Storm 29/2-2012

Jag tror ingen har missat det, men för er som möjligen har missat är det idag skottdagen, vad det nu är som är så speciellt med denna dagen vet jag faktiskt inte men ah, det är skottdagen iallafall.

Har haft en tuff och väligt "svängig" dag. Efter skolan hade jag mycket tankar i mitt huvud och började försöka rensa genom det med en promenad med Tippen, förövrigt en riktigt bra upp-piggare!, sedan cyklade jag direkt till Storm och där var Therese. Vi babblade av oss och det var riktigt skönt att både träffa Therese och bara få snacka om allt.

Jag red sedan ett ridpass på ridbanan, hade inga större förhoppningar utan ville mest av allt bara njuta av att få sitta på min egna Storms rygg vilket var mysigt. Övade dock lite på öppnor och slutor, Storm lyssnade så bra idag, vilket hon inte gjorde igår, det visar lite av det sto som hon är, på topp ena dagen och inte lika toppad nästa. Det är nog också det som gör det så roligt att åka till stallet varje dag, hon går liksom inte bara på utan har även sina egna åsikter och tankar. Imorgon får hon vila, fredag uteritt och sedan på lördag ska mamma ta henne eftersom jag ska på konfirmationsläger.

/Julia


Hoppträning 28/2-2012

Nu har jag precis ätit en macka och en banan och druckit ett glas mjölk efter en bra (hysad) träning. Tyvärr var vi i det lilla ridhuset (inte många som tycker om att hoppa där, det är 20*40 så det känns som att hindrena kommer väldigt snabbt till skillnad från det stora ridhuset som är 20*60.) men det fungerade väl.

Efter framridningen gick vi in på en övning med en 12 metersvolt på varje kortsida, på den öppna delen av volten var det en litet "sockerbitshinder", man skulle hoppa det och sedan rida ut på fykantsspåret och på den ena långsidan skulle man rida öppna, in på 12-metersvolten och hoppa det lilla sockerbitshindret där och på den andra  långsidan skulle man rida sluta. Denna övningen gjordes i galopp på volterna och trav i slutorna/öppnorna men gick inte så bra. Storm var bara sammarbetsvillig när det skulle fattas galopp och hoppas, annars var hon springig och inte koncentrerad på mig. Även avståndet på sockerbitarna blev fel x antal gånger. Denna övningen gick alltså ut på att rida med yttersidan.

Vi gick sedan vidare till en svängövning. Det var ett litet räcke som stod på ett krångligt sätt som man skulle rida in i en kombination och hoppa det och sedan svänga åt liksom "fel" håll efter om man säger så. Sedan red vi det från andra hållet, liksom bakvägen om. Denna övningen gick bra och Storm var mer uppmärksam än förra. Min sits blev lite halvgalen vid något språng men som den guldponnyn Storm är så hoppade hon fint på ändå. Även denna ävningen gick på på att rida med yttersidan.

Nästa övning var tre olika linjer, en kombination med ett galoppsprång och en med två galoppsprång och avslutande en linje med tre galoppsprång, dessa hoppade vi först för sig och sedan i följd som en bana ihopsatt med den första sockerbitsövningen. Det gick bra bortsett från att jag tappade fokus andra gången vi hoppade det och glömde bort vägen, men annars tyckte jag att de flesta avstånden blev bra och galoppen fick jag också igång. Första rundan hoppade på kanske 80 (?) och sista rundan låg på kanske 90 och något språng på 1m.


Jag och Storm♥ förrförra söndagen i Viarp

/Julia

I'm feeling great, I'm feeling awesome

Jag måste bara köra lite skolsnack just nu, för jag är så himla glad!
Idag fick vi reda på våra resultat på uppsatsen i svenska som vi skrev till de nationella proven. När jag kom ut lyste min lärare upp och sa till mig att det utan tvekan var klassens bästa uppsats och att det var ett solklart MVG. Så jag tror att jag har säkrat det betyget till sommaren, känns riktigt härligt!

Nyhet nummer två är att idag fick reda på hur våra ansökningar till gymnasier har gått och jag är riktigt glad över att säga att jag kom in preliminärt på mitt förstaval och om det fortsätter på samma sätt så kommer jag gå på Johannes Hedberg Gymnasiet i Helsingborg efter sommaren!

Batman fick idag rulla på över samma bomövning som vi körde på den senaste hoppträningen för Hanna. Funkade hyfsat, men vi fick sluta när det började hagla. Lite lagom roligt är det ju då…
/Therese

Åsiktsinlägg alá Ronja

Detta åsiktsinlägget kommer handla om idrottsföreningarna
i landskrona, orkar inte skriva så långt "intro" men jag tror
ni kommer fatta efter ett tag.

Både Viarps kör- och ridklubb och Landskrona ridklubb
behöver renoveras pga säkerhetsskäl och Landskrona BoIS
vill ha massagebänkar i sina omklädningsrum när LRK inte
ens har fungerande duschar i sina omklädningsrum, HELT SERIÖST?!
Man vill lägga flera miljoner kronor på att Landskrona BoIS ska
få spela kvar i superettan, och därför måste dom rusta upp landskrona
IP. aaah, jag blir så arg.
Hur många som helst i Landskrona kommun brinner för ridsporten,
antagligen lika många som brinner för fotbollen. Varför ska då
fotbollsplanen i Landskrona få rustas upp för att dom ska få spela
kvar i superettan medans Landskronas 2 ridklubbar inte får renoveras
för att bli säkrare?
Detta är skandal, hur tänker folk?
Som det sägs i videon nedan, så tror inte jag heller att folk
väljer att bosätta sig i en stad för att där finns ett fotbollslag.

Vad tycker ni?

http://svtplay.se/v/2723297/strid_om_idrottspengar

ni kan ju alltid kolla videon innan ni läser mitt inlägg.

Röjt, röjt och röjt

Ni vet allt som blev utkastat ur min garderob för någon vecka sedan-det har jag suttit och sorterat nu. Vad som ska på loppis, vad som ska kastas och vad som ska sparas. När jag väl har börjat pilla med någonting så blir jag på sånt "städ- och sorterings-humör", vill fortsätta få det så rent och fint i hela huset helst, men håller mig inne på mitt rum ändå. Det är så lätt man blandar ihop alla andras saker och det blir helt allmänt stökigt osv.

Jag fick iallafall ihop två hela lådor med saker som skulle sparas. Det var blandannat lite sällskap-spel, skolsaker och inte minst Min Häst tidningar. Jag minns förut när jag prenumererade på Min Häst, så fort det kom ett nummer i brevlådan fanns det inte mycket annat som hade någon betydelse för mig. Därför valde jag att spara alla dessa nummer, det är en viss känsla i dem för mig.

Man känner sig sjukt vuxen när man gör sånt här. Det känns som man ska flytta hemifrån eller någonting. Inte något som lockar mig direkt, jag trivs jättebra att få maten serverad, få skjuts överallt jag vill och få kläderna tvättade. Men ändå vilket ansvar man i framtiden kommer få ta, fast iochförsig för jag ganska duktig på att ta ansvar, utan att skryta för mycket. Ställer klockan och går upp själv på morgonen, håller rent på mitt rum (oftast) och att ha en egen ponny är ett mycket stort ansvar, även om mamma och pappa hjälper mig mycket med Storm så är det jag som anmäler till tävlingar, lägger upp planeringar, mockar och rider varje dag och gör det så bra som jag bara kan för att Storm ska må bra. Dock betalar mamma och pappa alla fasta kostnader men jag betalar mycket av Storms utrustning själv, vilket jag anser vara bra, man lär sig var man ska lägga pengarna liksom och lär sig att prioritera och spara.


Ännu ett "vardagsinlägg" i nöd på annat, det kommer roligare/hästigare inlägg ska ni få se ;)
/Julia




Out of school

Idag har även jag varit ledig från skolan, vi hade studiedag. Skönt som satan att ha en extradag medans man vet att alla andra går i skolan så kan man bara slappa och återhämta sig såhär sista dagen innan skolan börjar.

Imorse tog jag tag i pluggande inför ett NO-prov vi har på fredag, jag kan inte säga att det är roligt, men nu när jag inte har varit på skolan på tre veckor och inte har gjort några skolarbeten heller så har man något mer inspiration än vad man hade före praoen och lovet för då var hela mig kropp och min hjärna helt tom och SLUT.

Vid elvatiden tog jag och Matilda sällskap ut till stallet, på cyklarna då ju. Väl där mockade vi vars två boxar, tog ner halm och strödde, bytade vatten och allt det där. Plockade in Storm och Cannavaro för att senare ge oss ut på en lugn uteritt. Jag tror det blev ganska lagom inför träningen imorgon. Cannavaro har dessutom haft vila ett bra tag nu så Matilda får ju succesivt sätta igång honom igen. Men ponnyerna skötte sig fint och allt gick bra förutom att det tyvärr började snöa, jag vill bara ha vår nu, ju! Efter att allting var avklarat i stallet cyklade vi hem och väl hemma tog jag en tur med min gos vovve Tippen som även blev kammad efter det.

Nu har jag även pluggat ett tag till, jag tror att jag får ta en runda till med plugg senare för just nu kan jag inte få in mer. Jag har inte heller någon vidare koll på vad som ska kunnas så jag kanske får tillägna någon mer kväll i veckan till detta prov när jag vet mer.

Lite halvrörigt och halvtråkigt inlägg, men jag bara kände för att få skriva lite.

/Julia


Leeediiig!

Under förmiddagen idag har jag varit och
provridit ytterligare en häst vid namn Magic
som vi ska åka och titta på ikväll igen eftersom
att mamma inte var med mig och Jennifer imorse.
Riktigt fin var den, och hade en enorm hoppvilja och
var väldigt pigg. En perfekt häst för mig alltså.

Om någon timme ska jag till stallet och rida min fina
Skotti, och inviga sakerna som blev köpta i Göteborg.
Mer om det sen.

//Ronja

Dagens diss

Dagens diss går faktiskt till Göteborg Horse Shows säkerhetstänk. Till prisutdelningen av GP-Ponnyn släppte man in alla tio deltagarna på deras nervösa och oroliga ponnyer. Alla ekipage hade fått ett fint täcke som till en början låg fint på ryggarna. Speakern manade på publiken att applådera högt och mycket för pristagarna under tiden de skrittade in och man riktigt såg tio bomber som höll på att sprängas av nervositet. Någon ponny ställer sig på bakbenen, en annan kickar och de övriga varvar en massa volter med att stå och darra av rädsla.
Jag satt med hjärtat i halsgropen och såg på när tre stycken krockade med varandra.
Och själva ärevarvet sen, herregud säger jag bara. Tio skenande ponnyer, panikslagna ryttare, en speaker som manar på och publiken som vrålar. Tänk om någon ryttare hade ramlat av! Ryttaren hade kunnat bli både sparkad och trampad. Kan ni tänka er; "ambulans tillkallas bland tio skenande hästar. "
Jag vill se bättring till nästa år, för detta är inte okej!
/Therese

Söndag 26/2

Fullproppad helg har detta varit, är ordentligt
trött just nu.
Har varit och provridit 2 hästar idag, varav 1 som vi
är ordentligt intresserade av. Imorgon bitti ska jag och
Jennifer iväg och provrida 2 till, alltså är jag ledig från
skolan, gött eller vadå?

Jag är väldigt nöjd med min första provridning, ponnyn
hette Tamino och var en d-ponny på 10 år, 145 i mkh.
Höll på att åka av en gång då han bockade, och sen
går han ridskoleverksamhet i nuläget så han stannade
på medellinjen när jag gjorde serpentinbågar och han
flyttade inte på sig förren vi blev jagade bakifrån.
Haha, inget jag är van vid...
Enda nackdelen är att han är på gränsen till för liten,
dock inget man känner när man sitter på utan mer
något som syns från marken. Däremot hoppas vi
att det blir bättre när han plockar på sig lite muskler.

Skottas fick vila idag igen då vi åkte hemifrån 8 imorse
och var i vårt stall halv 9 nu på kvällen. Åkte bara dit
och mockade och pussade på honom.

Har ingen bra bild på Tamino, ska ladda över
en vi fottade med mammas mobil senare. Nu ska
jag hoppa in i duschen.

//Ronja

Storm 26/2-2012

Idag red jag och Storm dressyr på ridbanan. Hon var fin och för det mesta sammarbetsvillig, ibland tyckte hon att det dök upp något jätteläskigt lite här och var men i största allmänhet var hon fin.

Efter att jag hade gjort en helt basic framridning började jag rida på en stor volt med öppna på de öppna delarna och utåtställning på de slutna delarna av volten. Gjorde denna övningen i både skritt, trav och lite i galopp i båda varven.

Efter det gick jag över till att öva på övergångar från trav till galopp med fem steg-fattning-fem språng-avbrott. Hon lyssnade bra men tappar formen i övergångarna, men det kommer väl efterhand.

Testade även på lite förvänd galopp och hon var duktig. Jag måste dock vara väldigt tydlig med ytterskänkeln så hon verkligen håller det eftersom vi precis har blandat i galoppombyten i det hela.

Känner mig som värsta dressyrryttaren när jag skriver dessa utvärderingarna, men alla vet att om man ska vill ha en duktig hopp-ponny måste det var en välriden sådan.

/Julia


Inköpen i GHS

Jag köpte några saker i Göteborg, dock gick det mesta av tiden på mässan åt till att leta och prova ridbyxor. Till slut blev det ett par från John Whitaker med bling på. Med mig hem fick jag också ett par nya bekbenskydd till Storm från Veredus(har framskydden), två pack med Kingsland strumpor och lite annat smått och gott.


Ridbyxor John Whitaker


Veredusbakskydd


Kl-strumpor, Kl-handskar, Kl-strumpor (hade ett av paren på mig därav endast två i det ljusblåa packet).


Stövelinlägg, provpåse betfor, hamanolfett och en slickis till Matilda

/Julia


Bra helg!

Jag vill inleda detta inlägget med att tacka det goa sällskapet jag hade i Göteborg. Camilla, Carina, Therese, Ronja och inte minst världen bästa mamma som står ut med min kräsenhet och att gå runt och leta i timmtal efter saker som jag vill ha. Tack!

Göteborg och Scandinavium var jätteroligt, det var ju första gången jag var på horse showen och jag är så himla glad att jag fick komma dit, äntligen. Vet att jag alla andra år har varit avundsjuk på att det är många som ska dit, äntligen fick jag komma dit. Och detta ångrar jag inte. Alla fina hästar och jätteduktiga ryttare gör att man blir så inspirerad att kicka igång tävlingsterminen direkt. Att hoppa, rida dressyr och få komma ut och tävla, förhoppningsvis lite i båda grenarna. Men såklart kommer alltid hoppningen först för mig, ponnyhoppning ligger mig varmt om hjärtat.

Och denna mässan. Denna stora, gigantiska och helt enorma mässan. Det är bara helt sjukt hur stort det här har blivit och hur det är. Det gäller verkligen att vara på topphumör för att inte typ svimma av för allt folk där. Men det är samtidigt kul att se hur pass många det är som åker långa sträckor för att komma till tävlingarna och vissa tillochmed bara för mässans skull (vilket jag egentligen tycker är sjukt då det absolut är tävlingarna som är roligast att se på).

Eventet i fredagskväll var ganska lugnt. Pratade med lite olika folk och lite dans. Det var även olika "frågestunder" live på scenen vilket var trevligt. Jag, Ronja och Therese valde dock att åka hem innan det var slut, men det blev lagom länge enligt mig. (Även enligt Thereses både fötter, med minst sagt 10 cm klackar, och huvud, stackaren somande direikt när vi kom hem!)

Ännu ett tack för denna roliga helg, allting löste sig perfekt och vi bodde minst sagt lyxigt hos Camilla nära vännina Sissi, tack!. Det här måste vi göra om!

/Julia


Nöjd!

Det har varit två perfekta dagar med tjejerna, vi har haft hur kul som helst! Mycket att titta på, Grand Prix dressyr varvat med GP-Ponnyn och Young Rider-hoppning. Dessutom kadrilj med de fina ponnyhingstarna Geld MW (reds av Sofie Relander, hennes blogg hittar ni här: fimilia.blogg.se ) och Curtier från Stall Phem.

Man kommer ju inte ifrån att det blev en hel del shopping också. Här nere är alla grejorna som jag fick med mig hem och som ska provas idag när vi åker ut till stallet.

Inköpen:
Ridstövlar från Umbria
Stövelsträckare från Equipage
Softup stigbyglar svart/vit
Grimskaft och grimmor
Foxfire pälsglans
Silikongummiband
Plastrong
Sporrar
Kingslandstrumpor
Nosludd
Catago Metallic Boots - silvriga och guldiga
Svart strasspannband från Charlies
Slickis med lakritssmak
och Schockemöhleset med luva och schabrak.





Det svider rejält i plånboken just nu, men det var det verkligen värt!

/Therese


Hemma!

Ett snabbis inlägg innan jag går och lägger mig.

Kom hem från Göteborg för nån timme sen,
skönt att vara hemma faktiskt! De har varit riktigt
kul i Scandinavium och jag har haft väldigt trevligt
sällskap. Med mig hem fick jag stigbyglar, ridbyxor,
schabrak, slickis, ridhandskar & ridstrumpor.
Bilder på det kommer förhoppningsvis imorgon kväll.

Imorgon står ännu en provridning på schemat, ca 4 timmar
härifrån. Alltid lika kul att gå upp 7 på morgonen! Uppdateringen
kommer därför inte vara på topp från min sida.


söt bild i repris, på världens finaste c-ponny! <3

//Ronja

Ni missar väl inte..

att ni kan ladda ner EUROHORSEs gratisapp till er smartphone?

Där får man tillgång till erbjudanden, aktiviteter, karta över utställarna och mycket mer under helgen!
Ladda ner den vettja!

/Therese

Fixa, packa, tagga

Nu är bara det sista inför Scandihelgen kvar-packning! Shoppningen gick bra, trots både jag och mamma var trötta så lyckades vi turligt nog hitta det som jag sökte, slog även till på ett par löpartights för presentkorten jag vann i Flyinge. Kändes lite onödigt att lägga pengar på kläder när man ska shoppa loss på hästsaker imorgon ju, haha!

Nej, nu ska jag och min kära mor börja packa. Det här är förmodligen det sista inlägget ni ser från mig innan jag kommer hem på lördag, vi drar nämligen 6.15 imorgonbitti, dvs att jag får gå till sängs i TID! På lördag får ni se om jag har handlat någonting!

Puss på er!

/Julia


gokväll'

Nu är min fina väska färdig packad, tror jag
och kläder inför imorgon framlagda så att jag slipper
hålla på med det klockan 6 imorgon..

Nu har jag tänkt att ta de lugnt resten av kvällen och
kika lite på vad jag hade kunnat tänka mig att köpa
under dagarna på GBHS.
Uppdateringen kommer inte att vara på topp nu under
fredag och lördag, något enstaka inlägg kommer nog innan
jag, tess & julia drar till eventet imorgon eftersom
att de finns daatoor i huset där vi ska bo.
Riktigt skönt att bo privat, min familj har en nära
kompis där uppe i götet som vi ska bo hos, 20
minuter från scandinavium, gött eller vadå?

Nu ska jag sluta tråka ut er med mina ord, vi
hörs!


you are my favorite boy! <3

//Ronja

Roffe-quiz

Sveriges radio har ett quiz om vår fantastiske Rolf-Göran. Hur många rätt får du?
Quizet hittar du här!

/Therese

every second is a highlight

"Falling down is not a shame, but not stand up again is."

Storm 23/2-2012

Det känns fortfarnade ovant att skriva 2012 istället för 2011 haha!

Storm fick idag gå ett dressyrpass på ridbanan igen. Det börjar bli riktigt roligt med dressyr, speciellt de stunderna som det går bra, vilka var ganska många idag! Det blev inget speciellt avancerat, utan jag red på volter, övade lite ryggningar och förvänd galopp och hade ganska mycket fokus på formen, den börjar komma bättre nu, äntligen! Storm skötte sig fint, men hon studsade lite någon gång men vilken häst är lugn när det blåser halv storm ute? Jag känner mig ganska nöjd med mig själv idag också. Red en del utan stigbyglar vilket är jättebra, man kommer ner i sadeln mycket bättre och arbetar ytterligare med magen och rider mer med hela sätet, vilket är en sak som saknas i min ridning.

Både fram- och avskrittning blev på grusvägen, ganska långt faktiskt.

/Julia


Dagscheck

Nu har jag precis fräschat till mig med en dusch, sminkning och annat pyssel. Snart ska jag och mamma åka för att se om jag kan försöka hitta någonting att ha på mig på eventet imorgon. Inte den lättaste uppgiften då jag är ganska kräsen när det gäller vad jag ska ha på mig. För det mesta tycker jag att alla andra passar i allt och jag i inget, men det kan vara av ren ovanhet också..  Men det får lösa sig på någon vänster, något roligt kan man väl se till att hitta..!


Love of my life.

/Julia


Idag

Idag kommer jag vara på Viarp mellan 12 och 14 och hjälpa till med eleverna som ska hyra en ridskolehäst för en dag. Ikväll blir det dressyr för Batmans del, jag plockar med honom på teoriledarnas ridning. När jag väl är hemma blir det plugg och packning, FÖR VI ÅKER JU FAKTISKT TILL GBG IMORGON! :D

Jag ska försöka hinna göra lite tidsinställda, men om det inte dyker upp något vet ni ju varför. Fullt ös - medvetslös!

Bjuder på en lite muppig bild på mig och den före detta ridskolehästen Pontus Jo (som nu ägs av Ebba Persson) när vi vann klubbmästerskapet för lektionsponnyer 2010. Underbar dag!
Fotograf är Ann-Katrin Persdotter.

/Therese


Godmorgon!

Idag är det plugg, stall & packning som står på mitt schema.
Har 2 NO uppgifter och 1 idrottsuppgift som ska vara klar vecka 10
och jag vill vara ute i god tid, därför gör jag lite av det nu på lovet.

Skottas får komma ut på ännu en uteritt idag, om inte gräsbanan håller.

Ikväll ska jag även försöka komma in till min mormor ett tag, världens coolaste
mormor har jag, bara så ni vet!

Om 20 timmar och 1 halvtimme åker jag, Tessi & Julia samt våra kära mammor
upp till Göteborg där GBHS väntar. Riktigt skoj ska det bli, även om jag inte har något
speciellt som jag behöver.

Har inga roliga bilder på denna datorn, kameran får snart hänga med mig ut till
stallet igen.

//Ronja

Nattligt inlägg

Hoppträningen idag gick hyfsat bra, det blev bättre och bättre ju längre vi höll på om man säger så. I början hade vi galoppbommar längs med långsidan med ett kort galoppsprång mellan varje upphöjd bom. Ni kan kanske tänka er hur det gick för oss? ;) Batman tog bommarna som hinder och det slutade med att vi hoppade studs och Battis blev bara längre och längre och det gick fortare och fortare. Suck. Provade att komma in i trav. Funkade inte. Provade att komma på storhästarnas avstånd. Funkade först inte det heller. Sedan guidade Hanna mig genom övningen och bit för bit började ponnyn lyssna mer på den där envisa flugan uppe på ryggen. Till sist lyckades vi, efter X antal försök. Jag tyckte lite synd om de övriga i gruppen... Vi släpar fram bommarna hemma, 5,5m emellan och ungefär 5st på långsidan, och sedan rulla på över dom så att han lär sig att man inte behöver kasta sig över dom...

Började sedan hoppa fram på en rak linje med två räcken. Har glömt hur många meter det var emellan men Batman och jag gjorde det bra på 8 galoppsprång. Hoppade sedan fler linjer som sedan sattes ihop till olika banor. Inte högt idag, det blev mest skolning och vad vi som ryttare ska tänka på i de olika lägena.

Jag är nöjd med själva hoppningen, jag fick till en hel del fina språng och jag tror bara att vi kom stort en gång och nära en gång, så mitt öga har definitivt blivit bättre! Jag fick honom ganska aktiv kändes det som, hade varit bra om vi hade kunnat få det på film så att jag kan se hur det ser ut. Jag får helt enkelt höra med mamma!

/Therese

Namnet Markhög

Vi tog beslutet alla tre att bestämma just namnet Markhög för att allas ponnyer står på samma grusväg, nämnligen Markhögsvägen. Så enkelt är det!
Mobilbild. I bakgrunden syns Ronjas stall.
/Team Markhög

Ronja is returning, eller nåt

Diggar min rubrik alltså.

Jag har funderat ett tag på att återvända hit
och fick precis en befallning av Therese
att börja blogga igen. Så jag börjar igen, på deltid.

Hihi, bra första inlägg va?

//Ronja

Lägeskoll

Förlåt att jag inte har hunnit blogga varken igår eller i måndags, jag har helt enkelt haft mycket för mig, hela tiden. I måndags var jag hos Storm på morgonen och red ut med Therese och efter det var jag hos kompisar och sov över där tills igår. Även då cyklade jag till Storm på morgonen och red ut med Therese och Ronja och sedan åkte vi hem till Ronja för att förbereda spökrunda och pausa en stund för att sedan åka till Viarp på us-möte och därefter var det spökafton. Jag kom hem halv tio och då var jag helt slut "i både kropp och knopp" som Therese säger.

Idag har jag haft en slappdag däremot, vaknade vid tio-tiden och sedan dess har jag bara hunnit cyklat till stallet och fixat det, ridit dressyr på ridbanan på Storm, cyklat hem och gått en runda med Tippen. Nu slappar jag framför tvn och har lite planer för kvällen att börja packa. Imorgon ska jag och mamma förhoppningsvis åka en runda och köpa kläder till eventet på fredagkväll. Jag tänkte också göra något roligt utrustningsinlägg här, kul va?

/Julia

Right now...

...SO-arbete för hela slanten. Uppsats om konflikten mellan Israel och Palestina. Jag hoppas på att behålla mitt MVG i historia och höja mig från VG till MVG i religion när jag är färdig med den här. (Varför göra det lätt när man kan göra det svårt? ;)) 10 hela datorskrivna sidor ska det bli, hrmm..
Hoppträning ikväll, tills dess vet ni vad jag har för mig...
/Therese

hihihih

bloggrape time!

Tagga GBHS nudå!
Vilka dagar skall ni dit?

Team Markhög kommer finnas på plats fredag-lördag,
just so u know!

//Ronja


Varning för shopaholicen!

Här kommer lista på vad jag ska kolla efter i Göteborg på fredag och lördag.

- Grimma
- Ridbyxor med bra kvalité
- Klassiska svarta läderridstövlar
- Soft up stigbyglar
- Hårnät
- Lädertvål och läderfett
- Pannband
- Möjligtvis ny kavaj
- Såklart några nya schabrak
- Matchande luvor
- Dressyroutfits med matchande schabrak och lindor
- Handskar
- Silikongummiband att fläta manen med
- Boots
- Benskydd
- Skimmelschampo
- Pälsglans
- Ny "slickis"
- Och andra ridkläder åt mig

Det blir säkert några impulsköp, mamma brukar vara rätt duktig på att bli kär i olika täcken, hihi.
/Therese

Pigg ponny!

Idag kunde vi (äntligen) åka iväg och rida i ridhus. Batman har haft så mycket överskottsenergi de senaste dagarna att han har varit nära att krypa ur skinnet. Han har stått och bufflat och tuggat på allt han har kommit åt, stått och skrapat i stallgången (mer än vanligt) och travat in från hagen när han har trott att vi ska iväg och "ha roligt". Så söt!

Idag kom han och mötte mig i hagen, fnös och slog sina små hingstkast med halsen. Drog sedan med mig in och småtravade vid min sida hela vägen in till stallet. När vi sedan skulle lasta gick Batman med bestämda skrittsteg mot sin transport och jag fick springa för att hinna upp på rampen innan han gick in. Haha, han ville verkligen iväg och röra på sig!

I Viarp blev det jogging och lite lösgörande. Batman skuttade vid ett par tillfällen och jag kunde inte låta bli att le, han var så full av livsglädje idag! Han hade vilat sig i form och var superfin idag. Formen satt där den skulle och han kändes mjuk och fin och tuggade på bettet. Sjorde lite sidvärtsrörelser i alla gångarter och våra små galoppöppnor funkade riktigt, riktigt bra! Väldigt kul!

Nä, nu ska jag gå och lägga mig, vi hörs mer imorgon!
/Therese


Dressyrtävlingar

Nu är jag och Batman anmälda till två nya dressyrtävlingar! Den första går av stapeln den 4 mars och då är det Tågarportens Lantliga Ryttarförening som är arrangörer, nästa är veckan efter och då är det på hemmaplan den 11 mars. Vi rider LB:1 på båda. Tufft startfält, men vi satsar ju inte på någon speciell placering, utan det är bara en tävling mot oss själva. Jag är taggad och tycker att det ska bli jätteroligt!


/Therese

Hoppa, hoppa, hoppa!

Trots att senaste tävlingen var igår så är jag redan tävlingssugen igen. Fast nu ska Storm få en kort tävlingsvila, jag tänkte åka på en dressyrtävling i Viarp i början av mars och sedan är det eventuellt hoppning på HFRK den 31 mars, om det nu inte blir någonting före dess.

Tänk nu till våren när det förhoppningsvis blir lite varmare ute och man kan liksom njuta hela tävlingsdagen, det har varit lite svårt i kylan då man sätter mest fokus på att hålla sig varm och hålla hästen varm samt att allting inte blir nersnöat/nerregnat. Och speciellt när utetävlingarna börjar, det kommer nog bli jätteroligt. Jag och Storm har bara startat utomhus en gång och det var i Ödåkra. Men jag hoppas och tror på att det kommer att det kommer gå det med, hoppas att det rullar på lika bra som det har gjort hitills!.

Ja, nu har man allt bra framför sig, bara vi biter ihop nu sista tiden av vintern så går vi mot ljusare tider sen!

/Julia

Hjälmar

Jag har börjat kolla omkring på hjälmar, egentligen är det kanske inte vad jag är i störst behov av just nu utan jag har många andra saker som behöver prioriteras, men här kommer några som jag skulle kunna tänka mig!


Charles Owen Ayr8, svart/guld




Charles Owen Ayr8 leather look svart/guld





GPA tone to tone, helsvart

Om det nu hade varit så att jag var i behov av en ny hjälm och inte hade funnits annat för mig att prioritera så hade det nog mest lutat mot en Charles Owen ayr8, jag gillar detaljerna i guld och tror att det hade varit snyggt både till mitt blonda hår och till Storms guldfärg. GPAn är också riktigt snygg men den svider i plånkan.

/Julia

Hiss och diss

+Tröttheten man får i kroppen efter en tävling är underbart skön, man är så nöjd och avslappnad i kroppen.
+Snön är så gott som borta i Skåne vilket betyder att man kan börja rida lite och det innebär lång skritt-tur på Storm imorgon.
+Min underbara ponny Storm, bäst är inte tillräckligt att säga.
+Imorgon har jag ingenting planerat, första dagen på väääldigt länge, skönt.
+SPORTLOV ofc!
+Om mindre än en vecka ska jag, Therese och Ronja ihop med våra (fina) mammor sticka upp till Göteborg. GAH!
+Storm har blivit så fin att rida dressyr på, tack vare min hopptränare Jennifer som har gett mig mååånga olika knep!

-Jag har massa plugg att ta itu med undet sportlovet...
-All Storms och min utrustning blev genomsur idag, blä...

Kan säga att lvet leker nu, inte mycket som oroar mig just nu!

/Julia


Åsbo PK 18 februari 2012

Idag var Storm och jag ute i regnet och tävlade i Åsbo, som vanligt är jag nöjd med Storm och de felen som var är helt och hållet mitt fel. Hon är så duktig min guldponny.

LC: Storm var fin på framridningen och framhoppningen, väl inne på banan hoppade hon på bra men jag red så slarvigt och satte henne fel på tvåan där vi fick en bom med oss. Så 4 fel i grunden som jag helt och hållet tar skulden på mig, Storm var jättefin och jag är så glad att hon lika nöjd hoppar över även om det blir helt fel i avståndet.

LB:Även här var hon fin när jag red fram, ännu finare till och med. Hon tog några riktigt ordentligt fina språng på både oxern och räcket. På banan var hon också fin, jag glömde bort några bra svängar och sådär, tyvärr fick vi ett tidsfel i omhoppningen men inga fel på hinder och det räckte till en tredjeplacering. Det var vår LB debut och jag är jättenöjd med att både rida felfritt på hinder och bli trea. Fick en gul rosett, plakett och en statyett.

/Julia

Hej!

Jag känner att det kanske behövs en liten förklaring till varför vi inte har varit superaktiva. Jo, det har varit så att Julia har praoat och har jobbat från 7.00-16.30 under veckan, kanske berättar hon själv här vad hon har gjort.

Jag har gått runt här hemma och haft bloggtorka och imorgon kommer Julia att åka iväg på tävling och jag tar mig friheten att ha en bloggfri dag eftersom även jag ska iväg. Alltså hörs vi på söndag igen, ha en fortsatt trevlig helg tills dess!

/Therese

You give me wings so I can fly

Nu har jag kommit hem från stallet precis. Först mockade jag och sen skrittades Storm en runda ihop med Ronja och Skottas. Efter det putsade jag upp sakerna från tävlingen igår, allt blev ju alldeles genomblött och tråkigt. Jag får så dåligt samvete om allt inte ligger/hänger som det ska eller om någonting inte har blivit behandlat som det ska och det gäller allt från Storms och min utrsustning till hur jag behandlar människor och djur. Det ska vara stiligt gjort, allting, från topp till tå ska det vara perfekt. Perfektionst var det ja.

Nu ska jag ta och äta någonting och kanske se lite på tv, senare kommer Ronja och då ska lite saker planeras inför veckan som kommer.



/Julia


Avbokat

Jag har nu avbokat tävlingen på lördag, pga väglag och att mamma ligger hemma och är sjuk. Aja, det finns fler dressyrtävlingar inom de närmsta veckorna. Nu ska jag byta om och sticka ut till stallet, vi hörs senare!

/Therese

Här är ryttarlistorna inför GHS!

Göteborg Horse Show 2012
Entries Rolex FEI World Cup™
15.02.2012 20:47:03
AUS Australia  
    TOPS-ALEXANDER, Edwina Cevo Itot du Château, Mel d'Argences, Titus II
 
AUT Austria  
    SCHRANZ, Christian Quartz van de Nieuwmolen, Wega van de Padenborre
 
BEL Belgium  
    HEMERYCK, Rik Bono VH Lindehof, Papillon Z, Quarco de Kerambars
    PHILIPPAERTS, Ludo Chicago Vh Moleneind, Kassini Jac, Nobel de Virton
 
BRA Brazil  
    MIRANDA, Alvaro AD Ashleigh Drossel Dan, Ad Rahmannshof's Bogeno
 
DEN Denmark  
    ERICSSON, Linnea Damgaardens Extens, Pero-Z Hillock, Trebox Acorada
    SCHOU, Christian Chicago, Coronada, Lertevangs Colier
 
FIN Finland  
    FAGERSTRÖM, Nina Mouse, Talent, Viva
 
FRA France  
    DELESTRE, Simon Couletto, Quiness du Mezel, Valentino Velvet
    HUREL, Jerome Nectar des Forets*HN, Ohm de Ponthual, Premier de Falaise
    ROZIER, Philippe Ideal de Roy, Jadis de Toscane, Randgraaf
    STAUT, Kevin Chica, Le Prestige St Lois*De Hus, Nangaye de Kerganne
 
GBR Great Britain  
    NEILSON, Daniel Attack II, Chauvinist, Varo M
    WHITAKER, Michael Mr Darcy V, Viking, Wild Rose II
 
GER Germany  
    AHLMANN, Christian Caracas, Taloubet Z, Wilco 52
    BEERBAUM, Ludger Chaman, Chiara, Couleur Rubin
    EHNING, Marcus Campbel, Copin van de Broy, Plot Blue
    KUTSCHER, Marco Cash, Cornet Obolensky, Quatell
    WEISHAUPT, Philipp Donna D, Monte Bellini, Souvenir
 
GRE Greece  
    ONASSIS DE MIRANDA, Athina AD Crosshill, AD Unaniem, AD Welcome Du Petit Vivier
 
IRL Ireland  
    LENNON, Dermott Hallmark Elite, Vites Bs
    LYNCH, Denis Abbervail van het Dingeshof, All Inclusive NRW, Lantinus
    TWOMEY, Billy Romanov, Tinka's Serenade
 
ITA Italy  
    CRISTOFOLETTI, Roberto Amico mio, Bukowskis Belisario, Cool On
 
KSA Saudi Arabia  
    BAHAMDAN, Kamal Delphi (WC), Noblesse Des Tess (WC)
 
NED Netherlands  
    HOUTZAGER, Marc Sterrehof's Opium, Sterrehof's Tamino, Sterrehof's Uppity
    VLEUTEN, Maikel van der Vdl Groep Eureka, VDL Groep Verdi, Vdl Groep Zandorra
 
NOR Norway  
    GULLIKSEN, Geir L'Espoir, Rusedski II, Zazou
    GULLIKSEN, Victoria Billy Buttercup, Storm, Urval
 
POR Portugal  
    DINIZ, Luciana Calvie, Lacontino, Lennox
 
SUI Switzerland  
    MUFF, Theo Acomet, Leszek, Liv Grete
    SCHWIZER, Pius Carlina, Onaia Des Biards, Ulysse
 
SWE Sweden  
    ARVIDSSON, Niklas Click And Cash 1155, Miss Jacson
    AUGUSTSSON, Angelica L B Sir Singular, Mic Mac du Tillard, Walter 61
    BARYARD-JOHNSSON, Malin H&M Cisco, H&M Reveur de Hurtebise, H&M Undicci
    BENGTSSON, Rolf-Göran Casall La Silla, Kiara La Silla, Ninja La Silla
    ECKERMANN, Henrik von Allerdings, Quibell 5
    EMANUELSSON, Emma Hekla Skovgaard, Titan
    FREDRICSON, Lisen Matrix, Texas P, Thriller P
    FREDRICSON, Peder H&M Cash In, Sibon
    HEED, Linda Bee Wonderful, Chausette Polo
    LICKHAMMER, Erika Donatelle VH Lambroeck, Qashmir van Westuur
    LINDELÖW, Douglas Balahe, Talina, Udermus
    PERSSON, Helena Bonzai H, Chamonix H
 
UKR Ukraine  
    OFFEL, Katharina Charlie, Fidji Island, Otello Star
 

Nations: 19 Competitors: 45 Horses: 123
Entries FEI World Cup Dressage
15.02.2012 20:47:03
 
DEN Denmark  
    JOHANSEN, Sidsel Schianto
    JØRGENSEN, Lone FBW De Vito
 
FIN Finland  
    LINDH, Mikaela Skovlunds Más Guapo
 
GBR Great Britain  
    DAVISON, Richard Hiscox Artemis
 
GER Germany  
    CAPELLMANN, Nadine Elvis VA, Girasol
 
NED Netherlands  
    ESSEN, Aat van Premier
    SCHREVEN, Jenny Krawall
 
NOR Norway  
    HELLJESEN, Siril Dorina
    JEBSEN, Lillann Pro - Set
    RASMUSSEN, Cathrine Fernandez
 
POR Portugal  
    PRINCIPE, Luis World Performance Washington
 
SWE Sweden  
    DORSELIUS, Cecilia Lennox
    ESSEN, Maria von Ferdi
    HAGMAN, Michelle Rudi's Memory
    KITTEL, Patrik Toy Story
    KRUSENSTIERNA, Kristian von Biggles 1015
    TELDE, Minna Deinhardt
 
USA United States of America  
    HADDAD-STALLER, Catherine Winyamaro
 

Nations: 9 Competitors: 18 Horses: 19


Riktigt bra ryttare är anmälda till de största tävlingarna under GHS, jag hade personligen velat se alla dessa starter! Vissa av de absolut bästa hästarna i världen är också med, det ska bli så grymt kul att se dem live och inte bara genom TVn.

/Therese

Havrepappa har gjort det igen!

Rasbiologi för hästar


 

 

Jag satt i söndags och såg på Ponnyakuten hur den ridande polisen i Malmö tränade sina hästar. Med ett leende såg jag hur hästarna stod helt stilla med en prasslande och gungande presenning under alla fyra tassarna.

 

Jag såg hur polishästarna stod helt stilla medan en polis studsade en enorm, röd boll upp på deras rumpor och runt dem. Jag såg hur de med lätthet gick förbi rasslande cementblandare, parasoller och rökmaskiner, och jag bara fortsatte att le.

 

Efter att ha sett det där så drog jag mig (återigen) till minnes tanten som gav mig det onda ögat för att jag öppnade en burk Cola på läktaren under en dressyrtävling. Jag mindes vakterna som måste bevaka ingångarna under dressyren på Scandinavium så att ingen rör sig och jag mindes vår egen dressyrhäst som inte ens vågade gå nära ett bord förra helgen.

 

Jag kom fram till en sak, polishästarna måste tillhöra en annan ras än dressyrhästarna. Det finns inte på kartan att de båda skulle vara av arten Equus Caballus. Det måste vara någon skillnad på olika hästar. Efter noggranna efterforskningar så har jag kommit fram till följande slutsats:

 

 

Polishäst = Equus Gladiatus

Dressyrhäst = Equus Sketibrallus

Hopphäst = Equus Skuttistudsus

Fälttävlanshäst = Equus Suicidus

Dressyrponny = Equus Mini Sketibrallus

 

Shetlandsponny = Micro Equus Macro Latus

 

PS. Patrik, jag vet att du läser. Ta på dig hjälmen på prisutdelningen efter dressyren i Scandinavium, jag tar med mig bollen så skall vi testa mina teorier! DS.

/Therese


Guldponny





/Julia

Förlåt

Jag är ledsen att jag inte har skrivit på bloggen nu, jag har bara haft så galet mycket att göra. Blandannat tävlat, jobbat, tränat, us-möte och årsmöte på klubben, ja galet mycket helt enkelt.

På årsmötet gick allt bra, jag tog inte emot några priser, men det hade jag inte förväntat mig heller, jag är ändå nöjd med året! Jag tycker det är väldigt intressant när man går igenom årsredovisningen. Jag blir väldigt insatt och tycker det är roligt att få se hur och vad allting har gått till. Alla dessa siffrorna som man på mattelektionen i skolan har så svårt att förstå sig på är så mycket roligare när man kommer ut i praktiken och det riktiga "arbetslivet", jag har funnit mig själv i att tycka om siffror mer och mer. På tal om arbetsliv och siffror, något som jag kan grubbla i mycket är vad jag ska jobba som i framtiden. Såklart hoppas jag på att ha ett stall med några fina hästar i, men jag tror att jag kommer ha hästarna mer som en hobby och jobba med någonting annat. Med tanke på att det finns så många duktiga unga ryttare på varenda tävling man kommer till så tror jag inte att alla kan bli lika stora som Roffe liksom, men duktig vill jag bli. Så är det bara!   

I söndags åkte jag och Storm till viarp för att hoppa en klass på klubbtävlingen, dels för att Storm skulle få röra på sig då det inte har gått att rida ordentligt hemma och dels för jag ville känna på höjden. Vi hoppade 1 meter och hon var fin och väldigt pigg. Det brukar mer vara jag som får rida igång henne men hon hade gasen på själv och min ridning blev helt bananas. Lite tråkigt för det var stilbedömning, men allting gick annars fint. Det blev en felfri runda, 67% och femte plats. Helt okej procent för att vara en så dålig runda tycker jag!

Igår tränades Storm i hoppning, hon var jättefin i dressyrarbetet före, tyvärr kan jag inte trimma vidare på det vi har på gång nu där hemma.. Men vi är på gång! När vi hoppade blev ganska många avstånd fel och min ridning var inte OK, jag vet inte riktigt vad som har hänt under dessa dagarna jag och Storm har traskat hemma, men de senaste två ridpassen har jag inte ridit bra.

Nu har ni fått lite koll på läget, idag fick Storm helt och hållet vila, jag pussade bara på henne lite.

Jag såg Ronjas besked om vad som händer på bloggfronten hos henne nu, tyvärr är det ingenting som vi kan förändra. Men jag och Therese bloggar på som vanligt så får vi se vad som händer i framtiden med markhög.

/Julia

Beslutet är taget

Jag slutar blogga här på http://markhog.blogg.se
då jag känner att varken tiden eller lusten finns där.

Maybe I'll be back?
En bloggpaus på obestämd tid alltså.

//Ronja

Liten bildbomb

Här kommer ett par bilder på mig och Batman från tävlingen i söndags.
Tack så hemskt mycket för bilderna Saga Classon!
/Therese

Idag tänds en ny stjärna på himlen

Idag skänker jag en tanke till min vän Lina som tyvärr blev tvungen att avliva sin häst Alesha.
Vila i frid Alesha
2003-2012
/Therese

Lyckat årsmöte

Nu har även Viarp haft sitt årsmöte, och jag måste erkänna att fikan efteråt och punkt nummer 21; Utdelning av årliga utmärkelser är det som är roligast ;)

Förra året kom jag hem med tre priser:

Den stora är vandringspris för Bästa Tävlingsresultat Lektionsryttare Ponny (som jag faktiskt fick tre år i red!), den lilla pokalen är samma pris, fast den får vi behålla och glaskuben är Bästa Hoppresultat Lektionsryttare Ponny.

Detta året blev det något helt annat nämligen det kombinerade priset för KM, alltså vem som det gick bäst för i  klubbmästerskapet i både dressyr och hoppning. Man måste då rida samma häst i båda grenarna.

Tallriken är vandringspriset, pokalen får jag behålla här hemma i prisskåpet.

/Therese

Fullt ös, medvetslös

Hade precis skrivit ett långt inlägg om tävlingen idag och sen märker jag att inte ett end ord har sparats och inlägget är puts väck. GAAH, vad arg man blir! Jag orkar inte skriva om allting men här är det i stora drag:
Jag och Batman var med i klubbhoppning med stilbedömning där vi hoppade 80cm och 1m. Batman var grymt fin och vi jobbade väldigt mycket med galoppen, som jag tyckte vi fick till väldgt bra. Felfri runda i 80 och ett skitpet i 1m. Det var en båge med två hinder och Batman landade i fel galopp. Det tog lite för lång tid att rätta så vi gled ut lite på bågen och jag fick inte riktigt med mig honom och hann inte få honom rakriktad innan hindret. Plockade alltså med oss översta bommen ner på hinder 5, annars var det två kanonrundor! Jag är så stolt över min lille plutt!

Som sagt var det även stilbedömning och jag vann båda mina klasser på 74.29%, trots nedslaget i sista klassen. Kommentarena från domaren (Magdalena Regårdh) kommer i samband med bilderna som jag väntar på. Mamma filmade, så så fort filmen är överförd til datorn kommer den också.


Nu måste jag fortsätta städa, Viarps tävlingskommité kommer hem hit imorgon och mitt rum ser rent ut sagt för jävligt ut.

/Therese

Vårkänslor

Solen strålade hela dagen här nere i Skåne och vädret har varit helt otroligt. Humöret har också varit på topp hela dagen. Trevligt!

Vid två cyklade jag på min käraste cykel som tar mig överallt till stallet. Väl där tog jag hand om stalljobbet och lite putsande, senare red jag ut en runda på Storm ihop med Ronja och Skottas. Storm verkade också ha väldiga vårkänslor idag, hon som aldrig brukar busa kikade bakut en gång i galoppen. Inget som oroar mig, jag är bara glad när min fina är glad! ♥

Nu ska jag in i den värmande duschen, sen kommer Ronja och Therese hit, mysmys! :)

/Julia

Trött, i både kropp och knopp

Jag sitter och fingrar på Viarps Ungdomssektions stadgar och US mål och visioner i största allmänhet. Väldigt intressant och jag är väldigt taggad på min roll som ordförande, det är därför som jag försöker att lära mig så mycket som det bara går.
Jag är tacksam över att denna dagen närmar sig sitt slut, det har tagit på mig med att sitta med nationella proven i tre timmar, möte med Ankan, teorilektion med de söta barnen och därefter dressyrträning för Jennifer. Hästfolk i ett nötskal, eller hur? Varför sitta hemma och uggla när man kan komma ut och få känna att man lever? ;)
Batman kändes i alla fall framåt och fräsch idag. Vi jobbade till en början med övergångar och sedan blev det öppnor. Men det var först efter skänkelviknigarna som han släppte till ordentligt och ärligt och det blev lite av en wow-känsla. Jag passade på att öva min sits och red mycket utan stigbyglar, fick långa, fina ben efter en stund och kände hur jag satt i sadeln. Kul!
Nu ska jag säga hej till kudden!
/Therese

Skottas 9/2 - iskallt

Idag red jag skottas på gräsbanan igen.
Inga krav överhuvudtaget då de blåste hur
mycket som helst.

Nu ska jag sätta mig och plugga, kom precis på
att jag hade tagit fel mapp från skolan. Och
jag ska ha redovisning imorgon! Har man otur eller otur?

Men
, imorgon är det fredag, ska se om jag lyckas lura hit
Louise!

//Ronja


Mysiga Storm

Jag har precis kommit hem från stallet. Där promenerade jag och Storm lite och det var mysigt. Mamma gick med och hade Tippen med sig. Hon är så söt och go, Storm.

/Julia

Hv polo vår/sommar 2012



















Schabraken (särsklit det sista), dem v-ringade tröjorna och pikéerna är lite sådär 2 die 4 känsla!

/Julia

Ledig

Idag är det stängt på bageriet och jag är ledig, hemma. Jag har fortsatt min städning av rummet, idag var det skrivbordet som fick sig en genomgång. Det börjar faktiskt ordna upp sig lite, jag har tänkt att det ska bytas lite tavlor, jag ska leta upp några fina bilder på Storm och skriva ut, ska även beställa en ritad bild men först måste jag fotografera henne utan grimma, för det ska se naturligt ut. Funderar också på nya gardiner. Det finns mycket att göra, med tanke på att jag har haft rummet som det är nu i fyra och ett halvt år så börjar jag tröttna!

Nu ska jag ta mig i kragen, ta tag i lite tyskaplugg. Vi har en inlämning som i stort sett alla har hunnit komma till hälften med och jag inte har börjat på så ja, det är tid att börja. Har också några engelska glosor och ett prov i NO att plugga inför.

Storm ska bara bli promenerad idag så mamma och jag sticker ut till stallet senare.

/Julia


Idag

Idag åkte jag och Batman till ridhuset i Viarp för att kunna rida lite ordentligt. Vi red igenom LB:1an och övade de olika momenten ett par gånger. Battis var bara lite halvt samarbetsvillig, men efter lite övertalning gick det hyfsat bra. Det blev en hel del uppridningar med halter och mycket galoppjobb med avbrotten i snett igenom, vi försökte oss också på lite längningar i traven, fast det behöver vi jobba på en hel del innan de blir bra.
Batman kändes lite ojämn i munnen och i sidorna men lossnade mer och mer ju längre jag red. Får tänka lite på det imorgon och plocka med sidoförflyttningar i uppvärmningen.
Det blev ett snabbt inlägg, nu ska jag sova!
/Therese

Hopptränigen Storm

Storm var finfinfin idag på hoppträningen. På framridningen var det mycket dressyr och jag har aldrig suttit på henne så fin! Och jag har nog aldrig ridit henne så bra. Den känslan är oslagbar när något som har suttit fast länge släpper efter och allt bara funkar. Så hoppas jag att det fungerar vidare..!

Sen i hoppningen fortsatte hon vara så fin och följsam, mjuk och uppmärksam, väldigt fin helt enkelt. Hoppade lite olika linjer och studs och det gick bra.

/Julia

Gillad dag!

Idag började jag smått vakna vid halv sju, tog mig upp och ut till baregiet. Där jobbade jag tills klockan blev kvart i två och då cyklade jag hem. Efter en snabbis promenad med Tippen cyklade jag vidare ut till stallet, mockade till Storm och fyllde vatten och fixade allt sånt och tog sedan in henne, ryktade och slängde på ordentligt mycket täcken på henne och kläder på mig. Sedan drog jag och Therese ut på en kort tur, finns inte så mycket annat att välja på. Jag hade egentligen planer på att rida lite dressyr på grusvägen men hur lätt är det med en ponny som är fokuserad på allt annat än mig? Så det blev mindre bra med det. Jag hatar mig själv när jag någonting inte går som det ska så kan jag få värstaste flippen och liksom bli arg på Storm för det? Jag har iallafall blivit bättre på att låta det gå iväg, ta ett djupt andetag och börja om igen. Stackars Storm som får stå ut med mig ibland, snuttan. <3

Nu har jag precis börjat kolla in lite kläder att fylla på garderoben med som verkligen behövs för det ekar typ just nu. Ska checka alla bloggar och sedan hoppa in i duschen.

/Julia

Skotti 6/2

Provridningen igår gick riktigt bra, och det menar jag verkligen.
Nu på söndag är det dags att rida honom igen, min drömponny.


Idag var Skottas hur fin som helst, även fast jag inte red speciellt
seriöst. Han var pigg och glad, vilket gör mig otroligt positiv och vill
bara fortsätta rida. Red i en 45 minuter tror jag, är hur taggad som helst
inför hoppträningen imorgon. Gjorde lite öppnor, slutor och skänkelvikningar
över diagonalen, inga problem alls.


min absoluta favorit! <3

//Ronja

Anmäld!

Nu är vi anmälda till Gärds lokala ponnydessyr den 18 februari, alltså om två veckor. Jag är riktigt taggad och har börjat få blodad tand på det här med att tävla dressyr, jag tycker att det är jätteroligt!
Jag kommer att fokusera på att få till fina vägar och sitta så stilla som möjligt och ge små, fina hjälper inne på banan. Batman är aldrig så fin, mjuk och följsam som när vi tävlar dressyr, han verkar gilla att visa upp sig för domarna... ;)
LB:1an kommer vi rida i alla fall och det vi kommer få jobba med är såklart uppridningarna, att de blir raka och verkligen medellinjen och att han gör halterna med bakbenen så långt in under sig som det går samt att han då ska vara på tygeln under hela halten. Serpentinerna brukar funka bra, jag får se till så att det blir jämna bågar bara. Mellantraven får bli lite som den blir, Batman kan just nu inte länga speciellt mycket och risken finns att han går över i galopp om jag är på honom för mycket. Bättre då istället att minska i hörnet före och ta tillbaka ordentligt i hörnet efter så att man visar tydliga skillnader. Den ökade skritten brukar han göra bra själv med övertramp, där måste jag lära mig att vara lite passiv och bara "hänga med" i rörelsen framåt. Sedan kommer vi till vår svåraste del, känner jag. Galoppen. Jag måste vara noga med att ha honom i bra balans i hörnet så att vi får till en ordentlig fattning där han behåller formen. Volterna brukar inte vara några problem men däremot snett igenom i mellanglopp för att sedan bryta av till trav vid spåret behöver vi öva en del på. Jag måste passa honom så att han inte slår om och måste sedan förbereda ett avbrott. I avbrotten har han en tendens att dra sig ur form och bli springig med sänkt rygg så att det brukar bli pannkaka med kortsidan mellan galopperna. Batman vill helst av allt bara fatta ny galopp och "kastar sig" in i andra fattningen eller "hoppar igång" vilket inte är så uppskattat bland domarna.
/Therese

Hemma

Det har varit en lång dag idag. Jag behövde största delen av natten att analysera mig själv och använde inlägget som en sorts hjälp att sätta ord på mina känslor under gårdagen. Jag tror att jag totalt sov mellan tre och en halv till fyra timmar i natt. Upp klockan nio för att sälja tidningar och därefter var det några timmar för planering av veckan. Jag tog tag i lite saker jag behövde få gjort, nu är det bara städning av rummet kvar.
Vid två åkte jag ut till stallet. Mötte upp Julia och vi bytte tillsammans vatten åt pollarna. Vid fyra sadlade vi, däremellan hann vi med att flumma ordentligt! ;)
Hästarna fick sig en kravlös uteritt längs med grusvägarna som faktiskt var väldigt fina och som gick att rida på.
Jag var hemma ett par minuter över åtta och har nu ätit och ska gå över till att plugga på genetikprovet som vi ska ha på onsdag.
Såhär kan det se ut när jag och Julia är lite flummiga, låtsas inte om vår vackra sadelkammare...
/Therese

Lång stalldag

Nu har jag ätit efter en lång dag i stallet. Var där i hela 6 timmar, var nu de tog vägen? Fyllde vatten, red en runda och skrev Joja prov och senså flummade jag och Therese en hel del också. Goaste flummvännen! :)

Nu blir det Ponnyaktuen och sedan duschen!

/Julia

We made it all this way

Jag och mamma satt och diskuterade lite på vägen hem från tävlingen, det var väldigt nyttigt och jag fick en liten egoboost när jag behövde det som mest. Jag var inte helt nöjd med tävlingen av olika orsaker och de orsakerna gjorde mig så förbannad på mig själv att jag var tvungen att stänga in mig i transporten tillsammans med Batman några minuter. Jag ville bara vara ensam med honom, så långt från alla människor som det gick. Det var verkligen som Per Gessles låt "Här kommer alla känslorna på en och samma gång". Jag gick igenom mig själv och försökte reda ut vad som egentligen hände. Armarna om knäna och frustrationen kom ut i form av tårar.

Jag fick dåligt samvete gentemot min underbara bästa vän på fyra ben och slog armarna om honom och stod så ytterligare någon minut med kinden mot hans varma hals. Batman stod blixtstilla, precis som om han kände att matte behövde honom som allra mest just där och då.
 
Det är ju trots allt dig jag älskar mest av allt. Mitt hjärta.

Det blev djupt nu, känner jag. Vad jag ville komma fram till (vad jag och mamma pratade om i bilen) är att det är viktigt att se vad man faktiskt har åstadkommit. Det är viktigt att se tillbaka, berömma sig själv och inse hur långt man har kommit, alla delmål man har klarat och inte bara blicka framåt och känna prestationsångest. Vi måste inte alltid vara bäst och vi måste inte alltid vara de som plockar rosetter, plaketter och pokaler. Vi är bra nog som vi är.

När jag fick hem Batman uner sommaren 2010 gick han inte i form och inte på tygeln i någon gångart med undantag från väldigt korta stunder. Han rusade iväg i galoppfattningarna och bakdelen var ena sekunden innanför spåret, andra sekunden utanför med framdelen någon helt annanstans. Jag hade fullt sjå med att sitta mitt i sadeln för att han var så känslig för vikten att jag annars omedvetet kunde ge honom signaler för exempelvis galoppfattningar.

I hoppningen började vi på 60 cm eftersom han inte riktigt hade styrkan och balansen som krävdes för högre höjder. Han var emellanåt nervös och visste inte om han kunde lita på att jag skulle hänga med honom i hans redan då gigantiska språng över hinderna.

Idag tävlar vi LB dressyr med godkända resultat. Batman går i form i alla gångarter, "vingligheten" jobbar vi med varje dag och jag är stolt varje gång jag känner att han går rakt och spårar alldeles själv. En självklarhet för många andra, men inte för oss. Nu har jag lärt mig bemästra och ta vara på känsligheten för vikten. Jag kan tex bryta av från galopp till trav i lätt sits bara genom att räta upp överlivet en aning. Batman gör klockrena avbrott från trav till skritt och ibland halt när jag bara tänker och sitter emot i något steg. Det är en sjukt härlig känsla!
Förtroendet och tilliten har kommit sakta. Nu möter Batman mig i hagen, ett par gånger har han kommit i både trav och galopp (fast då har det kanske varit en viss hunger inblandad...)
I hoppningen kämpar vi fortfarande för att få den balanserade galoppen. Batman hade tidigare noll koll på avstånd och taxering, men de börjar nog komma så smått. Vi har märkt nu ett par gånger att han lägger in ett kort språng när jag har lagt honom fel istället för att hoppa av sådär stort som han tidigare gjort utan att ens fundera. Såklart lite beroende på situation.

Vi har slitit och kämpat för att komma dit vi är idag. Det har verkligen varit en kamp om blod, svett och tårar. Men jag hade utan tvekan gått igenom det tusen gånger om om det hade varit det som krävts. Jag har inte fått något gratis, jag har ingen ponny som man kan vrida upp och så går den av sig själv. Nej, så funkar inte Batman. Jag har önskat ett par gånger att Batman kunde mer själv, att han var mer självständig så att jag inte behövde vara där och påverka hela tiden. Det har inte tagit lång tid innan jag har ångrat mig igen. Vi lär oss tillsammans, han och jag. Många säger ju att det ska vara äldre häst för orutinerade ryttare, yngre häst för de som är mer rutinerade så att ryttaren kan lära hästen. Jag och Batman tog det tredje alternativet. Vi lär oss otroligt mycket genom det! Jag menar, hade jag haft en rutinerad ponny som alltid taxerade själv hade mitt öga för avstånd aldrig blivit såhär bra. Hade jag haft en rutinerad ponny som gick rakt själv hade jag aldrig behövt lära mig rama in med skänklarna på samma sätt som nu när jag har Batman.


Jag vill inte höja mig själv till skyarna och påstå att jag är störst, bäst och vackrast. Verkligen inte, för så är det inte. Jag behövde skriva av mig och jag tycker att förvandligen är väldigt häftig. Det har hänt så ofattbart mycket med både mig och min fina skimmel på ett och ett halvt år och det ska bli så kul att se var vi är 2013!


Kärlek till dig, min fina.

/Therese

Nöjd!




Mamma, jag behöver köpa nya kläder!

/Julia

Mysoutfit


Såhär ser jag ut idag.
Tröja och ridbyxor är från Hööks, de gulliga och tjocka strumporna är faktiskt från Pollux, haha!
Kommer att kompletteras med thermobyxor och ett par jackor, vantar och mössa. Det är onormalt kallt här i Skåneland!

Batman ska ut på en lugn runda tillsammans med Julia och Storm. Vi får se om vi kan få med Ronja också.

/Therese

Kom igång

Jag har vaknat, ätit frukost och sedan hamnat här vid datorn. Jag tänkte nu slita mig härifrån och påbörja städning av mitt rum som är otroligt välbehövligt. Jag har en klädhög som täcker typ fyra kvadratmeter av mitt rum och dammråttorna får bråka om att ha plats så ja, det är välbehövligt.

Senare idag ska jag till Storm, det blir en (lugn?) uteritt med Therese. Storm ska få bli extra ompysslad idag, när vi kom hem från tävlingen igår fick Storm maten direkt så jag valde att bara gå igenom henne snabbt, kratsa hovarna, känna på benen och sådär. Hon behövde vara ifred lite efter att ha haft människor runt sig hela dagen. Så somsagt, idag blir det extra mys!

Imorse räknade jag ut att jag bara går i skolan fyra dagar denna månaden, varav två redan är avklarade, avundsjuka? Det känns skönt att en söndag tänka att man inte ska behöva pendla, vara i skolan i x antal timmar och sedan pendla hem. GÖÖTTTT!!!!!!!!! 

/Julia

Bildbomb på Storm









Några bilder från en hoppträning för någon vecka sedan. Tack för bilderna Therese!

HATA min hjälm på bilder, och alla ögon och allt bara reflekterar. Men det får ni stå ut med helt enkelt.

/Julia

Ursäkta min frånvaro

Usch, jag tycker inte om de orden. Bloggen är vår och då ska alla hjälpa till att hålla den igång, vilket jag känner att jag inte har gjort de senaste veckorna/månaderna. Jag ber så mycket om ursäkt och jag ska försöka bättra mig.

Denna veckan har jag svävat på moln när det gäller Batman, han har verkligen varit dunderfin! Vi har ridit i ridhus och har haft möjlighet att rida igenom ordentligt. Hoppträningen för Hanna i onsdags gick bra. Vissa språng kom vi lite stort och andra lite nära men det blir bättre och bättre. Batman gör inte längre sina otroliga hoppa-ifrån-två-meter-innan-skutt där man bara kan hålla andan och hoppas på det bästa:



Förstår ni vad jag menar? ;) Den översta är 1m och de andra två ligger på 90cm. Höjden är inget problem för oss i alla fall...

Vi övade banor och olika omhoppningssvängar och att hoppa diagonalt över hinderna, något som jag hade lite användning för på tävlingen idag! Idag hoppade vi alltså LC och LC+5 i Flyinge. Det gick fortare än vad vi hade räknat med och vi var för sent ute och hann knappt skritta fram. Hoppade fram lågt och lät högsta ligga på 75-80 sedan var det dags för banan. Inga superläskiga hinder, men Batman ville titta väldigt länge på dem vilket resulterade i att vi fick lite häva-oss-över-hopp emellanåt och vi fick aldrig riktigt igång bakärran och galoppen. Trots det en felfri runda och jag lyckades med en ganska snäv sväng där det nästan blev lite bakdelsvändning.

I 95 var vi i bättre tid eftersom vi inte ansåg att det var lönt att lasta mellan klasserna. Överlag bättre framridning och framhoppning. Jag var mer taggad här och hade tänkt ut två snävare svängar men det gick åt skogen när jag märkte att han var alldeles för lång och hoppade av för långt ifrån för att hinna med att svänga. Jag gasade på och tog vägen runt om istället och tyckte att jag fick upp en hyfsat bra galopp. I mål felfri men med en urkass tid, hela 6 sekunder efter Julia och då trots att vi tog exakt samma vägar! Hrrmm, vad hände där?

STORT GRATTIS till Julia och Storm som blev placerade i båda klasserna!
/Therese

Tävlingen idag

Det gick jättebra idag på tävlingen, vi plockade hem två placeringar. 8onde placering i LC och 4de placering i LC+5 åhhh jag är så nöjd. Storm och jag har alltid haft problem med farten men i andra klassen kom hon verkligen igång och hoppade på så himla snyggt. I första klassen kom vi inte igång fullt lika bra, men hon hoppade på så bra där också. Min favorit.

Såå, två amazing rundor + två rosetter, två plaketter och 200 kr på Stadium. :)

/Julia

tjoish

Ska bara passa på att säga att jag inte
kommer svara på anonyma kommentarer
i fortsättningen. Har man något att säga ska man
stå för det!

No name, no answer


//Ronja

fyrasnestrecktvå

Denna helgen har jag ganska fullt upp.
Snart ska jag åka och provarida en D-ponny
och imorgon ska jag provrida en D-ponny till.
Ikväll ska jag på kalas & förhoppningsvis hänger
Louise med mig dit. Hon sover hos mig inatt och hänger
men imorgon! Skoj!


söt stallkatt på en suddig bild.

//Ronja

Klappat, packat och klart

Nu är i stort sätt allt avprickat på dagens to do, jag sparade en punkt till imorgonbitti. Då ska det knoppas, ryktas och trimmas Stormhovar/Stormöron.

Dressyrträningen gick galet bra. Bättre än jag trodde det skulle gå. Jennifer gav mig ett tips att ta hem och öva på, och det tipset är riktigt värdefullt. Om jag håller på med denna planen i två veckor framöver kommer Storm att bli helt annorlunda, direkt. Hoppas det funkar nu och att jag får chans att göra det. Det var ingeting komplicerat alls, utan bara hur jag får henne fram och ner i rätt läge det läget som jag under det senaste halvåret har sökt och nu förhoppningsvis har hittat planen till. Jag måste också tilllägga att jag är nöjd med mig själv. Trots att det gick tokigt dåligt i början så höll jag lugnet-fick även beröm för detta kul!

Jag har precis blivit klar somsagt, för dagen och tagit en dusch. Och nu ska jag ge mig ner i sängen och sova riktigt ordentligt det kan behövas inför morgondagen för min stackars nytillfrisknade kropp.

/Julia

To do:


Som ni ser har jag en hel del att stå i eftermiddage/ikväll. Men bara mysiga och roliga saker som jag blir så taggad av. Imorgon kommer bli så roligt, jag känner att det kommer gå bra, hoppas min känsla stämmer!

Nu ska jag ta en promenad med Tippen sen cykla ut till stallet. Och göra allt som står där uppe.

/Julia

Tagga fredag!

Imorgon är det äntligen fredag. Jag har precis avklarat den sista veckan innan mina två veckors prao och sedan yttarligare en vecka från skolan, sportlov. Har så jäkla mycket roligt planerat under dessa kommande tre veckorna så det inte är riktigt klokt! Två tävlingar och förhoppningsvis en debut. Livet rockar för tillfället alltså, efter skolan imorgon rockar det ännu mer.

Ikväll har jag laddat med tv-tittande och proppat i mig c-vitaminer. Imorgon har jag en tuff dag framför mig. Men också riktigt rolig. Börjar med skola till tolv, sedan tar jag mig på något vis till stallet. Det ska putsas, ryktas, tvättas, mockas och på kvällen är det årets första dressyrträning som står på schemat. Dagen i stallet skriker varma kläder om sig, blir nog dubbla jackor och termobyxor!

På kvällen ska jag bara myspysa och äta godis, sova tidigt så jag orkar hela lördagen i full nittio!


On top of the world

/Julia

Tåg (N)

"Kärleken" som infinner sig när tåget gör mig trettio minuter försenad till skolan.


Bläpådig.

/Julia

Smile, love, laugh

Fina Storm skrittades ihop med Batman och Therese. Lika mysigt och roligt som vanligt, lite kallare bara men vi är påväg mot bättre tider nu så det är gött. Storm skötte sig utmärkt, fina tjejen!

Nu blire duschen!

My love is your love, your love is my love.
YouDaOneYouDaOneYouDaOneYouDaOne

/Julia


Skolan idag då!

Jag har varit hemma från skolan ett tag nu. Sjukt jobbigt att gå upp och så imorse, men jag klarade mig genom dagen! När jag kom hem promenerade jag med fyrbening nr. 1 för dagen nämligen Tippen. Storm får sig också en promenad idag antagligen på grusvägarna. Finns inte mycket annat att göra.

Nu har jag avslutat pluggerierna för kvällen-jag ORKAR inte mer, men får nog ändå kolla ifall det var något mer! På något konstigt sätt känns det som att det är torsdag idag, vad skönt det hade varit. Liksom fredag imorgon hade varit skönaste på länge, men nej minsann, det är onsdag idag och torsdag imorgon för er som inte heller har någon större koll på läget, som jag då typ.

Vad flummigt det här inlägget blev känner jag, men det är så jag känner mig i nuläget. Lite halvflumsur för jag inte har fått lyckan att få ett ridhus i present idag heller, lite sådär spontant liksom hur härligt hade inte det varit?! Att få rida ett dressyrpass idag hade varit drömmen, jag skojar inte! Alla ni som har ridhus och varmt vatten i stallet, glöm ALDRIG att uppskatta det, för ni är lycklig lottade ska ni veta.

Så, andra depressisionsinlägget för denna veckan avklarat-check. Ursäkta om bloggen får lida, jag ska ta mig i kragen nu, på med alla tjocka lager kläder och se glad ut bara liksom, jag ska ju till den finaste ponnyn jag någonsin skådat så why not?


Det finaste jag någonsin skådat, det finaste jag har, allting är du värd.  

/Julia


RSS 2.0