I can't make it without you


Storm blev skrittad av mig. En barbacktur som var riktigt mysig! Hon var pigg och väldigt glad!

/Julia


Tjejen under ridhjälmen

Ni vet väldigt mycket om mitt liv bland hästarna, men jag tänkte att det kanske skulle vara lite intressant att läsa lite om hur jag är utanför stallet och vem det är som gömmer sig bakom ridhjälmen!

Som alla förhoppningsvis redan vet heter jag Julia Gustavsson är fjorton år och blond. Lång är jag också, hela 171 cm. Jag är en riktigt sprallig tjej som för det mesta gör någonting hela tiden. Dem gångerna jag är stilla är när jag sover och kollar på tv eller fixar på datorn, knappt det ens, hehe. Jag älskar att hänga med min kära vänner, och är väldigt social av mig. Jag bor i en villa utanför Svalöv och här trivs jag ganska bra, även om jag ibland saknar att ha eget stall och sånt där. Förutom att hänga i stallet hos min vackra guldponny så tycker jag om att shoppa, springa, som sagt träffa mina kompisar och jag trivs för övrigt riktigt bra med mitt liv och min vardag! Jag tror att jag för det mesta är glad, men om jag vaknar på fel sida är jag inte rolig att umgås med.. Då blir jag lätt arg och är inte lika social som jag annars är, går med huvudet lågt och blir sur för minsta lilla. Men det är sällan asså!

Före jag började högstadiet spelade jag även fotboll, det gjorde jag från 2004 tror jag, tills jag slutade sommarn 2011. Både för att intresset inte fanns och för jag inte skulle hinna med både skolan, egen ponny och kompisar osv. 

Ja, det var lite om mig, om det finns frågor är det bara att ställa dem, jag är snäll också. Bits inte! ;)




/Julia

Jag kör en jag också...

Visste ni att....?
... Jag har ramlat av 107 gånger, varav Batman 1 ynka gång. Håller fortfarande räkningen.
... Jag har tävlat sedan jag var 7 år gammal.
... Jag älskar fantasyböcker och har sträckläst Harry Potter, Twilight, serien om Eragon (Arvtagaren) mfl.
... Jag har bara ätit en enda lussebulle i år, sjukt!
... Jag tycker att jag är duktig på att ge beröm åt både mig själv och andra.
... Jag betraktar Ronja och Julia som två av mina allra närmsta vänner. Ingen känner mig så bra som de just nu och ingen annan kan få mig att känna sån glädje så fort jag ser deras ansikten. De är helt enkelt guld värda!
... Jag sparar mina dressyrprotokoll i en pärm och älskar att gå tillbaka och titta på gamla resultat.
... Jag gjorde min första start i dressyr 2006 och fick 43.21%. Gulligt! ;)
/Therese

Drar en suck av lättnad...

”Svenska Ridsportförbundet har beslutat om en tillfällig frysning av TR Mom 151:2 identifiering av ickesponsortillverkare.

Beslutet att frysa mom 151:2 i tävlingsreglementet gäller 151.2, 151:2.1, 151:2.2 och 151:2.3 under åren 2012 och 2013. Det innebär att denna paragraf ej kommer att gälla under 2012 och 2013 skriver SvRF på sin webb.

Under våren 2012 ska förbundet arbeta för att komma fram till vad som ska gälla för tillverkarmärkning på utrustning på ekipage på svenska tävlingsbanor från och med år 2014. Arbetet ska vara klart och kommer att ligga som underlag för beslut på förbundsstyrelsens möte den 15-16 juni 2012.”
Källa: Tidningen Ridsport

Så skönt! Vi kan alltså tävla i vår vanliga utrustning ett tag till i alla fall.

/Therese


Visste du att...

...Jag tar jätte lång tid på mig att mocka och fixa Storms box och i stort sett alla tycker att jag lägger onödigt mycket tid på det?

...Jag är en äkta perfektionist? Allt ska vara iordning och snyggt knäppt och ihopasatt, speciellt i stallet märks det. Fråga Therese, hon brukar berömma mig för att jag brukar lyckas ha mina lådor perfekt platta och inte så röriga (För det mesta)

...Min favoritdryck är iskall mjölk?

...Jag tycker personligen att hästar ska vara knoppade på tävling trots att jag inte alltid har Storm knoppad?

...Storm är jättenervös på morgonen innan tävlingar hon står på stället och trampar och vet inte riktigt var hon ska göra av all energi?

...Jag har aldrig färgat mitt hår fast ändå är jag nästintill platinablond på sommaren och ljusbrunett på vintern?

...Jag vet verkligen inte vad jag vill jobba med när jag blir stor trots att jag alltid brukar ha planer för framtiden?

...Jag älskar The twilight saga och har gjort ända sedan första gången jag såg Twilight?

...Jag älskar att kolla på film, men gör tyvärr det för sällan?

...Storm är den personligaste hästen jag någonsin har träffat och det är jag inte ensam om att tycka?

...Jag trivs jättebra utan smink men jag sminkar mig för det mesta ändå?


...Jag saknar min första ponny Rut jättemycket, om jag någonsin får chansen att köpa tillbaka henne ska jag slå till!?


/Julia

Trevligt med besök, mandiis

Idag var min kära vän Amanda med mig till stallet. Bra att en extra hästskötare men dessutom bäst med trevligt sällskap! Amanda skrittade Storm en kort tur på kanske 30 minuter medans jag gick brevid. Med mandis finns det inte en enda tyst sekund, så otroligt härlig den tjejen är alltså!

Nu sitter jag och fryder och ska snart hoppa in i en sjukt varm dusch, välförkänt! Senare får jag se vad kvällen bjuder på, kanske checkar någon film eller något annat skojjsigt.


Gammal bild på mig och min absoluta favorit, Storm.

/Julia

Gissningstävling...

Vad finns i paketet?
Första rätta svar vinner en blogglänk!
/Therese

Hagbilder Storm

/Julia

Bloggtävling


http://ryttarskvaller.devote.se/blogs/15250737/bloggtaevling---vinn-ett-scapa-sports-
schabrak.htm#WriteComment


/Julia

New stuff


Ett nytt täcke från hööks blev inhandlat på rea igår. Passade Storm super i färgen.

/Julia

I will always remember you no matter where you are, my heart ♥

Jag vet inte om jag behöver skriva det men för ovanlighetens skull (host) skrittade jag ut på Storm en runda idag. Hon var finfin och glad och pigg! Hennes ben är verkligen jättefina nu, finare än någonsin tror jag. Jag tror faktiskt på back on track stallabandagen, för man måste ju tro på någonting! Min fina, fina, fina flicka!

Vet ni vad? Nästa vecka ska Storm slutmätas. Spännande! Den tredje januari kommer hovslagaren på morgonen och verkar henne och sätter på nya/samma skor och på eftermiddagen far vi till Helsningborg för slutmätning. Jag hoppas hon hållet ponny måttet men det ska nog inte vara några problem. Men vad gör jag annars... Hon måste vara ponny, hon är en ponny för hon är min guldponny !


Imorgon ploppar det upp en bildbomd från hagen, fottade av självaste Therese Schönbeck förresten ju!

/Julia


Svar på frågestunden, Skriftligt

Fråga: Hej. Var har ni gjort er header? :)
Svar: Johanna Grant har gjort headern och designen.
Fråga: Vad tycker ni är bäst med er ponnyer ?
Svar:
Therese - Det absolut bästa med Batman är att han har så bra huvud och inte jagar upp sig för minsta lilla.
Ronja - Det bästa med Skottas är att även han är otroligt ärlig, rider inte jag ordentligt till exempel inom hoppningen stannar han, vilket gör att jag lär mig mer och mer för varje gång jag rider honom hur det ska gå till.
Julia - Storm är alltid så ärlig när man hoppar, det gör att jag kan lita på henne i alla lägen vilket är väldigt bra för oss båda, när hon vågar mer vågar jag mer! Och att hon alltid vill göra sitt bästa oavsett om jag redan när jag sitter upp på henne är sur/ledsen för någonting försöker hon gottgöra det! Hennes psyke är också guld värt då hon både kan vara lugn och harmonisk men också tagga till och ge allt.

Fråga: Vem är mest tävlings van ?
Svar: Vi är överrens om att det är ganska lika! :)

Fråga: vad är det roligast med ridsport ?
Svar:
Therese - Helt klart känslan av att två varelser flyter tillsammans och bildar ett enda stort väsen. Känslan när allting är på topp och hästen under mig är samarbetsvillig och med glädje lyder minsta lilla hjälp är obeskrivlig!
Ronja - Det är nog som Therese skrev, samspelet är otroligt häftigt!
Julia - Jag kan inte annat än att hålla med om att det är samspelet som är så otroligt häftigt att uppleva och se. Att se att hästen hade kunnat hoppa in framför en stridsvagn för att rädda sin "männsika" är helt otroligt. Sen tycker jag att det är imponerande att se en häst att ta sig över ett så stort hinder med en ryttare på ryggen eller ta sig igenom ett ursvårt moment i ett dressyrprogram men ingenting kan uppnå känslan av sammarbete, så är det bara!

Fråga: Står ni i samma stall ?
Svar: Therese och Julia står i samma stall, Ronja står i ett mindre med 2 boxar någon kilometer längre bort men ändå på samma väg.

Fråga: Vad tycker ni är bäst med er tränare ?
Svar:
Therese - Caroline (som jag har tränat både hoppning och dressyr för) är bra att ha när man är inne i en downperiod. Hon är bra på att peppa och är grymt duktig när det gäller att se vad just ekipaget behöver för att förbättra dagsformen.
Jennifer kan plocka ut precis det där lilla som gör att det inte stämmer för ekipaget.
Ronja - Jadu, Jennifer (om vi nu pratar hoppning) är väldigt duktig då det känns som om att hon ser minsta fel man gör. Hon är grym, verkligen!
Julia - Jag kan ta om Lotta då Ronja redan har tagit upp om Jennifer som jag håller med om. Lotta är då min dressyrtränare och hon är så duktig på att ta fram både allt positivt och negativt i en ridning och hos hästen som individ och tävlingshäst. Hon ger konstruktiv kritik som gör att man blir peppad till att fortsätta med det som man gör men samtidigt får en medveten som vad som ska jobbas vidare på. Och sen att hon är jätteduktig och har en otrolig känsla för både hästar och människor gör det verkligen inte sämre! Ja, Lotta är riktigt duktig och jag trivs verkligen att träna för henne trots att jag inte är någon riktigt dressyr-ryttare!

Fråga: Har ni någon udda talang?
Svar:
Therese - Jag brukar vinna på sten, sax, påse! ;)
Ronja - Jag äger alla killarna i min klass på armbrytning!
Julia - Jag är ganska duktig på temple run trots att jag aldrig har spelat det på min egna mobil utan bara på alla andras..! 

Fråga: Vad är det högsta ni har hoppat?
Svar:
Therese - 120 cm
Ronja - 115 cm
Julia - 120 cm

Fråga: Hur många rosetter har ni? :)
Svar:
Therese - Lite över 70 st
Ronja - 5 med Skottas och massa andra från LRK
Julia - 25 varav 8 är med finaste bästaste och underbaraste Storm. <3

Fråga: Vem har mest framgångar när det gäller tävlingar?
Svar: Terminen som har gått har det varit Storm och Julia.

Fråga: Hur många schabrak har ni?
Svar:
Therese - Runt 15 tror jag.
Ronja - Vet inte exakt, men runt 20
Julia - Runte 15 har jag också. 

Fråga: Vem är er idol?
Svar:
Therese - Rolf-Göran Bengtsson, Edward Gal, Marcus Erhning, Penelope Leprevost, Kyra Kyrklund, Kevin Staut, alla Whitakerna. Listan kan göras lång...
Ronja - Rolf-Göran Bengtsson, vem annars?
Julia - Rolf-Göran Bengtsson (såklart) och Angelica Augustsson! 

Fråga: Planer efter era ponnysar?
Svar:
Therese - Batman kommer att säljas när jag fyller 19 och därefter hoppas jag att jag kan fortsätta på storhäst eller börja om på storhästarna på ridskolan.
Ronja - Beror på hur gammal jag är. Är jag under 18 efter min och Skottas tid så köper jag en till d-ponny, ska ta vara på min ponny-tid så länge som möjligt. Annars storhäst antagligen!
Julia - Förhoppningsvis börjar jag rida en storhäst redan nu till våren. Endast någon gång i veckan, men så att jag får en vana och redan nu blir förberedd tills jag ska ha en egen storhöst. För det ska jag sedan efter Storm som det ser ut just nu. Jag kommer dock behålla Storm tills jag blir 18 år förhoppningsvis, eller ja, så länge som möjligt. Helst av allt hade jag haft kvar henne för alltid men det hade inte varit rätt för henne att bara stå och skrota...

Fråga: Ser ni er själva som märkesberoende, som tycker att det är viktigt?
Svar:
Therese - Jag vet inte om jag ser mig som beroende. Klart att min blick dras mer åt fina JW- eller schockemöhleschabrak än åt schabraken från Börjes eftersom jag har dåliga erfarenheter av kvalitén på de schabraken. Men jag menar, jag tävlar i benskydd från Börjes, sadelgjord från Hööks och stigbyglar från ÖB samtidigt som jag kombinerar med HV-Polo, Lami-Cell mm. Tycker att det talar för sig självt.
Ronja - Nej det gör jag inte. Jag köper vad jag tycker är snyggt, oavsett om det är märke eller inte. Har dock många märkessaker, men som sagt för att jag tycker att det är snyggt!
Julia - Nej, som de andra kan även jag köpa utrsustning från de mindre märkena. Om jag ser ett ekipage som är välryktat, rider snyggt och stiligt fast med mindre märkesutrustning och ett som är skitigt, slarvigt och dålig ridning fast som har märkesutrustning så väljer jag lätt de som inte har den fetaste nyaste och dyraste utrustningen!
Fråga: Vad tycker ni om märkesfixerade ryttare?
Svar:
Therese - Tycker ingenting, beror helt på hur de är som personer.
Ronja - Det beror ju på hur dom är som person. Jag känner många vars föräldrar pumpar ut pengar genom att köpa märkessaker, men som är hur schyssta som helst. Sen känner jag många som är motsatsen, bitchiga och tror att dom äger världen för att dom har så mycket pengar.
Julia - Det beror på hur personen i fråga är som person och hur den tycker som de som inte har hela sina outfits i märkesutrustning! 

Fråga: Hur länge har ni haft era hästar?
Svar:
Therese - Jag köpte Batman den 24 augusti 2010, men hade honom på prov 2 månader innan.
Ronja - Skottas fick jag den 1 maj 2011 och Charly fick jag den 26 Juni 2009.
Julia - Jag fick Storm den 13 juni 2011 dvs. att jag har haft henne i 6 och en halv månad.

Fråga: Vad har ni för långsiktiga mål med era hästar?
Svar:
Therese - Till sommaren ska jag och Batman ha startat LA dressyr och 2012s mål i hoppningen är att hoppa fler LBer, både lokalt och gärna även regionalt. Få till härliga rundor som jag är nöjd med.
Ronja - Charly har jag i princip inga mål med längre, känns som att hans och min tid är över. Felicia får ta vara på hans kunskap, då jag vet att han har kapaciteten och viljan att gå dom högre klasserna! Skottas och mitt mål 2012 är att sätta nollor i LB. Något långsiktigt mål har jag inte riktigt än då jag fortfarande håller på att lära känna honom.
Julia - Detta året-säkra nollor i LB+ och i dressyr godkända resultat i LB. :)

Fråga: Hur många framgångsrika ryttare har ni i er klubb? Någon som har tävlat SM och sånt?
Svar: Vi har ingen som har tävlat SM men vi har bland annat Sveriges bästa ridskoleryttare på ponny 2011, Tina Hansen som vann ridskolemästerskapen 2011. Annie Lennartsson som också deltog i ridskolemästerskapen fast på storhäst knep en fjärdeplats. Julia Rosén på Tiggelberg Lorett har tävlat upp till msv B och sen har vi Anna Ewerman som är en framgångsrik dressyrryttare på ponny. Men som sagt ingen som har tävlar SM, än.........  
Fråga: Vem är er förebild (som inte är känd)?
Svar:
Therese - Räknas bloggarna Linn Ingvarsson och Linn Olsson? Jag beundrar Ingvarsson för att hon trots sin sjukdom biter ihop och lever sina dagar fullt ut och hennes grymma jobb med Cupido! Olsson för att hon aldrig tar åt sig av alla kränkade kommentarer och för att hon är så säker i sig själv. Man måste ju även beundra hennes jobb med Winnetoo - helt fantastiskt!
Om de två räknas som "kända" måste jag, precis som Ronja, säga Anna Ewerman. Anna är en nära vän till mig som just nu tävlar dressyr på LA-nivå. Hon har ett underbart band till båda sina ponnyer och är så mån om hur de mår. Hon har precis den sortens horsemanship som jag tycker att alla hästmänniskor borde ha!
Ronja - Anna Ewerman är en person som jag ser upp till mycket, hon har en grym känsla för hästar och rider otroligt bra!
Julia - Även jag säger här Anna Ewerman som har varit en förebild för mig ett bra tag tack vare sin snällhet mot både andra människor och sina hästar. En person att beundra som alltid är pigg och glad och allmänt positiv.

Fråga: Säg en dålig egenskap om varandra och en bra.
Svar: Ses enklast i del 2, 6.10 av svaren i videobloggen!
Fråga: I hur många år har ni ridit?
Svar:
Therese - Jag tror att jag kommer in på mitt 11:e nästa år...
Ronja - 10 år
Julia - Jag fick min första ponny när jag var två år och sedan dess har det mer eller mindre rullat på. Nu är jag 14 år så jag antar att jag har ridit i 12 år. Fast väldigt sällan i början ca. 2 ggr i månaden om ens det.. xPppPppPpppP

Fråga: Vad har ni ridit/haft för hästar innan?
Svar:
Therese - Min första medryttarhäst hette Ferdinand och han var ett sött litet gotlandsruss på runt 125 cm som var precis som tjuren Ferdinand - liten och försiktig, men hade ett hjärta av guld! Tyvärr fick han vandra vidare till Trapalanda under våren 2010. Jag tänker fortfarande på denna fantastiska ponny som tillbringade 17 av sina 26 år på VKRK och lärde många hundratals barn att rida. Därefter började jag rida Carolynn, som fortfarande står i stallet och som nu är hela 25 år gammal (blir 26 till nästa år). När det inte höll längre red jag Cannavaro som faktiskt Carolynn är mamma till. Honom red jag drygt ett år och jag ljuger inte när jag säger att han under den tiden lyckades bocka av mig över 50 gånger! Vi blev någon slags frienemies och det utvecklades i en ond cirkel till en slags hatkärlek. Han är världens goaste häst, sålänge jag inte sitter på hans rygg!
Där emellan red jag även till några hästar för ridskolans räkning och när jag slutade rida Cannavaro dröjde det inte länge innan Batman var i min ägo!
Ronja - Sommaren 2008 hade jag en B-ponny som hette Cajsa, och innan de hade jag en shettis vid namn Gustav. Under tiden mellan Cajsa och Charly hade jag en medryttar häst (c-ponny) vid namn Lambrusco, vet dock inte var han finns nu.
Julia -Min första ponny hette Rut en shettis som är född 1987, finns numera på min "barndomsgård" och gör ännu en tjej lycklig! Andra ponnyn fick jag under tiden jag hade Rut, d-ponnyn Charlie. Honom köpte vi av Viarps ridskola men vi hann tyvärr inte ha honom speciellt länge då han blev avlivad av akut kolik efter mina 6 månader med honom. Senare kom min tredje ponny, b-ponnyn Mio, världen goaste. Honom hade vi på foder i ca. 1,5 år! På dem åren lärde han mig så mycket! Sedan red jag på ridskolan i två år tror jag det blev, under tiden letade vi efter drömponnyn som jag nu har hittat, Storm. Om intresset finns kan jag skriva om detta mer ingående i ett annat inlägg.

Hiss

Stor hiss till Hööks modellhästar! Välryktade, perfekt knoppade och grymt bra fotade ger ett fint lyft och gör bara det att man tittar lite extra på produkterna.
Bra gjort Hööks, fortsätt på samma sätt!
Snyggingar!
/Therese

Hagbilder Batman

/Therese

Tidsinställt...

Nu är jag antagligen i stallet och mockar eller rider min fina.
12.44 tar jag och mina kompisar bussen till Billeberga för att sen ta tåget till Knutpunkten och vidare därifrån till Väla. Det kommer säkert vara smockfullt, men vi hittar säkert lite kläder att uppgradera våra garderober med. Vem vet, jag kanske hittar något fint att ha på mig på nyår? Vi får väl se.
Kommer fler hästiga inlägg under dagen, så håll utkik!
/Therese

Batman idag

Måste börja med att tacka för ert engagemang, det gör att det är så mycket roligare att blogga! Kul också när det börjar trilla in kommentarer, fortsätt så! :D

Batman fick sig ett lugnt dressyrpass idag, första gången vi dressyrade på hur länge som, haha. Paddocken var blöt och därav var underlaget inte speciellt bra, men vi gjorde vårt bästa. Ett par gånger i galoppen tog han tag i bettet och slog sig fri, men det är kanske inte så konstigt när matte inte har haft speciellt mycket krav på honom de senaste veckorna. Formen satt där den skulle i skritten och traven och där var han väldigt samarbetsvillig och framåt. Trevligt!
Jobbade med galoppfattningar från skritt som så småningom ska bli till enkla byten. Själva fattningen har vi inget problem med, ibland att Batman blir lite för tänd och "hoppar" igång. Annars brukar han fatta bra, det är själva avbrotten som inte sitter där de ska, utan det blir fler travsteg än vad jag räknar med innan det blir skritt. Bara till att jobba vidare. Tänkte även mycket på formen och lade in mycket tempoväxlingar i skritten och traven. Tyckte att han kom upp fint och satte mer och mer över tyngden på bakbenen, kul!
Är ganska nöjd med passet ändå. Det finns grejor att jobba vidare på, men det kommer bli så mycket enklare när vi fixar ridhuskort till nästa år. Ska höra så att man får ha med sig tränare också och då ska det jävlar i det tränas för Caroline!
Jag har blivit nellad på att komma ut och tävla dressyr till 2012, ska bli kul att se hur vårt LA-mål står sig till sommaren.
Nu ska jag förbereda lite tidsinställda under morgondagen eftersom jag troligtvis är på Väla tillsammans med ett par tjejer från klassen under hela dagen. Hoppas på att jag hinner ta en tur på Battis på morgonen.
13 feb 2011

Ha det gött!
/Therese

STRESS!

Båda pållarna iväg lämnade, med tårar.
Stallet fixat och mockat tills vi kommer hem igen,
och resväskan nästan färdigpackad.
Nu återstår bara en varm dusch, lite skönhetssömn
och ytterligare en biltur in till Landskrona där min katt
ska bo de kommande 2 veckorna.
Självklart skall även väskan packas färdigt.

Har en liten idé på hur min bloggning kommer se
ut under min tid på kanarieöarna, vad det kommer
bloggas om kommer ni däremot få vänta med att se.


liten muppbild på mig och min fina, <3
/Ronja

Resväskepackning

Haha, grymt ord där uppe!

Nu har vi vart och lämnat ifrån oss Skottas,
min finafina pojke! Började gråta när jag gick
ut ur stallet, precis så det ska va!
Vid 12 är det dags att lämna ifrån oss Charly
också, tråkigt men sant. Dock lite skönt också att
kunna chilla i värme 2 veckor utan någon större
press. NICE!

Nu ska jag ta itu med min resväska, see u later!

/Ronja

Bäste på länge

http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2011/12/IngenTR-andring/

/Julia

Storm 26 december 2011

I förmioddags var jag och strosade runt inne på myone, lycklig blev jag av att gå ut tomhänt för en gångs skull. Jag sparar så mycket pengar jag kan till GHS nu. Det förstår jag att jag inte är ensam om, men jag vill faktiskt ha råd till något lite så då gäller det att hålla i pengarna!

Min lilla ponnyflicka fick (som vanligt) gå en skritt-tur fast idag red jag på ridbanan och arbetade henne i skritten med öppnor och ställning/böjning. Hon blev fin och mjuk och jag försökte vara mjuk mot henne också. Tänkte att jag ska börja dressyra lite i skritt istället för att bara skritta. Så får hon lite arbete ändå ju!

Nu ska jag dra mig mot sängen, ännu en lång dag framför mig imorgon. Rida Storm, åka till Månsgård och fixa lite ärenden och sen på kvällen kommer några klasskompisar och sover över. Goaste livet har jag, goaste ponnyn, goaste kompisarna och goaste föräldrarna.

/Julia

Än en gång

tack!

Ni anar inte hur kul det är att blogga
när statistiken är så pass hög som den är.
Ni är grymma!
Glöm inte att kommentera däremot, det gör
att det blir ännu lite roligare!

Vad kan vi göra bättre?

/Team Markhög

Bloggtävling!

Jag är med och tävlar om ett par Earcuffs gjorda av Sandra Ahfelt.
Klicka här för att komma till tävlingen!

/Ronja


Skottas 26/12

Idag blev det hoppning för min och Skottas del,
men även för Therese och Batman. Byggde
upp 3 hinder, bild på hur det såg ut kommer nedan.
Skottas skötte sig utmärkt , finaste ponnyn!
Vi fick ett bra avslut innan hans vintervila och min
semester. Imorgon åker hästarna iväg till stallet dom
ska stå i när jag är borta. Alltså händer mycket imorgon,
min katt ska in till min mormor och bo där också om ni vill veta!
Resväskan ska packas och ja, det var nog i princip allt, men ni
hör ju hur mycket som ska göras på en dag.

Innan idag var jag på Väla och handlade lite kläder inför resan,
första dagen på mellandagsrean = kaos .
Väldigt kul, träffade lite kompisar och sånt.


ungefär såhär såg det ut!

/Ronja

Svar på frågestunden del 2 & 3


Svar på frågestunden del 1

 


Bilder på Batmanluvan

Trötta Batman posar...
Med träns..
Vad säger ni? Själv tycker jag att det är skitsnyggt, öronen ska sys in lite och brodyren ska komma på plats, sedan är den färdig för användning!
Kunde inte låta bli att knäppa fler bilder på lillkillen så här kommer ett gäng:
All I want for Christmas is you! <3
/Therese

Bakom kulisserna...

Tre flummiga tjejer som ska fixa med svaren till frågestunden. Håll utkik här på bloggen!
/Team Markhög

Fråga

Vi fick en fråga angående de nya reglerna om loggor och utrustning!

Jag själv tycker att det är helt sjukt, vad ska man ha på sig då? Hur många schabrak finns det numera som inte är prydda med en logga för att inte tala om hästtransporter? Jag undrar både vad man ska ha på sig och vad man ska köra till tävling i? Jag själv har ingen större koll på allt som står i TR dock, men jag har hört att dessa regler har funnits redan innan fast de nu har blivit förtydligade...

Hur som helt kommer detta ändå aldrig att kunna fungera, hur ska alla märken klara sig om det inte kan marknadsföra sig genom en tex. logga eller text.. Jag menar, jw-hjälmen, jättemånga har en sådan, eller alla schabrak man har.. Ska man tävla i tränsingsschabraken och träna i tävlingsschabraken eller? Och sin hästtransport. Den har ju en jättestor logga... Detta är bara sjukt..

Som många också har nämnt är det konstigt att svenska ridsportförbundet inte gör någonting åt alla ryttare där ute som sitter och gör illa sina hästar? De tycker tydligen att det är viktigare att loggor och text inte ska finnas förutom på sponsrade ryttare.. Och hur många på lokal, regional och nationell nivå är det liksom? Nä, denna reglen kommer aldrig att fungera.. Vad gör detta för skillnad egentligen? Om vi har loggor på vår utrustning eller ej är det faktiskt upp till oss själva att bestämma.. Men nu tycker svenska ridsportförbundet själv att vi ska gå runt och mäta all utrustning för att inte få en för stor logga..

Gå med i denna gruppen på facebook om ni är emot allt det här med loggor!:

http://www.facebook.com/#!/pages/Alla-vi-som-%C3%A4r-emot-ridsportsf%C3%B6rbundets-nya-regel-om-loggor-p%C3%A5-utrustning/313938485306610

/Julia

Ändrade planer!

Nu har jag kommit på lite nya grejer som ska införskaffas på GBHS!
Det beror ju självklart på hur mycket pengarna räcker till men det som står
högst på önskelistan är en Charles Owen Ayr8-hjälm,så snygg!
Sen vill jag även ha med mig ett hackamore hem, samt ett par ridstövlar
(ska dock först kolla upp om jag får fortsätta tävla med mina tretorn nästa
år) men det tror jag inte att pengarna räcker till.

Vem av er ska till Göteborg Horseshow förresten?
Och vilka dagar?

/Ronja

Thereses julklappar

Plattång från Babyliss

Benreflexer från Hööks
Handgjorda smycken och sjal som morfar kom hem med från Etiopien i Afrika.
Thermounderställ från Hööks
Gosiga handskar från Hööks
Snygg tröja som kommer matcha Lami-Cellschabraket utmärkt!
Goa ullstrumpor, räddaren i nöden ute i stallet!
Väckarklocka som går att koppla in till en lampa så att man vaknar lite försiktigt... ;)
Stallskor med stålhätta från Hööks
Parfym och bodylotion
& Såklart presentkortet på soft up stigbyglar eller ridstövar och min Batmanluva, som jag redan älskar!
Tack till familj och vänner för klapparna!
/Therese

Videoblogg

Videoblogg med Julia och Therese


Mina julklappar! :)


Schockemöhle schabrak
Boken: Johanna vem är du?
Ryck-kniv
Racesafeväst! (som dock ska bytas till en storlek större)
Pengar och presentkort
Godis, choklad
Superfina örhängen. (Som inte är med på bilden.)






Är riktigt nöjd och glad, Tackar för alla julklappar, hoppas att alla fina läsare också är nöjda med sina julklappar! Nu ska jag till finaste Storm och skritta en runda, hejdå!

/Julia

Julklappar alá Ronja

Efter en trevlig julafton igår somnade jag på soffan runt halv 12.
Pinsamt värre. Jag fick många trevliga julklappar närmare bestämt:
1500 kr
200 kr presentkort på CS
50 £ som blir fickpengar på Kanarieöarna
Lösnaglar
En mysig stickad kofta från Gina Tricot
Linne + magtröja
En vit kofta från New Yorker
samt att jag fick schabraket, sporremmarna och benlindorna av Tess och Julia.

Är väldigt nöjd faktiskt, sen fick jag ju resan av mamma (:
nu är det 2 dagar kvar innan jag lämnar kalla Sverige, otroligt
skönt  ska det bli.
Håller även på att ladda upp bilder från kvällen igår, någon som är intresserad
av att se dom?

/Ronja

Hemma från julfirande

Julen är en grymt härlig högtid med massor av glädje, skratt, god mat, fina vänner runt sig och såklart julklapparna som delas ut!

Jag har världens finaste vänner som kom hem till mig idag för att slita upp sina julklappar. Jag och Julia hade lyckats lura Ronja att hon skulle få ett hackamore, så ni kan ju gissa hur hennes min såg ut när vi kom med de andra tre paketen och när hon insåg att hon inte alls skulle få något hack. Haha, oslagbart! Underbara vännen! <3
Jag fick en luva där det ska fixas in brodyr med Batmanloggan för att komma ett steg närmare en färdig Batmanoutfit, om jag nu får tävla med den nästa år... Jag ska prova den på ponnyn imorgon och plockar med mig kameran så att ni får se hur den ser ut på!

Mina två underbara bloggkompanjoner! <3

Av familjen fick jag i hästväg bra-att-ha grejor som extra benreflexer, nya fodrade handskar, stallskor med stålhätta som jag har önskat mig i en halv evighet, känns det som. Jag fick en blå tröja som kommer matcha mitt blåa Lami-Cell perfekt och dessutom ett "presentkort" från mamma på antingen ett par ridstövar eller ett par Soft Up stigbyglar, hrrmm svårt val... Vi får väl se om jag kan komma hem från GHS med bägge! ;)

Ha en fortsatt trevlig helg och jag hoppas att er jul har varit precis lika lyckad som min!
/Therese


JULAFTON

vilket gör att uppdateringen kommer vara
nere från alla tre.


Idag kilade jag ut i stallet tidigt imorse och
mockade till båda pållarna. Blandade även mat,
mätte upp hö, bytade vatten osv.
Vid tjugo i elva hämtade Julia & Lotta mig,
och så körde vi till Therese där vi bytade julklappar.
Jag fick ett av mina favoritschabrak, det bruna från Höök's
JH collection, samt lädersporremmar med bling och ett par bruna
benlindor. Har man världens bästa vänner eller?
Therese fick en Batman-luva och Julia ett schockemöhle schabrak.
Vi hade iallafall en mysig stund hemma hos Tess med mycket skratt.

Nu har jag precis duschat och ska alldeles strax börja duka innan
våra gäster kommer.

God Jul till alla våra kära bloggläsare och hoppas att ni får en trevlig kväll!

/Ronja

OUTFIT


En enkel outfit med produkter endast från Hööks.
Jag skulle absolut kunna ha denna som en av mina tävlingsoutfit's!

Vad tycker ni?

/Ronja

Bildbomb från ponnyallsvenskan 2011






en hel del failbilder, men det får ni stå ut med.

/Ronja

Skottas 23/12

Idag stack jag ut till stallet tidigt imorse,
runt halv 10. Innan det kom min käre pappa och
gjorde att jag blev 1000 kronor rikare.
Iallafall så red jag och Julia ut en runda och pratade
även idag om allt mellan himmel och jord.
Nu under eftermiddagen har jag varit på Center Syd
och handlat in de sista julklapparna som med spänning
ska öppnas imorgon.
Under kvällen har det bakats för fullt här hemma,
alltså är huset fullt med knäck, pepparkakor och kolor
osv.

Ska verkligen ta tag i det här med uppdateringen, inget
kul att bara läsa ett inlägg om dagen, eller vad säger ni?

Ni får vara med och ge oss tips på vad ni vill läsa om,
det gör det väldigt mycket lättare för oss!


Bild från ponnyallsvenskan omgång 3. fotad av Lina Malmqvist

//Ronja


Storm 22 december 2011

Idag red jag först ut med Therese, en skritt-tur, mysigt värre. Pratade som vanligt om allt mellan himmel och jord och gjorde dessutom en videoblogg. Hoppas att Therese lägger upp den här snart. När vi hade skrittat i kanske 40 minuter hänkade Ronja på, sedan lämnade jag dom för jag varken kan galoppera eller trava och sen räckte den rundan för Storm som ändå bara skulle skrittas ju. 

Storm mådde bra i benen idag, både före och efter skitt-turen. Härligt, nu hoppas jag att det här håller och går på rätt håll, finaste ponnyn! Jag blev överraskad av att back on trackisarna redan hade kommit till posten när jag kom hem. Så jag hämtade dem på posten och sen drog mamma och jag iväg och köpte dem sista julklapparna. Nu ska jag städa lite granna, tråkigt men sant.

/Julia

When I'm Gone

Eminem in my <3

Har varit fullt upp denna dagen också.
Vaknade upp hos Felizia, mamma hämtade mig,
jag åkte till stallet, jag red ut med Tess & Julia,
hovslagaren kom, hästarna fick nya skor, jag blev
hämtad av mamma, blev körd till Tess, åkte till
en affär, köpte julklapp till Julia, åkte hem, åt,
sitter vid datorn. Ja, ni fattar? ;)

Det blev bara en lugn uteritt idag, pratade och mös!
Var inte ute så länge heller. Kom på precis innan vi
skulle galoppera att jag red barbacka och att jag inte hade någon martingal,
men trots att han kötta upp huvudet varje gång jag tog i honom
så gick det bra. Fina ponnyn!

Imorgon ska han gå lugnt igen, antagligen ytterligare en uteritt.
På kvällen ska nog jag, Julia & Tess fira julafton tillsammans,
och öppna paketer! :D Ska snacka med Julia mer om det då
jag och Tess redan har funderat på det.


världens finaste ponny.

/Ronja

Bloggtävling


dressyrmupparna.se

/Julia

Förväntansfull

Som rubriken lyder så är jag töntigt nog förväntansfull över att rida idag. Beror nog på att jag inte har ridit på två dagar. Jag och Therese tänkte skritta en tur. Men lugnt och då menar jag riktigt lugn för Storm har ju skritt-vila och ska ta det lugnt. Men det är bara skönt enligt mig. Skritta och prata!

Om det är någon som vill veta så ska jag äta frukost nu, och invänta ett svar från Therese som förmodligen ligger och sover just nu. Så vi höres senare!



/Julia

Skottas 21/12

Idag red jag ut med Therese, väldigt kul!
Skottas var pigg och uppförde sig utmärkt,
duktig ponny!

Nu sitter jag hos Felizia och tittar på hästhoppning
och vi ska nog förhoppningsvis gå
och lägga oss snart  då jag är dödstrött.
Innan var vi på bio och
tittade på Sherlock Holmes, grym film!


/Ronja

JULLOV

Nu har jag äntligen jullov och om jag själv får säga det så är jag så värd det!

Storm mår bra, men jag har bestämt mig för att hon får ta det lugnt och bli återställd helt så förmodligen avanmäler vi oss från trettonspelen. Det är bättre att hon får bli frisk och enligt mig är det en tävling precis som alla andra, bättre att vi hoppar över den och kommer ut pigga och fräscha till våren, på riktigt!

Veterinären sa att det bästa var att hon tog det lugnt i en vecka-tio dagar och hon tipsade även om att jag ska ha på back on track på nätterna. Så nu är ett par beställda, kommer förhoppningsvis början på nästa vecka!

Så hon har i måndags blivit skrittad, igår vilade och och eftersom jag inte hann rida henne idag fick hon vila idag igen.. Men imorgon ska hon skrittas och jag ska borsta och pussa på henne jättemycket! Hoppas att hon inte är sur för att jag inte har hunnit med henne riktigt nu i TVÅ dagar!!! Men om jag tar med lite morötter och borstar henne extra extra extra länge så blir hon glader på mig igen hoppas jao!



/Julia


Min åsikt

om säkerhetsvästar.

Jag vet väldigt många som dissar säkerhetsvästen för att
dom tycker att den är obekväm osv. Jag personligen tycker
att den är skön, kan bero på att man kan slappna av när man
använder den då man vet att den skyddar en om något skulle
hända. Jag rider oftast utan säkerhetsväst när jag rider dressyr
då jag tycker att jag är "smidigare" utan och kan rida på ett
annat sätt när den inte är på och är i vägen.
När jag hoppar har jag alltid den på, likaså när jag rider ut!
Väldigt korkat att inte alltid ha den på sig egentligen, då det
kan hända saker när man minst anar det.

Vad tycker ni om säkerhetsvästen?
Använder ni alltid eran?

/Ronja

Jullov!

Skottas fick vila idag, då jag var extremt trött
när jag kom hem från skolan. Åkte bara ut och mockade
och städade undan lite.

Nu har jag ätit kebabtallrik, bra start på lovet!
Ska sätta mig och fixa lite tidsinställda nu,
under tiden som jag sitter och lyssnar på musik.
Ska alldeles strax se om min låtsaspappa är vaken,
så jag kan få låna hans spotify premium account (a)

Tryck här, så får ni lyssna på en grym låt medans ni
väntar på lite roliga inlägg.


/Ronja

Skottas 19/12

Idag fick Skottas ännu ett mysigt och lugnt pass!
Han kändes fin, dock satt inte galoppen där den skulle.
Han var väldigt lång, och jag fick inte riktigt ihopa honom.
Han var även idag väldigt pigg ,trots att jag red utan både
sporrar och spö! Tror jag ska skippa de nu ett tag
och se hur det funkar.

Nu ska jag alldeles strax äta och sen drar julbaket
på Tallvägen 39 igång!

//Ronja

Veckans

Denna veckan får jag se hur Storms fötter och ben mår. Utifrån det bestämmer jag om jag ska rida henne eller om jag kanske ställer av henne redan nu med enbart skrittturer, stryker mig från trettonspelen och tar det himla försiktigt. För en stackars LC har ingen betydelse om det är Storm välbefinnande och hälsa som står på spel. För Storm kommer alltid att gå först för mig, före tävlingar, träningar, skolan och kompisar.. Vi tar det lite som det kommer. För om detta är en förvarning på något problem som kan växa så gör jag allt som står i min makt att förhindra detta problem.


Du är ju trots allt mitt allt. PUNKT SLUT

/Julia

Vindens önskelista ♥

Idag gav Stormis sin önskelista till mig och viskade att allt var noga utvalt, vi får väl se vad tomten kommer med?


/Julia

Storms största hitschlager






SÖTNÖT

/Julia

I will make you mine

Uppdateringen har inte varit grym från min sida under
helgen, då jag verkligen har haft fullt upp och levt livet!
I fredags var festen grym, världens bästa klass har jag!
Jag och Amanda kom på att det var kul att dansa vid 12, en
halvtimme innan vi skulle åka hem, så då blev de ordentligt
livat! Riktigt kul iallafall!

Igår åkte jag till stallet under förmiddagen och red ut
en sväng på min busponny. Känner att det är dags för vintervila
nu, verkligen inte kul att ha häst när man nästan blåser omkull.
Vi hoppade lite terränghinder och han var allmänt mysig, väldigt pigg!

Under natten mellan igår och idag sov Ebbis hos mig, och vi hade jättekul!
Kvällen igår spenderades med Ebba, Fabian och Calle och Ebba hängde
med mig hem igår efter det. Vi åkte iallafall till stallet vid 12 och även idag
red jag ut en runda under framridningen. Skrittade, travade och galopperade
på grusvägen innan jag red dressyr på gräsbanan, vilket funkade jättebra!
Hade varken sporrar eller spö och han var jättefin!

Nu har jag precis kommit hem från ännu en kväll med Ebba och Fabian, Calle
fick inte hänga med. Kul, men kallt så vi var inte ute så länge!
Ska snart klä på mig min onepiece och bara slappna av. Har ännu en hektisk
vecka framför mig, iallafall dom första dagarna nu på lovet. Imorgon går
jag i skolan som vanligt, dock utan lektioner! Imorgon slutar vi 11 och får
jullov, vilket jag verkligen har längtat efter. Efter det ska jag nog se om jag
kan träffa Therese och Julia lite, vill ju spendera första dagen på lovet med
dom tjejerna som lyser upp mitt liv! Hihi, lite fjäsk där, men faktiskt ärligt!
På onsdag ska jag umgås med Felizia, och vi ska på bio, kulkul!

Känner att ni antagligen inte orkar läsa mer nu, så jag slutar här!


failbild på mig och min fina, <3

/Ronja

Storm 18 december 2011. <3

Storm var fin fin och duktig duktig idag. Red ut och hon var inte stressig som igår. Hon var lite svullen under kotan på höger fra midag igen. Snackade lite med Susanne om det och jag ska hålla koll, kanske ringa till veterinären och sen se. OM hon mår bra och så håller jag igång henne till trettonspelen och sen får hon vila i ca. tre veckor med endast skritt då. Men jag får helt enkelt se. Måste rusa, kolla på världscupen ( det sista som är kvar )
 
Hoppas allt är okej med er!

/Julia

Tävlingsmål Storm 2012

I hoppningen har jag ett långsiktigt mål och ett kortsiktigt för 2012. Det långsiktiga är att starta LA, men det är inte det första jag satsar på, det kanske inte händer förrns till höst/vintern kanske inte alls, vi tar det lugn och försiktigt. Jag vill inte känna någon press för att klara det målet utan vi tar det i vår egen takt. Sen om vi verkligen skulle kunna klara det. Känner att vi är beredda för det och är helklara i LB så hade det ju inte varit mig emot. Men som sagt är det inte det som vi satsar på först och främst, utan det kortsiktiga, att hoppa LB felfritt först lokalt, sedan regionalt. Om det går bra så hoppar vi förhoppnigsvis även LA, men vi tar det som det kommer! Och vi fortsätter ha så kul vi har haft i höst och hoppas att utvecklas ändå mer ihop!

I dressyren lägger jag sakta sakta sakta upp delmål. Just nu är det min handställning som är delmålet och jag vill se en klar skillnad till i mitten på mars. Jag ska också träna upp min vänstra sida. Efter det vågar vi kanske oss ut på någon dressyrtävling igen. LC:2 eller LB:1 och bara har himla roligt och tävlar emot oss själva. Lite klubbtävlingar och möjligtvis någon lokal. Utan press och stress överhuvudtaget. Även här i vår egna takt.

Som jag har påpekat mycket så vill jag inte att vi känner att vi måste nå dit för då kan jag redan nu säga att det blir för mycket. Även om vi kan så har både jag och Storm så mycket roligare utan att känna press och det är då vi kommer någonstans! Det största målet för oss är att ha himla kul och döma oss själva som godkända i LB i både hoppning och dressyr under våren. Sen tar vi sommar/höst/vinter senare.


Jag tror på dig!

/Julia


Novabett?

Finns det någon som vet vilka hästar novabettet passar till? Det ser väldigt milt och bra ut och många säger att deras hästar söker mer stöd på bettet och suger på det. Hade varit väldigt roligt att testa på Storm och se om man känner någon skillnad. Jag har bara ridit på tredelat bett på Storm. Så kanske roligt att testa något nytt!



/Julia


Göteborg horse show

Töntigt nog har jag redan börjat planera lite inköpslista till göteborg. Jag vet att den kommer att ändras så många gånger före och framförallt under tiden vi är där. Men här kommer lite funderingar i alla fall! :)


Ett par bakskydd till Storms veredus olympic


Kanske några ridtröjor?


Ett par nya tränigsridbyxor


En massa fina schabrak förhoppningsvis?

Och ett par inlägg till mina MH-stövlar. :)

/Julia



Idag

Min förmiddag gick åt till att hugga gran med familjen och kolla på tv. Efter detta åkte jag till Storm.

Vi red ut en liten kortis innan jag ganska snabbt insåg att det aldrig skulle gå utan en massa bråk då hon var VÄLDIGT stressad, kanske på grund av blåsten, kanske på grund av hennes laddning efter två chilldagar eller bara för att hon var stressad. Så då gick jag in på ridbanan och red dressyr. Hon blev ganska fin i slutet speciellt i skritten började jag hitta henne. Hoppas att detta håller i sig och att vi fortsätter på rätt håll nu efter vår nerkurva i dressyrutvecklingen.

Nu sitter jag och kolla på Så mycket bättre, trevligt program det där! Imorgon ska jag såklart till Storm, annars inget annat inbokat trot jag fast jo kanske julpynt i stallet!

/Julia


Nedräkning

3 dagar till jullov
7 dagar till julafton
14 dagar till nyårsafton
15 dagar till 2012
40 dagar till min födelsedag
69 dagar till Göteborg Horse Show
/Therese

Dåligt med uppdatering...

Det finns en anledning, nämnligen att vi just nu inte gör speciellt mycket med våra ponnyer, dom har helt enkelt fått lite jullov. Ronja är iväg och kommer antagligen inte hem förren sent ikväll och jag känner att jag har kraftig bloggtorka så jag behöver lite hjälp med vad jag ska skriva om.
Batman har som sagt tagit det väldigt lugnt med uteritter och vilodagar, lite svårt att hitta inspiration till ett bra ridpass när det är kallt, blött, mörkt och tråkigt. Menmen, snart vänder det förhoppningsvis!
/Therese

Tävlingsterminen höst 2011


Alla förutom två starter står med här, dem två första, Ödåkra RS, LD 0, LC 0+0!

Jag kan inte mer än säga att jag är så nöjd, Storm har skött dig bättre än utmärkt och vi har haft så skoj, jag hoppas att vi kan fortsätta såhär, klättra sakta nästa år, för så roligt som vi har haft hitills hoppas jag att vi fortsätter att ha Storm och jag. Och vill dessutom tacka alla kompisar, mamma och pappa som stöttar och ställer upp. Storm framförallt ska ha världen största tack, hon har gjort mig så självsäker, jag vet att vi kan nu.

Så satans nöjd är jag, och jag brukar försöka att inte svära. Dressyren jobbar vi på för fullt och jag hoppas att det ska klicka lika bra där som i hoppnigen snart. För om det gör det så kommer det inte finnas mycket mer än glädjetårar och leenden från min sida på flera, flera, flera år!

Just nu jobbar jag på målen för 2012, har inte några satta men som sagt håller jag på att fundera hur pass mycket jag ska sätta. Om jag ska våga satsa och förlora eller fega och vinna. Men en sak vet jag. Min ponny är helt enkelt den bästa, absolut. Och vill vara bäst. Och vi kan alltid bli bättre! Men aldrig att jag hade trott att det skulle gå såhär bra när jag satte målet att hoppa en felfri LC innan jul när vi satte mål i somras

/Julia


Fryyyser

Hej allihopa!

Nu är det äntligen fredag, och jag har endast 2 skoldagar+skolavslutningen kvar innan det är JULLOV!
Jag har aldrig i hela mitt liv längtat så här mycket till ett jullov som jag gör iår. Och jag har inte heller fått någon julkänsla detta året.. Aja, det kommer väl!

Jag och Therese red ut en kort runda med hästarna innan idag och det var iskallt, mina fötter är fortfarande djupfrysta.. Storm skötte sig ganska bra förutom att hon hoppade in mitt framför en bil som kom körandes om oss och taktade på hemvägen, men det är lugnt. Även hon får vara busig ibland.

En fågel viskade också i mitt öra att Ronja skulle på fest ikväll, haha. Jag och Therese funderade starkt på att våldgästa den, fast nej, nu ska jag fredagsmysa järnet. Duschen nu och sen på med onepiecen, mumma!

/Julia


Tjena!

Klockan är 07.13 och jag är redan klar med allt
mitt morgonpyssel (platta hår, sminka mig osv).
Om typ en halvtimme åker jag till min älskade skola,
ska bli så kul! Musik först på morgonen med världens
bästa prest-grupp, inte helt fel!

Idag kommer uppdateringen från min sida vara kind of
usel. Slutar skolan halv 3, sen direkt ut till stallet och mocka
och fixa. Sen åker jag snabbt hem och fixar mig ännu en gång
innan jag sticker på fest ikväll. Kul att 3 av våra killar i klassen
fixar fest faktiskt, så man får umgås med hela klassen en
fredag kväll.

Såg förresten att svaren från frågestunden håller på att förberedas, kul va?


ponnyplutt, <3

/Ronja


Storm Tisdag och Onsdag

Ni har ju inte precis varit bortskämda med min bloggning denna veckan.. Men nu gör jag en liten comeback!

Storm och jag hopptränade i tisdags, som vi brukar, fast jag hoppade inte fullt så mycket som de andra i gruppen för hon var ju lite svullen i häger framben för er som har missat det. Men hon var fin och bjöd på ganska bra. Vi hoppade en bana på 9 hinder med kombination. Nu i 2012 ska jag och Storm tävla lite LB på våren är det tänkt så nu blir det till att öva kombinationer!

På dressyrträningen igår hade jag inspänningar på henne, jag tror att både jag, mamma och Lotta är fullt överrens om att det är det bästa nu när vi har haft en liten down-period för att träna upp Storms muskler och så att jag ska få den rätta känslan. Hon släppte helt otroligt fint och det blev ingen dragkamp överhuvudtaget, skönt!Dessutom så var hon väldigt lyhöd och fin i sidoförflyttningar och bakdelsvändningarna. Det är otroligt skönt att få en så positiv känsla nu så blir man väldigt inspirerad till att pyssla med dressyren nu på jullovet!!!

Idag åkte jag ut till Storm och mockade, ryktade och kelade. Både jag och hon själv tyckte att hon var välförtjänt en vila idag. Dessutom så  har jag ett prov att plugga till nu ikväll så får jag lite extra tid till det, väldigt skönt. Men usch vad tiden rinner iväg, nu ska jag hoppa in i duschen. Sen blir det plugga, plugga, plugga!


En av dem första bilderna som togs på Storm hemma i stallet

/Julia


Bara för att det här är det 200:e inlägget.

Nu håller jag på att förbereda inför provet som mina teoribarn ska ha idag. Ryttarmärke 2 är det som står på spel, vi får se hur det går för dem senare ikväll ;)
Därefter sticker jag en kortis till Batman och klappar om honom och myser med honom. Ska se om jag kan få tag i Susanne och höra hur vi gör med vaccinationen, annars är det inte speciellt mycket som står på schemat just nu.
Vi hörs senare ikväll!
/Therese

VKRK i TV-rutan igår!

http://svtplay.se/v/2643135/sydnytt/citybarn_testar_ridning?cb%2Ca1366518%2C1%2Cf%2C-1%2Fpb%2Ca1366516%2C1%2Cf%2C-1%2Fpl%2Cv%2C%2C2643135%2Fsb%2Ck103352%2C1%2Cf%2C-1
/Therese

Nu

sticker jag till stallet! Blir inte så avancerat
pass idag heller då jag inte har ork till de
under denna förfärliga förkylningen. Blir nog mest
lite lösgörande i paddocken.


söt ponny!
Tjingeling!
/Ronja

Bloggtävling!


Tryck på bilden för att komma till tävlingen!

/Ronja

på bättringsväg.

Hemma idag igen, *suck*.
Skulle egentligen ha gått till skolan idag,
men eftersom att jag inte är helt frisk, och
vi ändå inte gör något vettigt i skolan nu när betygen
är satta så stannar jag hemma och hoppas på att
bli helt frisk.
Imorgon ska jag iallafall till skolan, oavsett vad!

Kan även passa på att säga att jag, Julia & Therese ska
träffas imorgon kväll och svara på frågestunden.
Var det videoblogg ni ville ha, eller skriftliga svar?


you don't have to save me, just need you to follow, cause we made it all this way

/Ronja

Skottas 14/12

Idag blev det en uteritt för min och Skottas del,
trots att jag har varit hemma från skolan idag.
Therese och Batman hängde också på och vi hade
det riktigt kul, som vanligt!
Sjönd "I will always love you" så att hela södra möinge
hörde det, och lite annat.
Spelade även in en gullig videoblogg, någon som hade velat
se den?

Nu ska jag hoppa in i duschen, och sen ska jag nog gå och lägga mig,
den här förkylningen tar kål på mig! Blir förhoppningsvis skola imorgon,
saknar alla kompisar.



/Ronja

Ännu en påminnelse!


klicka på bilden för att komma till frågestunden!

/ Team Markhög

<3


what doesn't kill you makes you stronger,

/Ronja

I remember years ago






hittade lite gamla bilder på mig och charly från sommaren 2009, alltså sommaren jag fick honom. Det är helt sjukt vilka minnen som kommer tillbaka nu, han var så fin och välmusklad under den tiden som jag red honom aktivt, och jag önskar att han fortfarande hade sett ut han gjorde då. Önskar att jag inte växer mer, utan krymper istället. Underbara ponny.. (L)

/Ronja

Movietime!

Här kommer filmerna från tävlingen i lördags, några missar men överlag är jag nöjd med min söta ponny!
/Therese

Kort om dagens hoppträning

Idag fick vi hoppa lite högre vilket jag tyckte var roligt! Första banan vi hoppade låg på LC-LB sedan höjde vi ett par hål så att vi fick hoppa LA och kanske tom. 115, vet inte helt och hållet. Batman kändes bra, vi börjar få ordning på galoppen, kulkul! Fick träna på kombination också, vilket jag gillade eftersom det sket sig i helgen.
På tal om det ska jag se om jag kan få till filmerna från tävlingen, så håll utkik här på bloggen!
Söt, random bild på min trötta, älskade ponny!
/Therese

fortfarande sjuk

Har varit hemma hela dagen med
datan, katten och tv n som sällskap.
Inget kul alls verkligen.
Det blev därför ingen hoppträning för mig ikväll,
har dock varit ute och fixat i stallet ändå, blandade
bara mat och tog in dom osv.


jag har sån enorm bildbrist i nuläget, får ta med kameran till stallet
någon dag och fota min prins! <3

This or That 1

Ridhus / Paddock - Absolut ridhus, kan användas varje årstid! Dock väldigt skönt med paddock på sommaren.

Kingsland / John Whitaker -
Tror nog att det får bli Kingsland då jag precis som Julia är helt förälskad i Kingsland västarna men även deras ridbyxor osv. John Whitaker hjälmen hade däremot inte varit helt fel heller.

Gräs / Grus -
Självklart gräs, dock riktigt dåligt underlag när det är upptrampat. Grus kan vara så fruktansvärt tungt, så gräs blir det!

Hoppning / Dressyr - HOPPNING! Jag har alltid ängnat mest tid åt hoppningen då jag aldrig har haft en häst som har varit en riktig klippa inom dressyren. Hade jag spenderat mer tid åt dressyren och verkligen fått den speciella känslan när man har hästen ordentligt under sig så hade det kanske blivit dressyr! Vem vet? Och när jag väl försöker så blir Skottas den finaste dressyrponnyn i världen! <3

GPA / Animo - Mest fokus på kavajer nu, och det blir absolut Animo! Grymt snygga, och sitter bra på kroppen.

Falsterbo Horseshow / Göteborg Horseshow - Inget slår Falsterbo!


//Ronja




Kingslandvästar

Jag har alltid älskat och kommer alltid att älska alla olika sorters Kingslandvästar, de är bara för snygga!
Om det är någon som helt frivilligt vill ge en till mig i julklapp tackar jag inte nej asså, helt okej!









Här var bara ett litet urval..

/Julia


Dagens ridpass sådär... STORM

Storm var fortfarnade lite svullen, den hade gått in lite med den fanns där, hon var även lite varm..

Vi kom fram till att jag skulle skritta och trava lite. Först tog vi en lång framskrittning på 20 minuter, kände efter lite och så. Sen efter ett tag jobbade jag henne på lång tygel och svängde med kroppen på lång tygel som sagt. Lite rav tog vi sedan och det gick bra fast hon kändes först lite knackig i svängarna framförallt i vänstervarvet. Men det kan har varit som jag inbillade mig eller så var det väldigt lite. Efter något varv kändes hon mycket fräschare och piggare och efter ett tag blev hon riktigt fin i traven, vi tog ett varv galopp i båda varven och hon kändes positiv och glad även där. Sedan bröt jag av till skritt och tog det väldigt lugnt ett tag. Jag var då i skritten väldigt noga med att hålla mina händer, axlar och armbågar i rätt position och såklart var jag väldigt koncentrerad på att känna efter hur hon var i kropp och ben. Jag tog väldigt försiktiga mjuk kramningar i tyglarna, tror aldrig någonsin jag har varit så mjuk och fin i handen och vips sa det så hamnade hon i ett jättebra läge imellanåt, fin i formen, mjuk i handen och vilade precis som jag ville på bettet. När det gick så bra ett bra tag kanske en kvart fick jag avsluta för dagen och skritta av på hellånga tyglar.

Efter så hade svullnaden gått in lite men inte helt. Vi kom överrens med Susanne att vi kollar till henne extra imorgon och beroende på hur benet, svullnaden eller förhoppningsvis inte svullnaden ser ut så beslutar vi om det blir hopptränig eller ej. Jag bryr mig faktiskt inte så mycket om att hoppträna imorgon. Bara Storm mår bra/ blir bra i alla fall så är jag så otrligt lycklig! Min ögonsten, favorithäst och alldeles egna lilla ponny!

/Julia


Julia svarar

sophie om Film från Julbazaren 11/12-12:

hur höga var alla hinder? hur högt var det högsta? bra film! <3


I första rundan låg hinderna på  90 cm.
Andra runda låg nog hinderna på ca. 100 cm/ 110 cm
Sista rundan låg ett av hinderna på 120 cm (2an) och de andra på 110-100cm
Som sagt var det högsta hindret 120 cm, den hoppade jag två gånger fast bara att det sista hindret blev höjt, bara den första rundan på den höjden är med på filmen.
Jag vet inte exakt då jag inte var med och höjde osv. utan bestämde bara vilket som skulle höjas, men det högsta låg på 120 cm, allt jag vet! :)
Tack, kul och höra då jag la ner mycket tid på den! :) <3


/Julia


Film från Julbazaren 11/12-12

Jag känner mig så otroligt teknisk efter att ha suttit och pysslat ihop den här videon ca. 1 timme, bara för alla underbara läsare! Så nu hoppas jag att ni kollar, kollar, kollar! Det blev ett litet missförstånd mot första hindret första gången, avståndet blev knas osv. men hon hoppar på ändå! Och sen efter hinder fyra vänder hon vill höger efter, haha fegis som inte vågar visa sig för publiken, jo förresten, när hon hoppar vill hon visa sig! ;)



/Julia, den tekniskaste

Sjukling här ja..

Älskar mitt liv just nu verkligen, sitter
hemma och har sjuuukt ont i halsen och får inte
åka till stallet.
Kul!

Vet därför inte om lilla jag skippar hoppträningen imorgon
då min ponny behöver lite dressyr denna veckan.

Nu ska jag iallafall gå tillbaka till soffan och lägga mig under
täcket och kanske somna lite, behöver det nu när det är sista
veckan i skolan och allt är lite småstressigt inför betygen.
Ligger iallafall på väldigt bra betyg som jag är nöjd över, eftersom
det är första gången vi får betyg!


ännu en väldigt söt failbild på mig och charly!
//Ronja


Tävlingen i lördags och Julbazaren igår

Ni får ursäkta att jag inte uppdaterade i helgen, men jag var så slutkörd att jag låg i soffan när jag kom hem från stallet.
Tävlingen i lördags då.
LC: Det blev stressigt och framhoppningen blev knasig eftersom man bara fick hoppa fram i vänster varv. Precis innan jag skulle in på banan kraschade vi i räcket så det blev ännu mer stressigt att hinna hoppa det en gång till innan vi skulle in på banan + att det blev en himla dålig känsla för oss båda. Trots det hoppade Batman fint på de första hinderna, sedan kom vi till hinder 6 som  var ett räcke med kaktusinfångare och ett brunt vågplank som hade precis samma färg som underlaget. Batman tyckte att det såg mystiskt ut och trots att han vid tidigare tillfällen har hoppat det så stannade han. Batman som aldrig annars stannar... Resten av banan gick väldigt bra, ponnyn lyfte ordentligt på tassarna och hoppade ordentligt.
4 fel


LB: Framridning och framhoppning blev mycket bättre och vi hade en grymt härlig känsla med in för vår LB-debut. Batman hoppade så sjukt bra och vi fick ett skitpet på hinder 2, en oxer som vi kom liiiite nära på, måste lära ponnyn att bli kvickare i sina fötter... Sedan gick det så grymt bra fram till kombinationen som var sista i grunden. Där sket det sig rejält när jag fegade ur och inte höll framåtbjudningen i honom. Vi kom riktigt nära inpå a-hindret och fick in två galoppsprång.
8 fel
Jag var så nöjd med min och Batmans insats när vi kom i mål. Det gjorde ingenting att vi inte var felfria, känslan slår vartenda resultat i hela världen! Jag är så stolt över mig själv, hur långt jag har kommit och alla svårigheter jag har kommit över. Jag har alltid haft väldigt svårt att bedöma avstånden fram till hinderna och nu när jag har lärt mig Batmans galopp bara fungerar det. Det var en underbar känsla när jag kom ut från banan och sa till mamma: "Jag såg avståndet, och jag kunde göra något åt det när vi låg fel!"
Och så Julbazaren igår. Jag var med på black-and-white-kadriljen som gick lite sådär. Jag hade missförstått programmet, men det löste sig ganska bra ändå. En av de stora, svarta hästarna fick lite flipp när han kom i närheten av publiken, men han är bara 5 år gammal så man kan ju inte förvänta sig något. Det löste sig också ganska bra genom att han fick gå bakom min white-partner.
Filmer kommer från både kadrilj och tävling, när jag har fixat med dem och laddat upp dem på videofyme.
/Therese

Hemfärd

Klockan är tre, jag är inte hemma än och det är kolsvart ute.. Känner att det verkligen är dags för lov nu, det här är inte roligt!! Biter ihop nu sista veckan och sen på lovet ska jag bara chilla järnet!

Jag ska hem nu och sen drar jag och mamma till stallet, som sagt var Storms ben inte helkrya igår men efter att ha tänkt på det och oroat mig hela dagen hoppas jag innerligt att hon är okej, bara att hon har trampat fel litegrann och fått någon sorts vrickning, håller mina tummar så att de bli blå-gula och ite lite lite lila! Jag ska rida om hon är okej, bara lite lugnt nu dagen efter ett ansträngande pass igår och för imorgon, då är det dags för ännu ett sådant. Hoppträning!

Har tack och lov inget plugg att ta itu med, har bara ett prov kvar och det är NO, jag har ganska lätt för NO och dessutom har vi nog jobbat över typ två veckor på detta området då vi har haft repetition dem senaste  lektionerna heh... Förlåt om jag tråkar ut er med skolsnack, förhoppningsvis blir det lite roligare inlägg senare idag.

Bild i repris, från arkivet. Lite härligt med lite färg  här på bloggen, det behövdes!!!

Ses!

/Julia


Therese dissar

Något jag verkligen inte klarar av är blingade engelska/aachen nosgrimmor. Även om jag älskar swarovski och blingbling faller det mig inte i smaken när det blir för mycket.


Jag ha ett pullarträns till Batman där nosgrimman har en rad bling, och det tycker jag är snyggt. Hittade inte någon bra bild på det nu, så det får bli en exempelbild från Hööks.


/Therese

2012's tävlingar!

Lite hopptävlingar som jag har inplanerade i nuläget,
eller som jag gärna vill åka på 2012 kommer nedan:

Åstorportens RF, 14/1 - ANMÄLD
Flyinge RF, 4/2 - EJ ANMÄLD
Åsbo PK, 18/2 EJ ANMÄLD
Helsingborgs FRK, 31/3 EJ ANMÄLD
Hästhagens RF, 6/4 EJ ANMÄLD
Viarps KRK, 15/4 EJ ANMÄLD
Åsbo RF, 5/5 EJ ANMÄLD
Landskrona RK, 19/5 EJ ANMÄLD

Tävlingarna fram till sommaren, blir nog inte alla men några av dom!
Ett måste är absolut tävlingen i Viarp och i Landskrona!

//Ronja 

lite av en bloggtorka

Precis som rubriken lyder har jag lite av
en bloggtorka för tillfället vilket betyder
att uppdateringen inte kommer vara den bästa
från min sida. Men minst ett om dagen kommer ni
iallafall få!


Julia har ju redan berättat om höjdhoppningen idag,
så jag behöver inte dra allt från början.
Skottas var iallafall fin idag, dock väldigt spänd!
Vi kom runt banan som hade ett 110 hinder, men
när det höjdes till 120 sa både jag & Skottas stopp.
Ingen av oss är redo för dom höjderna än, så det var
mesande från både hans och min sida. Han stannade
två gånger på 120 hindert, och jag tyckte faktiskt att
det var bra gjort av honom! Skönt att ha en klok häst! ;)
Jag är iallafall nöjd med vår insats idag och ger ett stort
grattis till världens bästa Julia som vann, du förtjänade det!

Nu ska jag gå in och platta håret, så jag slipper göra det imorgonbitti,
och sen ska jag borsta tänderna och soova!
Och vet ni? Om 17 dagar åker jag! :D

//Ronja

höjdhoppningen idag på finaste bästa underbaraste STORM <3

2 nyheter, en bra och en mindre bra...

Det gick bra idag, Storm var lite tittig och studstig på framridningen/framhoppningen men sedan när vi kom in på banan så lugnade hon sig betydligt. Man kan ju förstå varför hon var stressad för där var både körhästar, riddare och ja alla andra hästarna var stressade...

Banan var 4 hinder som stod lätt. Alltså bara snett igenom. Jag tror vi började på 80-90 eller något och höjde succesivt uppåt. Slutade på 110 och ett hinder låg på 120. Då hade dem andra antingen rivit eller vägrat så jag och Storm vann efter två runder på 110-120. Hon var fin och det var roligt!

Och till den dåliga nyheten... När vi kom hem och jag och mamma pysslade om henne märkte mamma att hon var lite svullen på höger fram, bara lite men ändå :'''( !!! ... ,,, Så vi tog iskallt vatten på benet. Hon haltade inte eller så men hon var somsagt lite svullen. Inte varmt på hoven eller så men bara precis där hon var svullen. Hon hade lite gallor som hon brukar men den här var lite hårdare än vad den brukar och precis under kotan (framsidan) var hon lite svullen också. Antingen så är hon bara allmänt överansträngd eller så har hon trampa fel i transporten. För jag märke absolut ingenting när jag red och då haltade hon inte... Hur som helst åker mamma med till stallet imorgon igen och då ska jag se om det har blivit bättre, trava lite och känna på henne hoppas jag... Hoppas att svullnaden lägger sig... Hoppas verkligen...

Storm är hur som helst bara bäst, jag hoppade 120 för första gången och när jag sitter på hennes rygg så finns det ingenting som skrämmer mig, inte ens lite högre hinder och Storm bara hoppar på som ingenting kan stoppa henne, Hon är bara bäst bäst bäst! Och ännu bästare bästare bästare! Och lite bästare än bästast för hon är bäst i hela världN =)

/Julia


Ni glömmer väl inte ?


Tryck här för att komma till frågestunden!

Taggad som tusan

Nu kan vi snacka om att jag är taggad, oh vad jag hoppas att Storm också är det!

Men idag ska vi tävla mot oss själva samtidigt som vi såklart tävlar mot dem andra. Storm ska vara julfin är det tänkt. Hon ska ha vitt schabrak med silvrigtglitter och  knoppar i manen, silvrigt glitter i svansen och jag ska vara en julnisse, hahahahahahahahaha!!!

Jag ska försöka fixa massvis med bilder, hihi, vi hörs senare!

Håll nu tummarna för att Markhögarna får en bra dag idag, det gör vi.




/Julia

ooops

sorry att jag inte bloggade igår, men jag var iväg hos
en kompis och hann inte.

Igår red jag ut på Skottas med Linda&Charly då Felicia var
sjuk. Kulkul , dock var Linda vääääldigt mycke förstor för Charly..
Bara en liten runda då jag ville ha honom taggad till idag.
Vid 11-12 åker jag ut till stallet och fixar Skottas, innan mamma
hämtar oss halv 2. Idag är det julbasar i Viarp och jag, Julia, Emilia
och någon mer som ingen av oss riktigt vet ska tävla mot varandra
i hoppning som Julia redan har berättat. Jag är jättetaggad och tycker
att det ska bli skitkul rent ut sagt!

Hörs sen när jag kommer hem från viarp!


miin bebiis!

//Ronja

Motgångar



Jag tror att alla som läser det här har varit med om motgångar. Jag tror att alla i hela världen har det och det är inte konstigt. För utan motgångarna hade vi inte heller haft framgångar. Om vi inte hade haft något som hade hetat "dåligt" hade vi inte heller haft någonting som hade hetat "bra". Och tänk då så tråkigt allting hade varit. Om alla hade haft det likadant och hade tänkt likadant. Ingen dag hade varit bra och ingen dag hade varit dålig. Allt hade varit detsamma. För hur är inte känslan när alla motgångarna man haft bara vänder. Känslan av att vara "on top of the world" är obeskrivklig. Och tänk, den känslan hade inte funnits ifall vi inte hade haft ordet motgång.

Att vara där nere på botten. Att bara känna att man sjunker lägre och lägre är hemsk. Allt känns som ett svart hål, allt går dåligt, allt känns dåligt och enligt sig själv gör man allt fel. Det känns som att allt som heter bra finns så långt borta, om det ens känns som det finns längre. Man vill helst av allt bara gå och sova tills allt är bra. Men det är inte så det går till. Det är då man måste kämpa, ta sig upp på benen och ge sig ut i livet på ett helt annat sätt. Man måste finna inspirationen till det man vill och man måste veta vart man vill komma. Och om man har tur, skicklighet, mod och framförallt vilja till att komma till det som vi kallar bra så väntar framgångarna strax bakom hörnet. Så långt bort men ändå så nära. Och vips säger det, så sitter man där med allt som man har kämpat för.

Det är så lätt att glömma att solen alltid skiner bakom molnen, men det är ju den sanna sanningen. Det är bara att inse att man inte kan glida räkmacka igenom livet. Kämpar man inte så kommer man inte någonvart!

Och det är just därför jag ska klara av att komma dit jag vill med Storm och jag är förberedd redan nu att vi kommer falla ner i många svarta hål innan vi kommer att komma dit men jag vet att vi kan, jag vet att vi vill och jag måste försöka veta att vi ska komma dit. För utan min vilja kommer vi ingenstans. Jag är beredd att ge allt, kämpa och slita. Det kommer kosta blod, svett och tårar men nog för tusan ska det här gå. För jag vill, Storm vill och nog ska det kunna gå! 


Jag är himla glad att du och jag är ett team, att jag får ha någon som dig är ett under i sig!

I can't win, I can't reign
I will never win this game Without you
I am lost, I am vain
I will never be the same Without you, without you

/Julia

John Whitaker

Här finns ju faktiskt någonting för alla!








Kärlek och respekt på JW!
Här är nice!
/Julia

Heter denna Storm Storm Storm?

Kul rubrik huh?
Det blåser som inte i bomben, är kallt och hela ridbanan är genomsur.
Därav har det inte blivit någon komplicerad ridning nu i två dagar.. Men hon har rört på sig och musklerna har fått vara lite igång! Hoppas att hon kan spara på överenergi till imorgon för då ska vi vara med på julbazaren i VKRK ju!

Aja, hoppas att allt är bra med er här i stormen, även om det hade varit roligare med lite snö..

/Julia

Bildbomd, VKRK Allsvenskan div.II omg. 3












Kolla på den fina ponny, ej på mig!

*Blink*


Denna dagen var helt otrolig, vi gick in och satte 3 nollor, finaste ponnyn i hela universum!
Bilerna är fotograferade av Denice Åkerblom och Lina Malmqvist

/Julia

Berit is back!

Sitter och fryser något otroligt, därför blir
det ett snabbis inlägg.
Skottas fick vila idag då jag varken vågade eller
ville rida i denna blåsten!
Lite mys blev det förstås ändå, min fina ponny!

Har precis ätit mat från mackedonkan som min kära låtsas
pappa tog hem till mig, bäst i världen är han!

Nu ska jag gå tillbaka till soffan och gosa ner mig med ett
tjockt täcke under tiden som jag väntar på att handbollsmatchen
Sverige-Danmark börjar. Tror den börjar klockan 20.00.


my angel. (L)

//Ronja

Bloggtävling

Ännu en bloggtävling, vem vet, man kanske kan vara lika lyckosam som Julia? ;)
Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
/Therese

Bra dag!

Hemkommen från skolan och jag är väldigt nöjd med mig själv när jag får tillbaka mina prov och inlämningar. MVG på historieprovet om WW1 (första världskriget), hyfsat bra resultat på biologiprovet idag och min spanskalärare ändrade mitt julbetyg från VG till MVG när hon hade läst min skrivuppgift, kulkul!
Får se vad jag hittar på med Batman idag, har inte riktigt bestämt mig än. Han ska i alla fall få sin svans badad och få en rejäl rykt så att han är tävlingsfin! Knopparna tror jag att jag hinner göra imorgon :)
/Therese

Bloglovin

Ni glömmer väl inte att följa oss via bloglovin?
Om ni inte redan följer oss , så gör det!
Tryck bara på 'bloglovin' knappen i det vänstra
sidofältet i menyn, hur enkelt som helst!

//Team Markhög

När bränslet börjar ta slut får man köra på viljan

Gudeslov är ännu en jobbig skolveckan (nästan) avklarad. Prov, redovisningar, förhör ja allt ligger nu på slutklämmen. Men snart är det jullov och jag är väl överrens med alla mina vänner att det verkligen är dags för ledighet, herregud vilken höst det har varit!

Nu ikväll har jag inte hittat på någonting speciellt utan bara varit ute i stallet och mockat medans mamma pysslade med Storm och nu har jag precis duschat. Det blåser som tusan ute och regnet står som spö i backen, kul att rida imorgon, ibland önskar man riiiktigt mycket att man hade haft ett varmt och gott ridhus som var torrt och ljust men det är väl bara att bita i och stå ut..

Nu ska jag checka bonnde och kanske förebereda lite tidsinställda inlägg!


Söt Storm på terrängträning i Annelöv
/Julia


Skottas 8/12

Sitter och lyssnar på musik av Elliot Yamin,
så otroligt bra!


Det blev ett dressyrpass för mig och Skottii idag,
som faktiskt blev väldigt lyckat även om det inte var
så jättejobbigt.
Vi arbetade med volter, tempoväxlingar, övergångar samt
framdelsvändningar och skänkelvikningar.
Han var alert och framåtbjudande och formen satt där den skulle
när han va uppvärmd.
Duktig ponny!

Nu sitter jag hemma, helt ensam, inte ens min katt vill hålla mig sällskap.
Nej men, mina föräldrar är på julbord och jag ville inte följa med
så jag får nästan skylla mig själv.


Därför njuter jag av Elliott Yamin och facebook, mina bästavänner en kväll
som denna!

fina pållar! dock lite oseriös bild, men ni behöver ju
inte titta var Charly har sitt huve..

//Ronja

Dressyrtränigen igår, Storm

Jag har inte speciellt mycket mer att säga om gårdagens dressyrträning förutom att det gick piprakt åt skogen..

Men jag får fokusera på det som vi faktiskt hade som huvudövning, min sits. Den blev ju  faktiskt bättre och jag känner redan nu att jag fick träningsverk av att ha mina axlar och armar rätt. Jag lägger annars dem i ett väldigt spänt läge och sitter mest och "mjölkar" och då förstår man ju verkligen varför Storm inte vilar i min hand på det sättet som jag vill. Jag red med ett spö imellan händerna, tummarna ovanför och händerna under. Varje gång jag passerade A/C rullade jag ett halvt varv bakåt med mina axlar och försökte att hålla dem i det läget så länge det gick. Jag MÅSTE verkligen bli bättre med mina armar/axlar/händer, det ser ju förskräckligt ut... Att jag inte har tänkt på det innan jag satte in det här vanan med att rida med spikraka armar och nedpressade händer... Men jag vet att så fort Storm tar rätt stöd på bettet hamnar jag i mycket bättre sits hela jag. Men det är ju inte från  det hållet ska komma iheller, utan det ska komma ifrån min sits och sen till stödet på bettet. Jaja, vi kämpar på nu och om tre månader är mitt mål att ha fått en bättre handställnig och mallig sits!

3-månadersmål: Få en bättre arm- och hand ställning!

Grattis till er som stod ut med att läsa detta helt ogenomtänkta inlägget, bara för att ni är bäst ska ni få en småfailad-bild nu!



/
Julia


Ni är grymma!

Tack för alla snälla kommentarer som ni slänger in
här på bloggen, ni anar inte hur mycket det betyder!
Statistiken höjs mer och mer för varje dag som går,
riktigt kul verkligen!

Ni är grymma!

// Team Markhög

Hoppträning Skottas 6/12

Lite sent inlägg, men men.
Ni har ju redan hört övningarna av Therese och Julia
så jag skriver bara vad jag tyckte om passet.

Skottas var väldigt mjuk och fin genom hela passet,
kunde dock ha varit lite mer framåt än vad han var.
Jag tänkte mycket på att få med ytter när jag svängde,
vilket gav resultatet att formen fanns där den skulle
och jag hade kontroll genom varje övning.
Det var en kul träning iallafall och jag är jättenöjd!
Under "avtravningen" blev Skottas otroligt fin, steget var underbart
och han trampade under sig ordentligt. Wow-känslan var tillbaka
och det är synd att man inte har den känslan varje gång man rider dressyr.


min finafina skotti. 

Bråttom...

Precis hemma från dagens träning för Caroline, gick sådär... Nu ska vi äta och sedan blir det en vända till stan för att klippa alla klyvna toppar.
Blir ett längre inlägg om träningen ikväll!
/Therese

Startlista


/Therese

Du är bäst, svårare än så är det inte

Storm var fin på hoppträningen idag. Hon kändes mjuk efter lite trimmande och det var roligt. Vi spann vidare lite på att byta galopp och hade lite tekniska övningar även idag. Det var inte så himla ansträngande för hästarna eftersom en del av oss ska delta i julbazaren på söndag, höjdhoppning, så då ska hästarna vara pigga och utvilade. Men jag är nöjd och glad, men trött. Taggar att gå upp klockan halv sju imorgon så ehm ja.. Natti!

/Julia

Dagens hoppträning

Är precis hemkommen från dagens hoppträning som idag bestod av mycket lydnadsövningar och fokus på att hitta flyt i galoppen. Vi började med att jogga fram hästarna ordentligt, sedan jobbade vi i galopp på 20-metersvolt med två bommar. Funkade bra tyckte jag. Batman jobbade på fint i bra form!
Därefter gick vi över till att hoppa räcken med galoppbommar framför och ett bakom. Avstånden mellan bommarna var 3m vilket gjorde att hästarna fick komma mer under sig när räckena blev lite högre. Bakbommen låg 3.20m bakom hindret.
Hoppade en studs och satte sedan ihop till en bana. Räckena höjdes till 110 och Batman var högt och fint över, bådar gott inför lördag!
Avslutade på en låg raksträcka med ännu ett räcke, 6-7 galoppsprång och så en oxer.
Batman kändes härlig idag, bra framåtbjudning och bra galopp. Emellanåt gick han för djupt så att han inte hann bedöma avstånden helt 100 alla gånger, med det löste sig väldigt bra i alla fall.
Riktigt nöjd med passet!
/Therese

Snyggt från Hööks!

En stor hiss till JH Collection som nu finns på Hööks!


Finns här för 229 kr

finns här för 229 kr

finns här för 229 kr

finns här för 99 kr

finns här för 99 kr


Storm 5 december 2011

Storm var väl fin idag, som Therese har nämnt så fungerade inte belysningen på ridbanan och där var väldigt blött och lerigt, men det gick att rida där. Storm är inte den som älskar att det plaskar om fötterna och springer helst ifrån det. Men hon bet ihop och vi klarade passet hyffsat. Övade på lite skänkelvikningar och någon långsida i öppna, främst i skritt och lite i galopp. Jag red inte speciellt seriöst, eftersom man inte blir så himla motiverad till det när man för det första inte ser någonting och för det andra blir helt lerig av allt plask.. Trade av på helt långa tyglar och använde bara skänklarna, det gick faktiskt bra och när jag väl tänker efter så har hon blivit jättekänslig för mina skänklar än i början jag hade henne, eller så är det jag som har blivit bättre, vem vet? ;)

Nu under kvällen har jag övat på engelska grammatik, har en uppsats imorgon inom det tyvärr-.- Har även försökt få tag i ett livstidlicens till Stormen men det går inte specillt bra.. Tydligen ska det gå att beställa det fram till den 31/12 2011 men när jag går in och ska beställa kan man bara hitta den nya varianten för 200 kr.? De har ju haft licensbyte idag och har gjort en uppfriskning inför nästa år och all framtid, men de har både lovat och sagt att det ska gå att beställa genom det gamla systemet hela 2011.? Aja, mamma och jag skickade nyss iväg ett mail till dem på tävlingsdatabasen och hoppas på ett snabbt svar!!! Jag har fått tag på licens till mig hur som helst, och anmälningen till 13-spelen öppnar den 7 december, onsdag. Så jag hoppas det har fixat sig tills dess :)

Såg ni förresten att jag hade vunnit ett till schabrak, jag är nog den tjejen med mest tur i hela denna vida värld, för det första har jag den bästa ponnyn, bästa hunden och sen går jag och vinner en massa bloggtävlingar. Inte mig emot precis och jag haaatar ju inte schabrak direkt, snarare ääälskar!

/Julia

Förresten, vad roligt att det är så många som ställer frågor till oss på frågestunden, jag blir himla motiverad till att blogga när ni engagerar och jag hoppas att ni väntar spännigsfullt på svar!

Gonatt!


Bloggtävling!


Tryck på bilden för att komma till tävlingen!

//Ronja


Bloggtävling hos Dressyrmupparna

Jag provar lyckan ;)
Klicka på bilden för att komma till tävlingen!
/Therese

Jag börjar bli proffs på det här! :o-:D

Jag vannnnn Ja vannnnnn Jag vannnnnnnnn :'D



iiiiihhhhhhhhhh! :'D

Månskensritt

Har precis kommit hem efter några timmar i stallet. Mamma hängde med och var snäll och mockade alla boxarna under tiden jag red, riktig service! ;)
Trots att paddocken var full av vatten och lera och trots att vi inte fick igång belysningen gick passet väldigt bra!
Det var tur att månen tittade fram bakom molnen så att den kunde lysa upp lite åt oss!
Började med en lång framskrittning för att han skulle komma igång ordentligt. Därefter samlade jag upp tyglarna och började trava. Batman sprang ifrån mig lite och för att råda bot på det blev det många övergångar från trav till skritt och några halter. Funkade bättre och bättre och jag fick bra koll på honom. Pausade lite och värmde mina stackars fingrar som höll på att frysa ihjäl på riktigt...
När jag sedan tog tyglarna igen övade vi lite tanken i öppna längs med långsidorna och även på volterna, funkade bra! Jag tyckte att jag hade bra koll på tempo, ställning, bogarna och tvärningen och Batman lyssnade fint! Därefter gjorde vi några galoppfattningar och kände på formen där. Red på fyrkanten och varvade ibland med volter, mest för att låta honom komma igång i hela kroppen.
Red därefter skänkelvikningar över hörnlinjerna och några halvt igenom och gick sedan tillbaka till att öva just själva galoppfattningen där jag inte alltid är riktigt tydlig och inte alltid förbereder ordentligt, vilket gör att han fattar fel.
Avslutade och skrittade av.
Han blev emellanåt spänd när han plötsligt såg grannen (som har taxkennel) komma gående med pannlampa och ett tiotal taxar. Han tyckte inte om vattnet som skvätte upp på magen och blev stressad av folk som var ute och gick i beckmörkret, där han inte kunde se dom ordentligt. Annars kändes det himla bra, taggar inför hoppträningen imorgon!
Saknar sommaren...
/Therese

Ponnyallsvenskan dressyr div 2 13/11-11

Jag hittade bilder på mig och Batman från vår senaste dressyrtävling som också var omgång 2 i ponnyallsvenskan i division 2. Så här kommer ett helt gäng bilder på oss! :) Vissa är lite suddiga, men jag tror att ni står ut.
Fotograf är Ronja Lindholm.

hihi, söt "halt".
Batman är fortfarande för låg i formen och går i vissa lägen bakom lodplan, men det har blivit så himla mycket bättre än i början!
Jag behöver lära mig att släppa ner mina ben ännu mer för att komma till bättre ridning och för att komma ner ännu mer i sadeln. Jag behöver också lära mig att ha mina händer i samma höjd och stänga dom ordentligt så att jag inte tappar tyglarna stup i kvarten.


Jag tycker att det är så kul att se och jämföra nya och gamla bilder! 
Vår första dressyrtävling 4/1-11


9/10-11
 

13/11-11

Jag vill hemskt gärna ha konstruktiv kritik om vad jag kan förbättra så det är bara till att slänga en kommentar om vad just du tycker!

/Therese

Tjabba tjena !

haha, har precis snackat med tess i 11 minuter,
undrar hur mycket tid vi har spenderat på varandra
genom mobilen på sistone.

Nu ska jag alldeles strax åka in till Landskrona och
ta pass foto då mitt pass gick ut i somras. Och vet ni vad?
Jag åker till kanarieöarna om 22 dagar!!!
Hihi , någon kommer bli bruuuun (a)

Efter landskrona besöket åker jag till stallet och dressyrtrimmar
min fina, bara lite lungt.

Ni glömmer väl förresten inte frågestunden?
Dit kommer ni genom att trycka på bilden nedan!


//Ronja

Hundvakt



Denna fina donnan har vi nu hemma hos oss. Det är min morfars vovve som kommer att vara här två veckor medan han är i Etiopien på ett Röda Korset-uppdrag.
Hon heter Smilla, är 11 år (eller 12, har inte riktigt koll. Hon var nämnligen 8 i flera år...) och är av rasen Golden Retriever. En snällare hund fårman leta länge efter...

/Therese


Bloggtävling


http://binnastoy.blogg.se/2011/november/bloggtavling.html
www.chevalridsport.se

Skottas 4/12

Idag blev det en liten uteritt för min och Skottas
del då han måste sträcka lite på benen efter tävling.
Therese och Batman hängde också på och vi hade
väldigt kul!
Inte så lång runda, 30 minuter kanske.

Nu har vi gäster, så uppdateringen kommer vara kass idag
men det får ni stå ut med!

Jag och Tess på en galen uteritt någon gång förra året!

//Ronja

Svar på fråga!

Anonym om Onödigt med martingal/förbygel när man inte behöver det?:
En fråga till er!
Svara gärna i ett inlägg!

När jag rider ut med min häst?
Så har jag en förbygel, och istället för att ha en sånn sak som man har tyglarna i så har jag tagit bort den och använder en vanlig martingall också`?
Tycker ni att det är förmycket?

Desutom behöver jag martingall, så mitt fina sto inte ska kasta med huvudet, och jag behöver förbygel, för sadlen :D
Destuom är det SKITSNYGGT!

Svar:
Jag själv kan inte föreställa mig att det kan vara snyggt , alldeles för mycket!
Det är ju en sorts martingal som sitter på förbyglen när man köper den, och det
ger samma effekt som en vanlig martingal, alltså 2 i 1 , eller vad man ska säga ;)
Väldigt onödigt, alldeles för mycket och inget som jag ens skulle få för mig att sätta
på någon av mina hästar.
Antagligen skitfult, måste prova imorgon bara för det och lägga ut bild på det här.

//Ronja

Gjort en massa nytta!!!

Känner mig duktig efter att ha delat ut reklam, två helger i rad som betyder att jag kan inkassera ytterligare 600 kr till Göteborgs spargrisen! Jag har dessutom städat lite på mitt rum, som jag ska fortsätta med snart, med lite musik så går det mesta ändå.

Storm och jag ger oss nog ut på en liten lugn ridtur, jag får se, bara leker runt lite och lever livet. Helst innan det blir mörkt, aja, nu ska jag fortsätta städa, hör av mig!

/Julia


Iphåååne 4s hos fotokobran.blogg.se

Så, varför vill jag nu så gärna vinna en Iphone 4s?

Jo, jag befinner mig väldigt sällan hemma vid datorn, utan är mycket i stallet, skolan, på tåget eller i bilen. Så gott som alltid på väg någonstans. Jag hade väldigt gärna både kunna kolla och följa alla mina läsares bloggar och blogga till mina läsare när jag är på språng, tyvärr går det med den mobilen som jag har just nu.. Tyvärr känner jag inte heller att jag kan lägga pengarna på en ny mobil själv, då jag behöver köpa utrustning till både mig och min ponny ganska ofta, hursomhelst skulle jag bli hur glad som helst, jag hade sprungit tusenmoljontals varv runt huset och bara skrattat, hoppat, skuttat och inte kunnat sluta le, snälla? (a)



/Julia, som väntar med spänning, hoppas på en amazing julklapp :)

http://fotokobran.se/2011/december/tavling-iphone-4s.html#comment


Tävling om en Iphone 4s

VILL HAAA!



http://nitchi.blogg.se/2011/november/vinn-en-iphone-4s.html#comment

/Julia

Blöt tävlingsdag

Nu sitter jag här efter en varmvarmvarm dusch och en lång, blöt, kall men framförallt framgångsrik tävlingsdag!

Storm gick som en klocka idag, helt otrolig är hon.

LC: Banan bestod av 11 hinder, lite titthinder osv. första gången som Storm kändes lite vinglig och det var pga. titthinderna, vilket hon inte brukar ha problem med. Men otrolig som hon är så tog vi oss runt felfria, inte dock på någon super tid. Hamnade som 8a efter ritten och blev sakta nerputtade till plats 16, två utanför placering men det har ingen betydelse för mig! Allt kändes superbra, hon var frammåt, glad och som vanligt njöt hon av att vara i "rampljuset". I och med vår felfria runda blev vi automatiskt med i en utlottning av ett rött schabrak med guldig kant från Exclusive Horse Wear. Turligt nog vann vi det och lyckliga Storm som ska få snygga sig i det! ;)

0+0, 16/57

LC+5: Den här banan bestod av 12 hinder och alla förutom ett hade varit med i förra klassen så dem hade vi kännt på. Storm kändes inte alls vinglig som i förra, utan hoppade allt med enkelhet vilket resulterade i en felri runda och upp i ledningen. Låg i ledningen från att starta som sexa till den 25e startande puttade ner mig ett steg och sedan ganska snabbt låg vi som sexa vilket vi gjorde ända till tävlingens slut. Storm kändes jättefin och jag fick verkligen med henne i de svängarna som vi tog. Riktigt roligt att både bli felfria och placerade på vår första LC+5, vi är på GÅNG!

0+0, 6/49

Tack så mycket för coachingen och hjälpen Alma, du måååste hänga med fler gånger!

/Julia


Hemma från en lång dag!

men den har varit väldigt rolig & lyckad!

Vid 10 imorse körde vi till stallet och fixa med allt ,
gjorde i ordning skottas, lastade osv.
Sen åkte vi in till LRK och mötte upp Amanda,
som vi hade "följe" med dit.
Väl framme på ÅPK startanmälde vi oss och tittade lite
på banan samt gick den.

Under framridningen till LC:n då det regnade det rätt så rejält
kändes han pigg och mjuk
och var framför mig, kunde göra lite allt möjligt kändes
det som. Framhoppningen gick lika bra och vi fick till riktigt
fina språng! Väl inne på banan spände både han och jag oss,
och fick med oss ettans bakbom ner, men resten hoppade
vi galant! Under framridningen till LC+5 regnade det lika mycket,
och eftersom att han redan var uppvärmd ordentligt en gång så
lekte vi mest runt lite, så att han skulle bli varm. Inne på framhoppningen
kändes han super, vilket vi tog med oss in på banan.
Han var skitfin, tempot satt där det skulle, och allting bara klickade, som det
gjorde första omgången av allsvenskan också. Han hoppade stora fina språng
vilket gjorde att vi fick med oss nollan!
Haha, lite pinsamt att jag var så lycklig att jag började gråta när vi kom
ut ur ridhuset. XC
Vi kom 3 utanför placering eller något sånt, men jag är SUPERNÖJD!

Nu ska jag duscha, sen bädda ner mig i soffan och bara njuta av denna
underbara dags kväll!
Hörs imorron!

//Ronja

Update ÅPK

I LC var Julia nolla oh hamnade nästan precis utanför placering.
Ronja hade ett pet oh slutade på plats 33.

Julia leder just nu LC+5 md en kanonti som verkar svår att slå om man tittar på de andra ekipagen på equipe. Ronja ha preci ridit och ligger just nu på en 8:e plats av 13 placerade, GO GIRLS!

/Therese

Nu kör vi en...


Fråga vad ni vill, men för guds skull; FRÅGA! Annars blir det pinsamt...
Svar kommer när vi har fått ihop tillräckligt många frågor.

/Team Markhög

Hiss / Diss - Märkesutrustning


Kingsland Unisex Bomber Jacket
Julia - Stora mumsen enligt mig, riktigt snygg men ändå stilren, min stil!
Ronja - Snygg, hade lätt kunnat använda en sån!
Therese - Väldigt snygg och stilren. Gillar modellen
och dom är extremt sköna! Gillar loggan på armen.
Vet dock inte riktigt hur kvalitén är.

Någon läsare som har en? Hiss/Diss från er?



GPA - Speed Air Tone
Julia - En snygg hjälm som jag aboslut hade kunnat tänka mig, säger även här stilren=så Julia!
Ronja - En favorit av alla olika sorters GPA hjälmar!
Snygg!
Therese - Härlig hjälm! Lätt och mycket bra ventilation.


Någon läsare som har en? Hiss/Diss från er?



GPA Kavaj
Julia - Enligt mig en tråkig och enformig kavaj men annars snygg, men ingenting jag hade betalat för, men tackar verkligen inte nej! 
Ronja -
Lite för mycket färger, hihi, gillar enfärgat
på kavajer!
Therese - En snygg hoppmodell på kavaj, fungerar
enligt mig inte på dressyrbanan.

Någon läsare som har en? Hiss/Diss från er?



HV Polo schabrak
Julia - Sååå STORM-Det marinblåa klär henne så snyggt och den lila kanten
 är så Storms personlighet på något sätt, mhm, jag vill haaa ! 
Ronja -
mumma, högst på önskelistan!
Therese -  Grymt snygg färg, Batman hade
varit jättefin i det! (a)

Någon läsare som har ett? Hiss/Diss från er?



Animo ridbyxor
Julia - Jag gillar byxorna, dock tycker jag att det finns snyggare
 brodyr än det på just denna modellen, tyvärr kostar de en hel del, men annars, hiss!
Ronja - Snygga, gillar blinget på bakfickorna!
Therese - Tyvärr svider det i plånboken av
 att bara titta på byxorna. Jag kan inte
bestämma mig för om jag gillar blinget
eller om jag tycker att det blir för mycket.

Någon läsare som har ett par? Hiss/Diss från er?




Tretorn Falsterbo GTX
Julia - Jag hade lätt kunnat tänka mig ett par, de är snygga men tyvärr är jag mest för hederliga läderstövlar men absolut en hiss, de ser otroligt bekväma ut! 
Ronja -
Inte så jättesnygga, men ser bekväma ut!
Hade inte direkt tackat nej till dom.
Therese - Har aldrig varit ett Tretornfan men stövlarna
är bekväma och roliga att matcha med övrig guldig utrustning.
Skulle aldrig själv köpa ett par.

Någon läsare som har Tretorn? Hiss/Diss från er?

/Team Markhög


Redo,.?!

Känner mig ganska klar för idag, har varit i skolan, ridit min söta lilla ponny ute, mockat 2 boxar, putasat all utrustning och sorterat en tredjedel av all reklam..

Storm blev fin igår, nya skor, nyklippt, nyryckt man och klippta öron, puh gör verkligen allt för min prinsessodrottningsponnyprinsessa. idag red jag ut med Therese det var riktigt lugnt och skönt och hon skötte sig bra såklart var det lika kul som vanligt att träffa Tessiiisss !

Nu kollar jag idol och taggar till imorgon, hoppas att Storm gör det samma...

Ni hör förmodligen av mig lite senare ;)


Fredagshumor

Therese och Julia i stallet efter en lång, tuff vecka i skolan. Ett gott skratt förlänger livet!
7 oktober 2011

/Therese & Julia


allting kan gå itu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar.

Kom precis hem från stallet där jag har spenderat
min eftermiddag.
Har mockat, packat inför imorgon, badat skottas
och lite annat småpyssel.
Skottas blev jättefin , förutom att han har en riktigt fet
kissfläck på ena sidan av rumpan som inte går bort med shampo ;o
så ryktstenen bli förhoppningsvis min allrabästavän imorgon bitti.

I LC:n har jag startnummer 13 av 61
och i LC+5 har jag startnummer 30 av 56

hoppas självklart på att bli nolla, men framförallt ska vi ha
sjukligt kul där inne på banan!

en suddig bild på världens sötaste stallkattunge
som har fått en hel del uppmärksamhet idag!

//Ronja

Fakta om Pessoabettet

Här är en mycket bra och läsvärd artikel om Pessoabettet som jag tycker att alla borde läsa. Detta är inget påhopp mot de ryttare som väljer att trots detta sätta ett Pessoabett i munnen på sin häst, jag ber er bara att läsa och tänka er för innan ni betslar era hästar med detta bettet.

Text kopierad från skvallerbloggen http://ryttarmosaren.blogspot.com/



Pessoabettet är från början ett körbett vars namn man använder idag kom genom att Nelson Pessoa (känd hoppryttare, far till Rodrigo Pessoa) började använda det. Något det talas om att han ångrat idag. Egentligen heter pessoabettet Dutch Gag vilket på svenska betyder Holländsk munkavle.
En vanlig missuppfattning:

Många tror att pessoabettet är ett hävstångsbett - vilket är felaktigt. Pessoabettet har förvisso skänklar men ett hävstångsbett används med kedja vilket gör att det ger en hävstångseffekt, mycket logiskt. Hos pessoabettet å andra sidan finns det inget som stoppar ryttaren från att dra "för mycket". Den enklaste lösningen på det borde väl vara då att sätta på en kedja, eller hur? Dock är det som så att en kedja på ett pessoabett inte ger rätt verkan utan kedjan hamnar fel i jämförelse med exempelvis ett Pelhambett. Detta skulle då leda till en felplacerad kedja som kommer att klämma och nypa den tunna huden hästen har där.
Hur fungerar då ett pessoabett?
När du tar i tygeln sker detta: mundelen dras upp mot mungipan/tänderna, samtidigt som sidodelarnas rotation gör att nackstycket dras nedåt. Alltså:
Det trycker i nacken genom att sidostyckena kommer att spännas och för att undkomma det kommer hästen att vilja sänka huvudet (i hästens nacke finns det otroligt mycket nerver). Om man jämför just den delen av bettets påverkan med ett vanligt tvådelat där sidostyckena istället slakar när du tar i bettet är skillnaden stor. Pessoabettet trycks även upp mot gomtaket och uppåt mot hästens tänder (då den vanligaste konstruktionen är tvådelad), vilket gör att hästen vill höja huvudet. Pessoabettet ger alltså dubbla signaler.
Eftersom att det dessutom inte finns någon kedja dras bettet upp i hästens mungipa, utan någon begränsning. När detta sker kan hästen få sår- och tryckskador på gomtak, tänder och även mungipor. Nypskador är också väldigt vanliga då mundelen förflyttas långt på bettringen. Bettet är inte bra för tänderna på hästar därför att det rör sig så mycket i munnen och kan vid ett kraftigt/hastigt drag till och med slå sönder tänderna.
En annan väldigt viktig anledning till att inte vilja använda pessoabettet är den uteblivna eftergiften. Vid all sorts ridning vill man kunna ge hästen en belöning när den gör rätt i form av en eftergift, även i munnen. Med ett pessoabett går inte det eftersom att bettet är överrörligt. Utan en eftergift går hästen heller inte i en ärlig form. För att ge total eftergift på ett pessoabett måste man släppa ut tyglarna helt och hållet vilket torde vara väldigt opraktiskt.
Hur reagerar hästen på detta?

Bettet kommer därmed få hästen att försöka komma undan bettets verkan och den kröker då på nacken. Att rida med ett pessoabett är som att skrika åt en döv. Varje hjälp du ger genom pessoabettet är betydligt större än du tror. Hästen kommer kanske till en början bli stum i munnen tills den slutligen väljer att "ge upp". För ryttaren kommer det knappt att kännas när man tar i tyglarna eftersom bettet inte har någon hävstång men för hästen känns det desto mer. Skulle man då ta tygeln till sig än mer så att man "har något i handen" kommer hästen ha hunnit känna bra mycket mer. Eftersom att hästen kommer att dra sig undan för bettet får man heller inte ett ärligt stöd på bettet.
Skulle man då väl byta bett är det inte ovanligt att hästen fått en "psykisk blockering" inför bettets inverkan. Antingen kommer hästen att vara så pass stum och "härdad" i munnen att ryttaren kanske väljer att betsla upp än mer eller så kommer den att gå undan även från det vanliga bettet av rädsla för att bettet kommer att trycka och göra ont. Hästen känns villigare och lydigare därför att den inte kan säga emot. Ju längre man använder ett pessoa, desto svårare blir det att betsla ner.
Förändringar som man kan se på en häst som rids på ett pessoabett, förutom det jag nämnt ovan, kan exempelvis vara att man märker av en förändring i hästens gångarter, hästen blir trippig i steget. Långa mungipor är också något man ofta ser hos hästar som rids på pessoabett just för att det inte finns något stopp. Många hästar springer även och gapar till bettet för att undkomma smärtan. Signalerna som ges till hästen från pessoabettet är konfliktartade som jag nämnt tidigare vilket ofta ger reaktionen hos hästen att den drar sej undan. Ofta ser man ponnyer/hästar som går bakom hand, med sänkt rygg och bakbenen "på andra sidan ridhuset" när det rids dressyr på bettet. Pessoabettet ger summa summarum spänningar i hästens kropp vilket aldrig är hälsosamt.
Vanliga funderingar:

Om man har en häst som gärna springer på, vad ska man använda för bett då om pessoat alltså är dåligt?
Det första man ska göra är att undersöka anledningen till att hästen springer. Har den ont någonstans? Har den dåligt passande sadel? Är ryttarens ridsätt anledningen till det hela? Är hästen frisk så måste man först och främst jobba med lydnaden. Att betsla upp är i många fall en genväg då det i många fall egentligen handlar om att grundarbetet inte sitter. Skulle man vilja rida på ett skarpare bett finns det tusentals andra som är bättre än pessoabettet! Se till att du vet allt om bettets funktion innan du stoppar det i hästens mun! Vill du ha ett bett med hävstångseffekt (som alltså då används med kedja) är det lämpligast att rida med dubbla tyglar så att du kan välja när du vill använda hävstångseffekten och inte.
Men det är ju hästmänniskor inom eliten som rider på pessoabett? De kan ju inte ha fel!
Faktum är att de inte är allsmäktiga, de inom eliten. De kan göra sådana "enkla missar" som att sitta med felvinklade händer. Medaljer och berömmelse betyder inte per automatik att man vet allting eller tar till sig all kunskap som delges en. Jag tror själv att du när du läst om pessoabettet inte skulle vilja stoppa det i en hästmun ens för en dag.
Om jag sätter tygeln i den stora ringen då, borde det inte verka som ett vanligt bett då?

Nej, det gör det inte. Om du däremot skulle sätta både sidostycket på tränset och tygeln i den stora ringen får du däremot samma effekt. Fast det blir enbart rörigt och då kan du ju alltså lika gärna använda ett vanligt bett!

Och slutligen:

Missbrukande av bett är aldrig bra men faktum är att pessoabettet aldrig är bra på grund av dess funktion och den reaktion och de skador det orsakar hästen. Ofta är det så enkelt som så att de som väljer att rida på pessoabett inte vet om dess funktion, man kan inte veta allt! En hästmänniska som förstått funktionen hos ett pessoabett skulle dock aldrig vilja stoppa det i en hästmun och jag hoppas att denna text givit dej den förståelsen.


/Therese

Julahoppningarna

Jag sitter och tittar på startlistan till Julahoppningarna som går i helgen på Åsbo Ponnyklubb. Både Ronja och Julia ska vara med och ni anar inte hur gärna jag hade velat hoppa jag också. Det är så grymt härlig stämning, funktionärerna var helt underbara förra året och det bjuds på glögg, pepparkakor och annat juligt. Stämningen är oslagbar! Ponnyena är pyntade med glitter, tomteluvor, renhorn och bjällror.
Man har en stor snögubbe inne på banan och bommarna är inslagna i ris och julklappspapper!

Jag och Battis på förra årets Julahoppningar. Vi startade en LC och blev felfria och slutade på 13:e plats av 50 startande. Jag kommer ihåg precis hur lycklig jag var! :')





Och några muppiga bilder:



Och på sötaste ponnyn:


/Therese

Therese hissar

- Första hissen går idag till vädret som vi har i vårt avlånga land. Jag menar, idag är det de första december och här hemma har vi hela 6 grader, härligt! Det gör att man kan rida mer ordentligt även under vintermånadena nu när det inte är snö och is. Alltid trevligt!

- Andra hissen går till det underbara skimmelschampot Blue Snow från Veredus. Det gör att min ponny får sin ursprungliga vita färg där han ska vara vit. Säkert inte bra att använda för ofta, menmen...
Man får passa sig lite och skölja bort verkligen allt schampo för annars stannar den lila färgen kvar i pälsen eller i svansen.


/Therese

Bloggtävling



Klicka HÄR för att komma till tävlingen som avslutas ikväll!

/Therese

Ronja & Skottas hoppträningar

 


Ronja Hissar!

Dagens hiss går till...


Detta köpte Julia till mig i ullared då jag var i akut
behov av shampo. Jag brydde mig inte så värst mycket
om vad det var för märke just då , men när jag hade använt de
var det ett av dom bästa shampo'na jag någonsin använt!
Så en SUPERHISS till den!

Har ni provat det, och vad tycker ni ?

//Ronja


skottas 1/12

sitter och fixar med filmen från hoppträningen
i tisdags nu. den kommer upp alldeles strax!

Ridpasset idag gick jättebra.
Travade fram honom på ett nytt sätt idag, vilket
var att jag red honom på långa tyglar och styrde
med endast säte och skänklar.
Det fungerade bra och han lyssnade!
Fortsatte sen med skänkelvikningar, framdelsvändningar,
öppnor och serpentiner vilket vi satte ordentligt idag!
Han var jättefin att rida och jag är nöjd!
Imorgon får han vila och på lördag tävlar vi!
Längtar.

Nu ska jag fortsätta med filmen , chaaaaoo!


hahahah, extrem failbild på mig och charly. jag höll på att lära
honom stegra från marken just då, men han missförstod nog det
lite ;)

//Ronja


Therese & Batman LC Hoppning Viarp

Jag & Batman hoppar en LC någon gång i början av 2011. Synd att mamma stod på helt fel ställe och inte hittade zoomen, menmen. Enjoy!


/Therese


Nu släpps biljetterna!

Biljetterna till sommarens hästfest - Falsterbo Horse Show - släpps idag. FHS går denna gången av stapeln mellan den 7-15 juli och du kan beställa biljetterna HÄR! 


/Therese

Ridsport på TV

 


Thereses önskelista

Hästrelaterat:

1. Ridstövlar
Ett par nya ridstövlar behövs verkligen! Jag har haft mina Mountain Horse Richmond High Rider i 3 år nu. De är korta och börjar bli tråkiga i lädret. Dessutom har dragkedjan börjat ge upp för tredje gången, så det är dags för ett par nya tävlingsstövlar.

Man hade ju verkligen inte tackat nej till ett par klassiska De Niro precis. Ge mig nu genast, snälla?


2. Stigbyglar
Nummer två på listan kommer stigbyglar. Jag är helt förälskad i Soft Up-stigbyglarna och hade mer än gärna skaffat mig ett par. Faktum är att jag hade säkert redan haft ett par OM prislappen inte hade legat på runt 2000 kronor. Mina nuvarande stigbyglar är köpta på ÖB och är av gummibandsvarianten. Dags för en uppgradering, jadå!
Har fortfarande inte bestämt mig för vilken färgkombination, men tråkig som jag är blir det säkert svart-vita eller något åt det hållet.


3. Pannband
Fler swarovskipannband! Ärligt talat bryr jag mig inte överdrivet mycket om pannbanden är falska eller äkta, sålänge dom inte skriker FAKE. Äkta är ju att föredra eftersom de blingar mer, men jag överlever även med falska. Dessutom förstår jag inte dom som säger att swarovski börjar bli tråkigt, jag håller inte alls med. Bling ska det vara, gärna mycket också! De med stora stenar är ju bara för underbara alltså.

Jag hade dessutom kunnat tänka mig ett pannband med pärlor, som jag också tycker är himla snyggt!
GG-pannbanden:


4. Boots
Catago Metallic Boots. Snygga och kul att matcha med ett snyggt blingat pannband i samma färg. 
Jag hade velat ha både de silvriga och de guldiga och jag tror att Batman hade blivit väldigt fin i dom. Prislappen är ju helt okej också, ännu ett +.
 

5. Batmanluva
En svart luva med guldig kant som matchar mitt Batmanschabrak. Sedan ska jag lämna iväg den och få Batmanloggan inbroderad för att completea min outfit.


6. Schabrak
Schockemöhle, Glen Gordon, HV Polo, John Whitaker med flera.







Annat:

Mobil
Önskar mig en Xperia Arc, just nu har jag en Sony Ericsson Aino som är lite halvt misshandlad efter två år hos mig...


Navelsmycke
Finns såå mycket snyggt!


& Pengar och kläder

/Therese

RSS 2.0