Konfirmerad-check

Antar ni hur skönt det här känns? Åh, lycka! Nu är min konfirmationstid avklarad, det har varit riktigt stressigt med konfan senaste tiden så nu känns det otroligt skönt att ha allt det här avklarat!

Igår konfirmerade jag mig som några kanske vet. Allting gick bra och det var trevligt. Fick en hel massa presenter, världens bästa presentkort, biobiljetter, halsband, armband, örhängen, blommor, champagneglas med gravyr och en massamassa pengar, både kontanter och eventuellt till moppekort eller så får jag ut dem kontant sedan också! Jag är man in the bank nu typ! Sparar ju till mycket så det är bra med money, för dem tänker jag köpa en ny sadeljord, tävlingsskjorta, stigläder och sedan en ny kavaj och hjälm samt tävlingsset ofc!

Idag tänker jag inte göra någonting, bara mysa med min Storm, rida lite lätt och fixa det andra i stallet. Annars är det bara chill på gång. Har fixat lite plugg nu på morgonen men nu strejkar jag det! :)


Hihi, bild från arkivet på den fina hjälmen som jag förhoppningsvis har i min ägo i framtiden (:

/Julia

hellojjjs

Hellö!
Sitter och planerar helgen right now, en himla massa som ska göras.
Åker till stallet tidigt imorgon, en hemlighet på g, någon som kan gissa?
Efter det åker jag och Tess till Billeberga kyrka till Julias konfirmation, har redan
lagt fram kläder och för en gångs skull ska jag ha klänning på mig.
Ingen aning om hur lång tid det kommer ta. Följer förmodligen med Therese hem
efter det då jag ska sova hos henne & hänga med henne på tävling på söndag.
Skoj! Skulle egentligen åkt till Hästhagen för att dressyrträna men vi flyttar fram det
då jag har en hel del plugg också. Måndag - Tisdag är inget bestämt tack & lov förutom
att det äv Valborg, ska ner och i stan och titta på Amanda när hon rider annars är inget
bestämt.
Såhär ser min helg ut alltså!
Kvällen nu ska jag spendera med Dardan & Calle, mest för att vi alltid har så jävla roligt!

Skottas fick ett lugnt pass idag, red honom med hackamore som jag alltid gör
när vi "chillar".

Gud va klöddigt detta blev nu, hörs imorron!



//Ronja

Konfaaa

Hej allihopa!
Jag sitter nu på konfa med massa dötid, vi blev klara snabbare än tänkt typ, så nu är det tre timmar till hela grejen börjar, haha! Iaf, drar en snabb lägesrapport, träningen i tisdags gick bra. Storm var dock väääldigt seg, likaså igår och idag.. Vi tror att det kan vara nu när hästarna har kommit ut i den stora hagen, med mycket bete, som kan göra dem lite sega. Vi hoppade varken mycket eller högt, dem flesta av hästarna hade gått hårt i helgen så det var bra att det inte blev mer! :)

Igår red jag dressyr, det gick bra men hon var seg. Idag red jag snabbt som sadan, lite dressyr först men sen gick jag ut och lät henne galoppera lite på grusvägen. På vägen hem blev hon pigg, hihi! Meeen nu ska jag vara lite social, hajdåå!

/ Julia


nu

Sitter med min smoothie, precis hemkommen från hoppträningen. Gick bra, hoppade linjer som sattes ihop till bana. Mamma filmade, får se om jag kan fixa ihop en liten film. Vi behöver fortfarande öva på tempot a lot!
Ska dricka upp och fixa lite mer med min hemkunskapsinlämning innan jag går och lägger mig.
/Therese

Ahora tengo que estudiar...

Jag har precis varit i stallet och mockat, fodrat och tagit in. Hästarna får komma in lite tidigare när vi har stallet så att vi har möjlighet att göra någon annat under måndagarna och onsdagarna än bara vara där. Nu har jag en del dötid som jag utnyttjar som pluggtid innan vi sticker iväg till hoppträningen ikväll. Ska bli skoj och jag är taggad till tusen! Nähä, nu måste jag ta tag i spanskaprovet, två hemkunskapsinlämningar, en idrottsuppgift och gärna lite matte och engelskaplugg som liten check inför nationella proven som jag har på fredag och nästa onsdag.
Ni får ha det så trevligt så hörs vi ikväll!
/Therese

Vårkänslor

Hästarna fick komma ut i en större hage och tyckte att det var jätteroligt!


Dagens dressyrträning

Träningen idag gick kanon! Jag red för Caroline och vi brukar alltid lyckas tajma in träningar när det är storm, regnigt och blåsigt men för ovanlighetens skull var det en riktigt fin dag och då blir Batman genast mycket finare att rida.

Vi började med att jogga igång i skritt och trav på åttvolt. Kontrollerade böjning, ställning och tempo. Strechade de olika sidorna och lät ponnyn gå i lägre, rundare form.
Därefter började jag plocka upp honom i högre form och gjorde en superbra övning i skritt som jag ska trimma vidare på i fortsättningen också. Den gick ut på att vi gjorde tiometersvolter i varje hörn och vid B och E. På kortsidorna gjorde vi en tempoväxling framåt så att vi var säkra på att Batman var med på noterna. På långsidorna mellan volterna red jag med tagen bakdel som senare blev skänkelvikning med mycket tvärning. Därefter fortsatte vi i trav och jobbade vidare på skänkelvikningar, och att ha kontakten på yttertygeln så att han inte glider iväg från mig.

I galoppen jobbade vi vidare på förvänd galopp med bågar från långsidan in mot medellinjen och tillbaka ut igen. Vi jobbade även med galoppfattningar från skritt och sedan avbrott till skritt igen.

Idag kändes Batman väldigt fin och med på noterna. Vi jobbar som  vanligt vidare med tempot och ska fortsätta använda mycket tempoväxlingar och skänkelvikningar.

/Therese

Trolleholm 22 april, Storm

Igår tävlade jag och Storm i Trollholm, hade Alma med mig som coach/hästskötare och såklart även mamma och pappa, tack alla tre för hjälpen! Det var min och Storms första regionala LB och LA.

I LB var hon fin, jag fick till några bra språng på framhoppningen och inne på banan hoppade hon fint, vi gick i mål med 0 fel i grunden och 0 fel i omhoppnigen men tyvärr observerade jag inte riktigt hur några hinder stod när jag tittade på banan så jag fick ta ut en sväng ganska ordentligt, vilket ledde till att tiden inte var någon hit. Men jag var ändå riktigt nöjd med känslan och att vi verkligen fick det trycket i galoppen som jag ville.

Till LA var hon jättefin på framridningen som nu hade blivit flyttad in till ridhuset pga. regn, men framhoppnigen och tävlingsbanan var kvar ute såklart. Som i förra klassen gjorde jag tempoväxlingar på framridningen. På framhoppnigen hoppade hon som bara den, kom knasigt på några hinder och lite så men hon hoppade och klarade alla ändå, lilla kanonen. Inne på banan skyggade hon för någon i regnkappa som såg lite skum ut precis innan starten. Annars hoppade hon riktigt fint, jag satte dit tempot jag ville ha, som behövs, och vi kom i mål som nolla och gick upp i ledningen. Jag red bland dem första men trots det låg jag kvar som etta hela klassen ut (30 startande) och VANN både min och Storms LA-debut, med rätt go känsla gick vi in på prisutdelning, jag och min guldklimp. Storm är helt otrolig. :D

Idag har jag varit i skolan och sedan i stallet, mockade och skrittade en sväng på hjärtat. Nu ikväll har jag putsat stövlarna och magplattan som var skitigt och pluggat lite.. Chill dag dvs.

Imorgon ska jag träna för Jennifer, Redigt kul :D !

/Julia

Batman

Jag såg att vi hade fått fråga om hur våra hästar är att rida, och jag ska göra mitt bästa för att förklara hur min bästa vän fungerar utan att det ska bli en hel roman. Haha! 

Vi tar standardfaktan först.
Min ponny heter Batman, är född 2002 och blir alltså 10 år den 2 juni i år. Han är skimmel och renrasig connemara, 145 cm i manken. Pappa är Backuddens Mountain Haze, mamma Brigitte (ELIT-prem), morfar är Rolls Royce och
farfar Dale Haze.

Batman har, som jag säkert har sagt tusen gånger innan, ett bra huvud, är inte speciellt lättskrämd och är allmänt nyfiken på omgivningen. Just att han är så lugn i sig själv värderar jag högre än alla priser i världen! Känslan av att kunna lita på honom till 99% (det kan ju alltid hända något, det är levande djur) är är otroligt härlig att ha i bakhuvudet. Jag är aldrig rädd när jag sitter på Batmans rygg.


I stallet är han härlig att ha att göra med, när han blir uttråkad står han gärna och skrapar som attan, oavsett om han står på gången eller i boxen. Han tycker INTE om vatten, tvätta med vattenslang är bara att glömma, här är det hink och svamp som gäller! ;) Han är rädd om sitt huvud, vi misstänker att det har hänt något när han var yngre. Att pussa honom på mulen funkar ibland, när han är på gott humör. Att ta en stor, fet borste i huvudet är däremot big NoNo... En liten pannborste blir det istället.

I hagen är han supersöt, kommer ofta och möter mig och följer mig ibland som en stor hund. Snäll att leda, kör inte över en utan går snällt vid sidan om eller bakom.

Rider vi ut går han framåt på de flesta ställena, ibland finns det läskiga saker som tex broar att gå över, gräsklippare, lastmaskiner och traktorer osv, men det brukar lösa sig för det mesta. Han är trafiksäker och jag kan rida ute i alla gångarter på halvlånga tyglar utan att han ens försöker öka eller dra iväg.

Vi misstänker att han är tagen sent och var därför inte speciellt rutinerad när han kom till mig. Han hoppade valpigt och hade inte koll på alla fyra tassarna, snubblade ofta.
Batman är vinglig och kräver att man ramar in hela tiden, samt att man pushar på så att han får igång bakkärran, då går han genast mycket rakare. Han är grymt känslig för vikten, vilket jag använder mig av vid varje ridpass och jobbar hårt för att bevara. Som jag tidigare nämnt kan jag göra halt från trav genom att göra en viss "knyck" med sätet - i vissa fall behöver jag inte ens ta i tyglarna. Ett par gånger har vi lyckats komma fram från skritt till trav utan att använda skänklarna och likadant från trav till galopp. Då är jag nog världens lyckligaste människa på jorden, sådana små saker gör min dag! Han har lättare för sig i höger varv och är lite kort i vänstersidan. Vänstern strechar jag genom att böja genom ordentligt till höger när jag joggar fram/av honom på böjt spår.

Jag har deffinitivt sett hästar som har mer framåtbjudning än honom, han är mer åt driva-hållet än att sitta och hålla igen. Dock är han inte riktigt så loj och tråkig att man behöver sitta med spö och sporrar och hacka och slå för att få någon reaktion om ni förstår vad jag menar? Han är lagom, någonstans mitt emellan. Väldigt mjuk i munnen om man jämför med många andra, det krävs bara lite lirkande just nu för att få honom dit jag vill i formen. Det har blivit betydligt bättre under de åren jag nu har ägt honom! Batman kräver att ryttaren har koll på sina hjälper och att man kan använda dom på rätt sätt. Håller jag inte ordentligt på yttertygel och stödjer med ytterskänkel flyter först bogen och sedan hela ponnyn ut.

Hans gångarter är stora, galoppen kan vara svår att få ihop ibland. Traven är enligt mig lätt att sitta i, den har ett ganska trevligt flyt. Hans skritt ute på hemvägen är ibland 2-die-4! På grund av att han har så pass kort rygg har han inga problem med att få 2 decimeters övertramp, däremot behöver det jobbas på framåtbjudningen när vi är inne på ridbanan. 

Sådär, nu fick ni en roman i alla fall ;)
Någon som fick lust att köpa honom när jag blir 19 och ska sälja honom vidare? Tihi..

/Therese

Nattligt inlägg

Hej på er! Jag har suttit uppe och fixat och donat med min uppsats som ska vara inne på måndag. Det börjar faktiskt kännas som om det kommer att lösa sig. Tack för allt Camilla om du läser det här!

Idag hade jag en sån underbar feeling genom hela dressyrpasset. Batman var fin, samarbetsvillig, mjuk och följsam. Det var ett sådant ridpass där man bara vill rida mer och mer och mer! Vi slipade på LA:1an, och vissa moment gick galant. Såklart finns ddet massor kvar att öva på, men det tar sig.

Nej, nu måste jag gå och lägga mig. Klockan är 03.06 och jag ska upp om sex timmar. Ni glömmer väl inte hålla tummara för Julia som tävlar i Trolleholm senare idag? ;)

Godnatt!
/Therese

Dagens

Hallå folks!
Fredagsmys i soffan right now, godis och snart världscupshoppningarna från innan idag på tvn snart.

Dagen har bara rusat iväg typ. När jag var hemma klockan ett cyklade jag till stallet. Där red jag som planerat ett enkelt dressyrpass på gröningen och Storm var duktig. Dock lite trött men med tanke på att Therese och jag red ett dressyrpass på hela två timmar igår så förstår jag henne till hudra preocent. (Dressyrpasset bestod av mycket skritt för vi väntade på att kunna rida igenom dressyrprogram) Sedan när jag hade cyklat hem kom Ida och vi gick runt i byn, snackade om lite allt möjligt.

Morgondagen kommer att gå ut på att fixa allt tills tävlingen. Dvs. putsa, tvätta, fina till Storm, rida och på kvällen kommer Alma som sover över här och följer med på tävlingen imorgon. Men nu börjar hoppnigen. HAJDÅ!

/Julia

Train

Sitter nu på tåget hem, har varit i skolan och ätit på donken. När jag har kommit hem cyklar jag dirr ut till storm, hon ska bara gå ett enkelt dressyrpass ev. på gröningen. Blir bara lugnt iochmed tävlingen på sön. Men.hör av mig mer sedan. /Julia

Fredag!

Sitter just nu i skolan och ska byta lektion, daga för teknik! Wiho!
Efter skolan idag ska jag ut till stallet och dressyrträna, fick reda på det imorse, haha! Sen ska jag spendera kvällen med Therese, skoj!
Ska försöka komma med en videoblogg ikväll, hade de varit något?

// Ronj


Hänkar på

Jag och mina bloggkompanjoner funderar nog på att så smått dra igång igen och trots att jag inte hinner egentligen så försöker jag. Och jag kan ju börja med att berätta att jag har saknat att blogga faktiskt.

Storm är superfin i både dressyren och hoppningen nu för tiden. Bland annat tävlade vi i helgen, vilket resluterade i två felfria rundor, varav jag blev 3a i LCn. Igår hopptränade Storm och jag för Jennifer. Det var lite halvt hopp/dressyrpass med, som Ronja tidigare nämnt, lite bågar och några studs-serier. Avslutade även med en trekombination där hindret ut låg på 115-120. Storm var fin och när även jag kom till rätt ridning så bytte hon fint galopp över hinerna på bågarna och var allmänt fin i handen och formen. I slutet på trekombintationen så hamnade vi i lite för mycket bakläge in dem två första gångerna, så då åkte någon bom och sådär, men sista gången hade vi bra med energi och Storm hoppade nästan mig ur sadeln på sista hindret, både på gott och ont var det, för jag sträckte en muskel i Ryggen, som jag har fått lida lite av idag, men det är ju en otrolig känsla också!! :D

Nu har jag precis kommit hem från lite ärenden, Storm har fått vila idag, jag cyklade bara bort till stallet innan och mockade och snackade lite med henne, sedan cyklade jag hem igen. Men hon är nog inte sur för det, speciellt i detta gråa vädret vi har haft här i Skåne idag så kan det bara vara mysigt att få vara inne i boxen och mysa nu på kvällskvisten.

Känner att detta blev en hel roman trots att det bara skulle bli ett enkelt hej, men det är väl lite sån som jag är. Avslutar denna roman med en söt bild från prisutdelningen i helgas.



/Julia


Hoppträning - Double Scotch

Hoppträningen för Jennifer idag gick superbra! Vi hoppade studs, trekombinationer och lite annat smått. Skottii var alert och pigg som saaatan, men skötte sig utmärkt! Jag är jättenöjd.

Nu är jag påväg hem från viarp (mobilbloggar, löööve my iphone) och ska lämna skotti, sen hem och äta och duscha innan jag kanske ska träffa min fina Mathilda! Får se hur trött jag är ;)

//Ronja


~Double Scotch~

The love of my life, my soulmate. <3


Jag kör igång lite smått igen!

Har fått tillbaka bloggsuget nu, känns skoj faktiskt!

Skottas och jag hittar varandra mer och mer för varje dag som går ny, och det känns fruktansvärt bra! Precis som Therese tävlade jag i söndags, LD och LC där jag blev nolla i LD och nolla i LC där min tid i omhoppningen räckte till en nionde placering. Min finfina ponny!
Igår dressyrtränade jag, även det gick superbra, och jag fick massa tips på hur jag kunde göra för att få honom att bli mer lösgjord.

//Ronja


JAG KOM IN!

Jag kom in preliminärt på mitt förstaval - Johannes Hedberggymnasiet, med 10 poäng över medianen och 40 poäng till godo neråt! Åh, så himla lycklig just nu! ♥
/Therese

Utvärdering 15/4

Idag har jag haft en himla härlig känsla hela dagen, Batman har varit så fin! Vi gjorde en fin nolla i LC och hamnade på 10:e plats, precis utanför placering. Galoppen och tempot var hyfsat bra, men jag kände att jag nog var tvungen att sätta mer fart och bjudning i honom till andra klassen.
I LB fick vi en lite lång framridning, men trots det var ponnyn fin på framhoppningen. Jag fick hjälp av Julia Rosén med att hitta tempot, ibland krävs det att man har någon på marken som står och tjatar på en... Vi fick till härliga språng som kändes bra och gick in på banan med gott självförtroende. Hittade bra tempo på banan också och fick ett riktigt skitpet på hinder 6 och hade problem med det knixiga avståndet till kombinationen därefter. Där var Batman en pärla och redde ut situationen galant. Allting kändes himla bra och trots nedslaget är jag stolt över mig och min ponny. Vi är på väg. På riktigt.
Jag fick blodad tand och bestämde mig för att anmäla mig till Skrombergas hopptävling den 29 april, ska bli riktigt kul!
/Therese

LB hoppning VKRK 15/4-12

/Therese

 


LC hoppning VKRK 15/4-12

Här kommer film från dagens LC, Moviemaker ville inte samarbeta med mig idag så tyvärr blir filmerna utan musik, men jag antar att ni överlever i alla fall ;)

 

Slutade på 10:e plats, precis utanför placering.

/Therese


Första inlägget sedan slutet av februari!

Hej på er och vad roligt att se att vissa av er faktiskt fortsätter att besöka, trots att bloggen har varit stendöd ;)
Vi har jobbat på under månaderna som gått, Batman har varit en runda hos veterinären och fått raspat tänder som spökade lite och nu är vi på rätt väg igen, skönt! Vi har startat två dressyrtävlingar med bra resultat i LB och börjar så smått fila på LA:1 som vi ska försöka starta till sommaren någon gång. Mest på skoj, men även för att checka av i ett annat program var i träningen vi ligger och vad som behövs övas mer på. Den förvända galoppen där sköter Batman utmärkt, möjligtvis att han ska vara mer mjuk och följsam men vi får inga omslag när vi har tränat hemma i alla fall.
Vi har haft vår påskshow där jag och Ronja hade ett eget hopprogram som gick kanonbra.
De bilderna här över har Amanda Hansson fotograferat, bilden under har Anna-Karin Leiding tagit.
Imorgon är det tävling på hemmaplan och jag och Batman hoppar LC och LB, håll tummarna för oss! Jag ska se om vi kan få till en film och annars blir det bara foton, men det går nog lika bra. Nehej, nu behöver jag tvätta ur Ricinoljan ur håret (ska tydligen vara jättebra för håret och få det att växa snabbare och med bättre kvalité) och sedan ska jag gå och lägga mig.
/Therese

Lägesupdate

Hej allesammans!

För er som inte vet, är det påskshow i viarp nästa måndag, alla är välkomna klockan 14.00! Vi i viarp sliter som djur för tillfället för att kunna få en så bra påskshow som möjligt, viket jag i slutändan tror att det blir! :)

Förövrig är läget bra för mig. Storm och jag jobbar med dressyren som aldrig förr och  i hoppningen flyter allt på i vanlig takt, bra det vill säga.

Inga tävlingar har det blivit för oss på ett tag vilket gör att jag är väääldigt taggad till att tävla på fredag i hästhagen, det ska bli superkul.

Ville bara ta en liten lägesupdate med er, ni vet vad vi sysslar med just nu, påskshowen och våra ponnysar, alla tre.

Nu ska jag dra på hopptränig för Jennifer med Storm, tjoho! :)

/Julia


RSS 2.0