloweenövernattning på klubben med över 40 barn. Det blev grön spaghetti med köttbullar och korvar till middag i den läskiga cafeterian som hade blivit pyntad med spindelnät, spindlar, papperspumpor och pappersspöken och annat roligt. Efter lekar, gåtor och film med godis blev det dags för spökrundan som blev en riktig succé. Vi spöken var ledsna över att det roliga tog slut efter "bara" fyra grupper. De stackars barnen skrek som om dom verkligen såg riktiga spöken och en gång lyckades vi omringa dom med ett spöke framför och ett spöke bakom dom mellan de olika portarna i ridhusen, hihi. Det är verkligen tusen gånger roligare att skrämmas än att själv gå spökrundan!


googlebild.

Nu har jag varit hemma ett par timmar och har hunnit sälja Kvällsposten, tittat på tv (och somnat i soffan, det blev inte speciellt många timmar i natt) och nu tänkte jag att jag ska hinna plugga innan jag sticker ut till stallet vid tre. Caroline kommer och har träning för oss tio i fyra, får se om jag kan lura med mig mamma ut tillsammans med kameran.

/Therese


On my way

Snart tror jag att det är dax att lämna Danmark för denna
gången.
När jag kommer hem ska jag ut till stallet och rida ut på min fina en runda,
eller så rider jag igenom honom i paddocken en halvtimme.
Har inte riktigt bestämt mig.
De blir iallafall inget ansträngande idag, eftersom han inte har blivit
riden sen i torsdags, utan mest lite mysridning.
Måste kolla om mitt nya träns har anlänt till Häljarp också,
och har det de , så invigs det självklart idag!
jag och Charly förra sommaren
//Ronja

Tävling, Dagstorp-Storm


Vår tävlingsdag har varit jätterolig! Storm har varit jättefin hela dagen och det kändes hur bra som helst.

Vi hoppade ju bara en klass, LC. Hon kändes fin och pigg under framridningen och vi båda var supertaggade! Lika fin var hon under framhoppningen och vi gick in med en go känsla på banan. Väl där inne kändes det bra, vi var såhääär nära på att få med oss tvåans översta bom, men som tur var så låg den kvar. Genom hela grunden och omhoppningen kändes hon fin förutom att jag egentligen hade velat ha lite mer fart och energi. Men felfria blev vi och det kändes jättebra då förutom energin som jag tidigare nämnde. Vi fick ingen supertid så därför räckte det bara till en 16tonde plats. Men i alla fall, Glader!

0/0 fel, 16/46 starter. (12 placerade.)


Tyvärr så har jag inga bilder från idag, så istället får ni en ifrån Torns, Therese på Batman och jag på Storm.


Om vår header

Har fått lite frågor om varför vi inte har någon header/design.

Det är påväg, har dock inte kommit i till oss än.

Vet inte om jag får lov att avslöja vem som ska fixa grejerna av mina
bloggkompanjoner, så ni får helt enkelt vänta tills allting är klart!

Någon kanske kan gissa?

//Ronja

Snygga schabrak från

Hööks:


Allround schabrak - Elevation Gold Medal - 229 kr här




Allroundschabrak - Premium Gold Medal - 199 kr här


Allroundschabrak - Gold Medal Supreme - 174 kr här



Allroundschabrak - Canter Showmaster - 149 kr här

Allroundschabrak - Advantage Gold Medal - 229 kr här


Allroundschabrak - Elegance Gold Medal - 329 kr här



Allroundschabrak - Ambition Gold Medal - 249 kr här

Allroundschabrak - Ambition Gold Medal - 249 kr här

Allroundschabrak - Burghley Gold Medal - 229 kr här

//Ronja


When I held ya

Sitter med Equipe uppe och väntar på att LC klassen i Dagstorp
ska dra igång.
Hejar gärnet på Julia, Pauline & Madde (showjumpers.blogg.se).
Hoppas de går super för dom!
Kollar även runt lite på grejer som jag gärna vill ha
med mig hem från Göteborg Horse Show, bland annat
de rosa GG schabraket + luvan och de rosa/svarta Soft'up
stigbyglarna.
Vet inte om Skottas skulle passa så bra i den outfiten men
jag har funderat på att byta till detta istället:
beiget GG med svart passpoal och beiga/vita soft'up med svart insida


bruna Soft'up med svart utsida och brunt GG (kan dock vara utan lindorna och ländtäcket)

Hittade inga superbra bilder på google (väldigt olika storlekar), det blir enklare när man ser det i verkligheten.
Men bilderna är på ett ungefär!
Vi får helt enkelt se vad pengarna räcker till!

Vad tror ni Skottas hade passat bäst i?
//Ronja

Kliar i fingrarna...

Spana in HV Polos vinterkollektion! Massa fina grejor som gärna hade fått flytta in i min garderob. Jag ska absolut spana efter några av sakerna på GHS nästa år, jag menar, kolla bara! 

HV POLO Bodywarmer Baselli
HV POLO Bodywarmer Turner
HV POLO Cardigan Barral
HV POLO Pullover Onetto
HV POLO Breech Fabric Knee Sosa
HV POLO Knitted Hat
HV POLO Exercise Sheet Fleece Retro
HV POLO Fleece Rug Elegance
HV POLO Outdoor Rug Allover
HV POLO Outdoor Rug Elegance
HV POLO Saddle Pad De Luxe
HV POLO Saddle Pad Lurex
HV POLO Saddle Pad Retro
HV POLO Saddle Pad Vichy
HV POLO Tendon & Fetlock Boots
Så snyggt!
/ Therese


Markhögsvägen

Vi har fått en fråga angående namnet på vår blogg och den heter ju Markhög eftersom att vi alla tre har våra ponnyer på samma väg, Markhögsvägen, fiffigt va? Anledningen till att den då heter markhog.blogg.se när man skriver in det i webbläsaren är för att man inte får använda å, ä och ö när man väljer bloggnamn. 

/Team Markhög


Tävlingsdags!

Imorgon blir det somsagt tävling, det är i Dagstorp och eftersom jag som vanligt anmäler för sent så kör vi bara en klass, en LC, 90 cm, blir det. Det är 46 startande bland d-ponnyerns varav 12 placerade och jag startar som nummer fyra. Jag är riktigt taggad och det hoppas jag verkligen att Storm också är! Vi hoppas på en felfri runda med lite mer grundtempo än vanligt, sen hade det ju inte varit något fel med att ta med sig både en fin runda och en placering hem! ;)

Nu är allting putsat, framlagt och tvättat i alla fall. Bara Storm som ska knoppas och ryktas imorgonbitti. Jag startar dock inte förrn klockan tolv eller någonting sånt, så vi har tid på oss!


Såhär ska vi se ut imorgon, bilden är från en tävling i Åsbo rf.

/JULIA


Storm, Dagens ridpass

Idag blev det ett ganska slappt ridpass för Storms del eftersom det är tävling imorgon.

Mjukade mest upp henne, övade lite galoppökningar och fortsatte lite på träningen i onsdags, dvs. ställa henne utåt för att få koll på bogen ett par steg och sen ställa henne inåt igen. Jag tyckte att hon kändes bra och i slutet behövde jag bara ta lite i tyglarna i skritten för att få henne att hamna i "rätt läge". Det är dock så mycket kämpigare i galoppen och traven, men som Therese sa till mig så kommer hon nog lossna för mig vilken sekund som helst!

Jag känner mig i alla fall nöjd och glad och extremt peppad och taggad tills imorgon, wish us luck?

/Julia


Words.

Success is not the key to happiness
Happiness is the key to success.
If you love what you are doing,
you will be successful.




/Therese

Dagens ridpass

Idag kändes Batman mer som sig själv även om det fortfarande inte är riktigt som vanligt. Jag fortsatte på samma sätt som igår med fokus på att han inte fick gå ifrån mig och ha högra bogen kvar hos mig. Gjorde lite lösgörande med tagen bakdel, framdelsvändningar och skänkelvikningar. 

Mitt humör sjönk och jag blev irriterad på honom under passet. Sedan blev jag arg på mig själv för att jag reagerade som jag gjorde och fick dåligt samvete gentemot min stackars ponny som så gärna vill göra rätt men just nu är det inte hans dagar. Underbara Julia fick mig på bättre tankar, tack vännen!

I slutet gick Batman stadigt i skritt och trav, galoppen fungerade fortfarande inte riktigt. Då slutade jag med trav i lång och låg form, en mysig avskrittning och därefter många, många klappar.


/ Therese

Onödigt med martingal/förbygel när man inte behöver det?

Jag och Therese har haft väldigt många disskutioner
om ryttare som sätter på sina hästar till exempel förbyglar och
martingalar för att dom tycker det är snyggt och så vidare
fast än dom inte behöver det.
Jag själv använder förbygel med martingal för att min sadel
gärna glider bak, och för att Skottas ofta slänger med huvudet
när vi är ute. Jag använder det också under hoppträningarna/tävlingarna då
han taggar till ordentligt och ofta slänger med huvudet för att han blir
sur när jag tar tag i honom.
Jag har haft tankar om att vissa kanske har det för att dom vill att
folket som tittar på ska tro att hästen är svårriden, och andra kanske
har det för att dom helt enkelt tycker det är snyggt.
Jag tycker personligen att det är väldigt onödigt om man inte behöver det,
dels för att det kanske stör hästen om det skrammlar för mycket och dels
för att jag tycker det ser snyggare och mer naturligt ut om man inte använder
det.
Vad tycker ni? Tycker ni som jag, eller tycker att det jag har skrivit är helt fel?
Kommentera på nu, jag vill gärna veta vad ni tycker!
//Ronja

Tack!

Tänkte bara tacka alla fina läsare som redan har börjat titta in här!
Igår hade vi över 60 unika, och det e andra dagen som bloggen e igång!
Superkul verkligen , och man blir jättepeppad till att fortsätta blogga.
Vi har haft jättemånga kommentarer också, så tack för det!
Ni är grymma!
//Ronja

Ronjas vill ha!

ö
Mountain Horse Venice High Rider - MyOne - 1999 kr
Mycket snyggare i verkligheten!
Svart Animo kavaj - google bild
Extremt snygg kavaj!



Svart John Whitaker hjälm - google bild
Väldigt snygg och bekväm hjälm!
Rosa GG schabrak+luva - google bild
Underbar färg!
Rosa-Svarta Soft'Up stigbyglar - google bild
iih, döör så snygga!
Svarta Veredus benskydd
- Också väldigt snygga!
Detta hade varit en riktigt grym tävlingsoutfit som jag absolut önskar mig!
Julklapp kanske?
//Ronja

Kvällpromenad

Jag kommer precis hem från en mysig kvällspromenad med Stormen, vi gick inte jättelångt utan mest för att hon skulle få röra på sig lite. Hon var jättemysig av sig och ville helst bli buren (?) och gick med sitt huvud i min famn, sötan.

Brukar ni aktivera era hästar de dagar som de har vilodag? Isåfall hur?


En bild från en promenad i somras

/Julia


Skottas 3/11

Dressyrtrimmade Skottas idag i paddocken.
Började med att skritta och trava fram längs grusvägen,
med lite sidoförflyttningar och så vidare.
Inne på banan jobbade vi mycket med volter, sidoförflyttningar,
serpentiner och övergångar.
Han blev riktigt fin efter ett tag, och jag blev jättepeppad till
att fortsätta.
I slutet började han tycka att det blev ordentligt jobbigt och lyssnade
inte alls, och eftersom jag var nöjd så arbetade jag bara honom i
låg och lång form tills jag kände mig klar.
Jag är nöjd med honom idag, och pussade på honom ordentligt
innan jag åkte hem.

Ikväll, om en timme, åker jag till Danmark, därför blir det inte
speciellt bra uppdatering fram tills söndag, men jag försöker så
gott jag kan!


// Ronja


Dressyrträning för Caroline 3/11

Idag kom Caroline ut till oss och höll en träning för mig och Batman.
Tyvärr var det inte riktigt vår dag och det blev emellanåt dragkamper. Caroline satt upp en sväng och kände på honom i alla gångarter där han lossnade fint efter ett tag. Troligtvis är det bara att han inte var loss i sidorna (de senaste dagarna har inte varit speciellt ansträngande) men man blev lite rädd att det skulle vara något med hans rygg som tidigare har varit dålig.

Vi fick ta några steg tillbaka och övade på att han inte skulle springa ifrån mig, mycket övergångar och tempoväxlingar och en hel del på volter och åttvolter med fokus på att han skulle stanna kvar i formen under varvbytena. Till slut lossnade han fint och då blev han sig själv igen.

Under avskrittningen pratade vi om våra mål och delmål och Caroline hade en klar plan om att vi till sommaren ska starta LA i dressyr.

/ Therese

Snyggt från




Huvtröjan Marsden, kostar 999:- på charlies.nu




Dunjackan Quibell, kostar 2999:- på charlies.nu

/Julia


Gårdagens dressyrträning-Julia

Igår var det onsdag, vilket innebär dressyrträning för Lotta Ringwall för min och Storms del.

Fokusen under träningen var yttersida, ytterskänkel och yttertygel vilket jag och Storm behöver träna en massa på. Jag blir lätt glappig på min yttertygel och ytterskänkel för jag fokuserar så mycket på att få henne ställd i insidan som leder till att ytterbogen faller ut.

Även mycket sidoförflyttningar använde vi oss av. Där har vi problemet att hon lätt blir överböjd för att jag även här fokuserar mig mycket på den ena tygeln och skänkeln som gör att hon "slinker ut" alltså flyttar för mycket.

När jag fick igenom henne ordentligt i båda varven efter mycket mjukande, lirkande och mötande så blev hon faktiskt riktigt fin! Hon sjunkte till och med ner i rätt läge och började jobba på med bakbenen och ryggen jättefint! Under passet så tyckte jag även att vi till en stor del fick till riktigt fina förflyttningar och jag fick verkligen med henne och mina tyglar och skänklar. Jag känner min absolut nöjd och nu känns det verkligen som att vi är på gång!

Lotta gav mig en massa roliga tips som jag ska ta med mig hem och öva på när jag rider själv. Jag kommer verkligen få använda mig mycket av mina ytterhjälper för det är precis det som krävs för att få Storm att hitta rätt form. Jag tycker att det känns så skönt när man hittar nya metoder och jag blir så nyfiken på att testa på dem där hemma!

/Julia


Presentation - Julia Gustavsson

Hej allihopa!

Jag är en ivrig, pigg och glad tjej vid namn Julia Gustavsson och är 14 år gammal.
Jag har så länge tillbaka jag kan minnas ridit och hållt på med hästsport och fick min första egna ponny vid ett års ålder, en väldigt söt shetlandsponny som heter Rut. Mellan henne och ponnyn som jag har nu har jag haft två andra ponnyer, Mio och Charlie. Jag bor i en liten by i Skåne och går i skolan i Helsingborg vilket jag verkligen trivs jag superbra med. Jag är och har alltid varit väldigt social av mig, det finns inte många sekunder utan prat när man är med mig.  Jag tillbringar de "lediga" timmarna på dygnet i stallet eller hemma hos mina goa vänner. Jag tävlar för Viarps kör- och ridklubb där jag innan har ridit lektionshästar och nu tränar hoppning en gång i veckan och dressyr en gång i veckan.

Ponnyn som jag just nu äger heter Storm som är ett fint sto fött -04, 148 cm i mankhöjd. Jag har haft henne sedan i juni detta året. Just nu ligger vi på LC nivå i hoppning, där har det verkligen klickat och där siktar vi högre, om det fortsätter som det har gjort hittills så hoppas vi att nå MSV-nivå i slutet på vår resa. I dressyren håller vi för fullt på att lära känna varandra och där hoppas vi på att kunna starta någon dressyr och komma så långt det går! 
Under de fem månaderna jag har haft Storm har vi haft många fighter men det är också dem om har gjort att vi har fått så starka band till varandra.

Jag har tidigare bloggat på min egna blogg juliastorm.blogg.se och fick erbjudandet att blogga här med mina två otroliga vänner Therese och Ronja så kunde jag inte annat än att tacka ja! Jag hoppas verkligen att ni kommer att följa mig och Storm på vår resa igenom allt från vardag, träning och tävling.







Presentation - Therese Schönbeck

Hej!
Det är jag som är Therese, en glad och galen tjej på 15 år. Jag bor i Asmundtorp som är en grannby till Häljarp där Ronja bor. Jag bor i en villa tillsammans med mamma, pappa, lillebror och kaninen Viktor.
Jag började rida är jag var 5 år gammal på Viarps Kör- & Ridklubb och än idag är jag är fast, 10 år senare. Nu sitter jag med i Ungdomssektionens styrelse och är teoriledare på klubben.

Den 24 augusti 2010 blev jag ägare till min ponny Batman, mitt livs bästa köp! Tidigare stod han på ridskolan och det var ett rent sammanträffande att han kom i min ägo, men jag är väldigt glad att det blev just så. Batman är en connemaravalack född 2002 och är 145 cm i manken. Han är efter Backuddens Mountain Haze RC 83, undan Brigitte RC 623 som är efter Rolls Royce RC 49. Han är lättlärd och har härligt psyke.
Vi har debuterat som högst LB hoppning på klubbnivå (LC lokalt) och LB dressyr. Såklart siktar vi högre och målet innan 2011 är slut är att starta LB hoppning lokalt.





Presentation - Ronja Lindholm

Hej !
Mitt namn är Ronja Lindholm och jag är glad, sprallig tjej på 14 år.
Jag bor i Häljarp, en liten by i Skåne där jag även går i skolan, Sandåkerskolan.
På min fritid håller jag på med hästar och älskar att befinna mig på Viarps Kör och Ridklubb som jag tävlar för
 och där jag tränar 1 dag i veckan. 
Min inriktning är främst hoppning, och tävlar just nu på LC nivå men siktar högre.
Jag har även startat några dressyrtävlingar men tycker inte att det är lika kul.
Jag började rida när jag var 4 år och har hållt på oavbrutet ända sedan dess.

Jag har två ponnyer, en C-ponny vid namn Charly Bravu aka. Charly som är en valack f. 93.
Jag och han har tävlat LC+5 tillsammans.
Han har börjat tagga ner lite och tävlar nu på lägre nivåer.

Jag har även en D-ponny vid namn Double Scotch aka. Skottas som också är en valack f.93.
Han och jag är i toppform just nu och tävlar och tränar för fullt.
Jag fick honom den 1 Maj i år och har redan hunnit tävla en hel del i hoppning och har startat en dressyrtävling.
Som sagt tävlar vi på LC nivå, men hoppas på att starta LB innan 2012 är slut.


Jag och Skottas - ponnyallsvenskan 2011


Jag och Skottas - terrängträning , Tågarportens lantliga ryttarförening


Jag och Charly - klubbtävling i hoppning på Landskrona ridklubb


Bloggen är under uppbyggnad







/ Team Markhög

Löshoppning 2/11

Batman, Skottas och Charly löshoppas!


Bloglovin'

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3155403/markhog?claim=9z3e9fhaka4">Följ min blogg med Bloglovin</a>


RSS 2.0