Wonderful!

Jag har precis kommit hem från hoppträningen ikväll. Visst, det gick inte superbra, men jag är så glad att jag klarade mig igenom detta liksom. Nu hoppas jag att jag kan till skolan imorgon också. Vilket jag egentligen måste tvinga mig själv till. Så imorgon så kan jag inte få känna efter minsta lilla utan bara kämpa på. Det var dessutom på tiden att Storm fick jobba litelitelite, det var alltså ett bra val att jag åkte på träningen.

På hoppträningen hoppade vi första igenom delar av en bana och sedan hoppade vi alla delar ihopsatta. Lilla konstiga Storm gled ur/sprang förbi(?) på b i kombinationen inte likt henne alls? Men annars var hon pigg och stark. Inte så konstig med tanke på att hon inte ens har travat eller galopperat på den senaste veckan..

Åååh, jag är så trött på att inte kunna rida ordentligt. Imorgon hade jag helsta av allt velat rida igenom henne ordentligt, för jag kan säga så mycket som att hon är, förlåt mig, men riktigt svår och tråkig i dressyren just nu. Särskilt i höger så är hon så tung i tygeln och formen är på semester eller något. För det ser verkligen enormt hemst ut och det känns oerhört kasst att rida dressyr på henne nu. Och jag tror inte heller idag att det bara var hennes fel. Utan även jag var inte i högsta toppform. Men det är inte heller så konstigt, jag är ju mer eller mindre sjuk. Men till sak, det går ju inte att rida ordentligt hemma! Och senså uderlättar det inte att vi inte har löst något ridhuskort heller. Så jag KAN INTE RIDA NÅGONSTANS!

Jag vill ha sommar, sol och Storm i toppform. Önskar det nästa mest i hela välrden just nu.

Förlåt för världens sämsta och mest deprimerande inlägg, men jag är bara så sur. PUNKT.

/Julia

El outfit para hoy

Haha, dagens outfit på spanska. Jag orkar inte med min egen humor...
Såhär ser jag ut idag:
T-shirt - Hööks
Ridbyxor - Schockemöhle Sports
Nu sticker jag och mamma till stallet, Batman ska få sin sko påslagen av hovis och därefter blir det ett dressyrpass.
Ha det sålänge!
/Therese

Trodde jag va?

Hemma från skolan idag också, jag som trodde jag var frisk? Men ja, nu mår jag lite bättre igen, får mina nys- och hostattacker då och då men somsagt mår jag bättre och bättre.

Hoppas att allt är bra med er iallafall. Jag hade mer än gärna bytat plats med många av er just nu. Bara att få slippa sitta hemma hela dagarna hade varit en otrolig upplevelse för mig känns det som just nu. Jag får se hur det blir med hoppträningen ikväll. Just nu vilar jag upp mig och sen får vi se vad som häner och sker.

Ha det bäst!



/Julia


Unna sig själv

Något jag är dålig på är att unna mig själv saker. Jag tror många av oss hästmänniskor är det. Vi är så generösa med vad hästen har på sig och vad vi har på oss när vi rider, sen i vardagen är det mindre noga. Okej, jag bryr mig vad jag har på mig, rena kläder varje dag men jag är mycket nogrannare i stallet om man säger så.




Dessa bettarmbanden är så snygga, och dessutom symbloiserar dem någonting, i mitt fall hade det varit min stora passion, hästar. Att ha någonting sådant på sig i vardagen hade inte varit fel.




Swarovski armband är också så fint, de symboliserar inte på samma sätt. Men de är bara så snygga. Det guldiga hade faktiskt också kunnat symbolisera Storm för mig, min guldponny. De är också snygga att ha på sig när man tävlar och så, när de lite diskret får synas på armen.

/Julia

Skottas 30/1

Red ut en kortis runda idag med Julia och Felicia.
Inget speciellt, utan bara lite avslappning, som
vanligt. Mycket fokus på att hästarna inte skulle halka,
om Skottas någon gång skulle skada sig så ska det
inte vara för att han halkade på isen.
Min underbaring!

Nu har jag lite annat att ta itu med, men vi hörs!
Glöm inte att det är Navy CIS klockan 22.00 på trean, älska!

You're beautiful, and it's true.

//Ronja

Ännu en bloggtävling!


Tryck här för att komma till tävlingen!

//Ronja


Summer, please !




Gullhjärtat

/Julia

Bloggtävling!


Tryck på bilden för att komma till tävlingen!

//Ronja


Godmorning!

Okej, kanske inte godmorgon. Jag har hunnit äta frukost och se lite på tv. Och jag antar att de flesta av er är i skolan nu. Själv är jag fortfarande sjuk, men idag tänkte jag bli frisk. Jag ska snart ladda upp med hett bär-te, tvn på något lite halvdåligt program och plugget i högsta hugg i soffan.

Ikväll ska jag och mamma åka till Storm, det blir nog en skrittrunda, förvånade? Nej. Det får nog bli barbackatur idag. Kanske, kanske, kanske jag kan trava och galoppera om det nu inte är för fruset i marken. 
Efter eller före ska vi bort och fixa det sista med min praoplats. Det ska bli så roligt de två veckorna. Jag tror och hoppas att jag har hittat de två bästa praoplatserna ever. För så känns det! Tre veckor utan att behöva befinna mig i skolan, det kallar jag lyx.

/Julia


Har du en blogg?


Hööks Vår/sommar 2012

Som många av er kanske har upptäkt är jag inte den typen som vill sticka ut med en massa helgalna matchningar och färger. Jag håller mig helst till det som är marinblått/brunt/svart/grått/beiget, den stilrena typen. Mycket mörka, djupa och mer jordnära toner. Jag anser också själv att Storm passar väldigt bra i såna, gärna med lite utstickande detaljer, kantband och passpoaler. Jag var inte så stilren av mig innan, men jag hamnar mer och mer i det.

Ja, nu ska jag komma till sak! Det jag ville säga med detta inlägget var vad som gärna hade fått ligga på mina hyllor i sadelkammaren och hemma i garderoben från den stora snackisen just nu, nämligen Hööks. Så, enjoy!











/Julia




Batman idag

Idag körde vi på med markarbete och såhär såg det ut på ridbanan:
Galoppbommar alltihopa och ca. 3 meter mellan bommarna.
Jag började rida fram och mjuka upp min pigga kille och sedan rullade jag på med bommarna på medellinjen. Funkade bra, utmaningen låg i att inte låta Batman öka genom serien utan behålla samma galopp före under och efter. Red som en avlång åtta och bytade galopp innan jag kom fram till väggen. Batman skuttade lite extra av glädje/överskottsenergi i bytena, söten!
Därefter tog vi bommarna på volt (de till höger här uppe) och sedan fortsatte vi rakt fram längs långsidan till nästa hörn. Här kom vi fel en gång och Batman snubblade över de två första bommarna och lyckades på något sätt dra av sig sin vänstra framsko. Förhoppningsvis kan hovslagaren komma och sätta på den så fort som möjligt.  Alla sömmarna var ute och hoven såg för övrigt bra ut, så vi fortsatte ett litet tag till. Batman kändes väldigt fin, framme och positiv, roligt!
/Therese

Trying to make something serious out of this

Idag red jag precis likadant som igår. Skrittade fram och tillbaka, fram och tillbaka på grusvägen. Mysigt att få sitta på sin ponny igen iallafall. Jag jobbade henne lite, böjde, ställde och la ner. Hon var duktig, men hon vill inte jobba riktigt. Inte så konstigt-hon har inte blvit seriöst riden sedan i tisdags. Nästan en vecka sedan ju! Hoppas nu att jag blir frisk till på tisdag så jag kan hoppträna, annars får jag väl smida andra planer. Naj, positivt tänkande nu då!


Saknar sommar, sol och häftig pool.

/Julia

Bloggtävling!


http://www.chevalridsport.se
Tävlingen hittar du här!

//Ronja

Trying to forget someone you love is like trying to remember someone you never met


I saw an angel, of that I'm sure ♥

//Ronja

It's time to face the truth

Har haft fullt upp under dagen, och gäster
under kvällen därav uppdateringen.


Åkte till stallet i förmiddags och mockade samt
gick en långrunda med min pålle! Då det är nästintill
omöjligt att rida pga halkan så är det väldigt onödigt att
rida, det blir ändå inget bra. Under rundan fick jag
upp en massa idéer om grejer ni kommer få läsa om här
på bloggen så småningom.

Nu ska jag plugga!


Saknar sommaren!

//Ronja

Sämre

Ïgår trodde jag att jag var på bättringsväg-idag är jag tveksam. Har nog feber för jag fryser ena sekunden och svettas andra och senså har jag jätteont i halsen och är trött och hängig. Blir ingen skola för min del imorgon heller. Jag måste vila ut ordentligt och bli helt frisk innan jag drar igång med min vardag igen, för annars kommer det ta lång tid innan jag blir frisk. Sen är det ju hoppträning på tisdag och tävling till helgen som jag gärna hade varit frisk till. Men det bara är att fatta jag om jag blir frisk är det tur, annars är et otur. Finns inte så mycket att göra.

Nu ska jag försöka äta lite pannkakor och sen ska jag ut till Storm. Hon får gå likadant som igår-en skrittrunda. Vägarna tillåter inget annat och inte heller min kropp.

/Julia


Påpälsade





Reslutatet av en sjuk Julia och söt Storm en blåsig vinterdag.

/Julia

Läget

Jag mår mycket bättre idag, jag kan faktiskt prata-men får sjukt ont i halsen av det och låter som en kille typ, men jag hoppas att jag snart får tillbaka min vanliga röst utan att ha en massa ont överallt!

Har skrittat Storm och varit på us-årsmöte där jag blev invald som vice sekreterare. Jag tycker det ska bli roligt att få engargera sig i klubben på ett sätt som jag aldrig innan har gjort. Jag tror att det här kan bli bra, bara jag hinner med allt som jag ska göra, dvs. rätt mycket..

Storm var duktig, det var halt på vägarna förutom typ några få cm så det blev mycket att hålla-henne-på-fötterna-fokus idag, igen. 

I nästa vecka är det hoppträning på tisdagen och jag ska försöka ta mig till ridhuset på torsdag också och sedan till nästa helg är det tävling i Flyinge. Hoppar 90 och 95 då.

/Julia  


Det känns så vuxet...

För det första: Hej på er!
Ledsen att jag inte har uppdaterat, men blogg.se har inte velat samarbeta med mig under några dagar. Inläggen har försvunnit spårlöst istället för att publiceras. Fler som har haft det problemet?

Aja, sånt kan väl inte hjälpas även om man blir lite sur när man har skrivit ett hyfsat långt inlägg om träningen för Hanna i onsdags och så vips så är det borta... 

Hemma har det inte hänt speciellt mycket under veckan. Det har varit för halt för att göra något vettigare än att vara ute och gå med ponnyn (som verkligen hatar när det är halt så att han halkar omkring. Ni ska bara se honom när han kör ner hovarna i marken och blänger på mig, så söt!) Vi har alltså kört iväg till ridhus för att över huvudtaget kunna rida. Ridhus tisdag-onsdag vila/promenad torsdag-fredag och ridhus idag. Får lite dåligt samvete över att det inte går att variera mer, men just nu är det omöjligt.

Träningen idag gick väldigt bra! Vi övade väldigt mycket övergångar och tempoväxlingar, vilket är helt perfekt för mig och Batman! Han blev mer och mer balanserad och kunde mot slutet gå mer "själv" utan att jag behövde vara där och kontrollera minsta millimeter. Lite svår känsla att beskriva, haha!

Efter ridningen gick vi in för att ha årsmöte med Ungdomssektionens styrelse. Julia och Ronja var två av dem som blev invalda och efter ett tag blev det beslutat att jag skulle få ta över rollen som ordförande. Hur gick det egentligen till, haha? Det kommer bli väldigt roligt och samtidigt som det är en utmaning kommer det att vara nyttigt och bra att ha med i mitt CV som jag faktiskt har börjat fingra på inför sommarjobb. Det känns så konstigt bara - jag, Therese Schönbeck - är ordförande i Viarps ungdomssektions styrelse, har precis fyllt 16 år och kommer nästa termin börja gymnasiet. Vuxet. Annorlunda. Meeen så kul det kommer bli! :D


Måste bara tacka Ronja och Julia för min fantastiska födelsedagspresent, helt oslagbart var det! Ni är bäst tjejer!

/Therese

Tjenixen, heej!

Hallåja!

Kan ju börja med att berätta om vad som hände
igår. Tessi fyllde år i torsdags som sagt, så jag
& tjejerna (Emilia, Louise, Ebba & Julia) bestämde
att vi skulle fira henne, med en överraskning.
Igår fick vi reda på att Ebba & Julia inte kunde hänga med
då dom var sjuka, därför fick Alice & Emma hänga på istället.
Therese visste ingenting.
Jag åkte iallafall till Helsingborg med Therese där vi träffade
Emilia & Louise. Vi gick till nån pizzeria & åt innan vi gick vidare
till Pistachia (stav?) & drack energidricka, nolifers.
Sen gick vi till Laserdomen i Hbg som då var överraskningen
och där träffade vi Emma & Alice. Väldigt trevligt!

Vi spelade 3 spel, mot fulla danskar som var dö roliga...
Riktigt kul hade vi! Sen följde Tessi, Louise & Alice med mig
hem och har sovit här inatt.
Jag är väldigt nöjd med hela överraskningen, de kunde inte
ha blivit bättre, hade ju självklart blivit bättre om E&J också hade vart med,
men om man tänker på hur det blev så var det otroligt lyckat!
Nog om detta nudå.

Om en timme åker jag till Viarp på US-möte, woooppaaa!
Vidare till stallet efter det, ska mysa lite med min fina Skotti. ♥

out of the darkness and into the sun,

//Ronja

Svar på frågor

Anonym om At the moment:
Var ska du praoa? ;)

Svar: Snälla, skriv ert namn, det är mycket roligare att svara då! -I alla fall, jag ska praoa i två veckor, en på Hedins bageri här i byn och en hos Henrik Lannér, Therese tränare. :)

Såg även att det fanns en fråga för längesedan som jag tror att jag inte har svarat på.

Lovisa:-) om I can't make it without you:

Hej! Vart har du Storm? Har du henne vid vallåkra? :o

Svar: Jag har Storm i närheten av Saxtorp. Samma stall som Therese har Batman i och granngården till stallet Ronja har Skottas i.


Göödeeböörg


Lite av det som ska kollas på, har lite andra småsaker också men det här är det "roligaste"! Senså blir det ju inte precis exakt dem här modellerna/märkena, förutom benskydden-de ska ju passa till Storms framskydd.
Varför blev denna texten rosa? x)
/Julia


At the moment

Just nu ser mitt liv ut såhär, dd?


Fytusan vad den här sjukan har förstört för mig, missar allt det roliga som jag skulle varit med på ikväll. Hoppas vi kan ta igen det snart igen tjejer?

Hata hata hata att vara sjuk. Nejmen, ska inte klaga. Hoppas bara att jag blir frisk inför allt jag har framför mig, prao i två veckor som börjar om en vecka, sen sportlov och då Göteborg med två av de som lyser upp tillvaron, även om man är sjuk, i mitt liv! Det SKA jag se till att inte missa, hur jag än mår.

Har varit hos Storm och pussat och pysslat, det var mockat även idag vilket underlättar enormt för mig som knappt kan prata nu längre.. Men hon är för fin Storm, jag tror hon försökte trösta mig lite, min finaste vän.


Så lite såhär ser livet ut nu också, pusspusspuss på pussponny!

/Julia

Stallet

Nu är jag precis kommen hem, har varit i stallet och myst med Storm. Hon var så mysig idag. Men lite misstänksam var hon att hon inte skulle få komma ut och röra på sig nu ikväll (asså hon har ju varit i hagen och så men är ju van vid att jag rider på kvällen, ja, ni vet) Där var mockat och klart, skönt.

Tycker att ni kan passa på att gratta Therese så fort hon bloggar. Hon är ju födelsedagsgris idag! Sweet 16. Imorgonkväll ska vi ha massa kul för detta, hihi!

/Julia

Dagens ridpass

Skottas fick gå ett litet alltiallo pass idag,
då det var väldigt halt överallt. Red bara i
ca 25 minuter, och gjorde ingenting avancerat
över huvudtaget. Skritt, trav & galopp, samt några
skutt över en bom som låg på gräsbanan.

Nu ska jag hoppa in i duschen & sen gå o nanna.
Har en himla massa som ska fixas imorgon, ser fram emot
kvällen med mina bloggkompanjonisar. MYS!


//Ronja

Hemma

Har varit hemma hela dagen, kollat på tv och suttit vid datorn för de som undrar, mådde verkligen skit imorse, kunde knappt andas och ännu mindre prata, prata kan jag fortfarnade knappt, men andas börjar gå bättre. Jag verkligen hatar att vara sjuk, jag får inget gjort ju.. Missar kanske något! Pannkakor+te+vampire diaries har fått rädda mig, överraskade? Aja, senare ska jag ut till stallet, rider inte idag för jag har världens hosta, typ svårt att andas och fryser/svettas. Storm får bli ompysslad bara medans mamma mockar. Nej, nu ska jag göra ytterligare en mugg med te och se ytterligare ett avsnitt Vampire diaries. Ha det gott!

/Julia 

Dag 2

Dag 1 - En bild som gör mig lycklig
Dag 2 - En låt som påminner om en häst du älskar
I won't let you go - James Morrison
Dag 3 -  Hästar genom tiderna
Dag 4 - Något inom ridningen jag själv anser att jag är bra på
Dag 5 - Min favoritgren
Dag 6 - Alla hästar i stallet
Dag 7 - Något jag är stolt över att jag gjort
Dag 8 - Min största rädsla inom ridsporten
Dag 9 - Det bästa med min häst/hästar
Dag 10 - 10 saker du inte visste om mig
Dag 11 - Min favorit hästblogg 
Dag 12 - Hur min stallvardag ser ut
Dag 13 - Varför får hästar och ridning mig att må bra?
Dag 14 - En häst jag saknar
Dag 15 - Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad
Dag 16 - Någon jag vill träffa
Dag 17 - Hoppning eller dressyr?
Dag 18 - Mitt motto
Dag 19 - Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20år
Dag 20 - Mitt mål med ridningen

/Ronja

Dag 1

Dag 1 - En bild som gör mig lycklig

Dag 2 - En låt som påminner om en häst du älskar
Dag 3 -  Hästar genom tiderna
Dag 4 - Något inom ridningen jag själv anser att jag är bra på
Dag 5 - Min favoritgren
Dag 6 - Alla hästar i stallet
Dag 7 - Något jag är stolt över att jag gjort
Dag 8 - Min största rädsla inom ridsporten
Dag 9 - Det bästa med min häst/hästar
Dag 10 - 10 saker du inte visste om mig
Dag 11 - Min favorit hästblogg 
Dag 12 - Hur min stallvardag ser ut
Dag 13 - Varför får hästar och ridning mig att må bra?
Dag 14 - En häst jag saknar
Dag 15 - Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad
Dag 16 - Någon jag vill träffa
Dag 17 - Hoppning eller dressyr?
Dag 18 - Mitt motto
Dag 19 - Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20år
Dag 20 - Mitt mål med ridningen

sjuk

Hela min dag har varit så tråkig och liksom kännts isolerad på något sätt, så som det känns när man är förkyld.(Som jag är.) Hänger inte med på någonting och så. Sen när jag kom hem så började jag må illa och frysa så extremt mycket. Men jag kämpade mig ut till Storm ändå, klarar inte en dag utan den hästen alltså! Red på en gröning, helt snötäckt. Ganska klurigt då det var kolsvart och den var lite hålig med efter ett antal varv så var jag ganska säker på var alla hål var. Hon var ganska spänd och uppblåst, men även hon var mycket koncentrerad på att hålla sig på benen. När hon väl sammarbetade var hon superfin, inte hängig alls utan lätt i handen och fin för skänklarna. Hon försöker verkligen göra sitt bästa alltid. När jag skulle flytta i öppna så flyttade hon ut rumpan (!) och ryggade (?) alltså jättekänslig för skänkeln!

Nu ska jag försöka slappna av lite, om jag mår såhär imorgon blir jag hemma och sover hela dagen typ.



/Julia


tears don't mean you're losing

Alldeles strax sticker jag in till Landskrona där jag ska träffa
en kompis! Gött! Har lite smått jag måste fixa innan jag åker
bara, vad får ni veta inom kort! ;)

Skottas fick vila idag, skönt för honom då han har gått hela veckan.
Imorgon blir de dressyr och på fredag vila igen, då jag & Julia ska spendera
eftermiddagen med henne eftersom hon fyller år imorgon, finaste tjejen.
Hela 16 år fyller hon, medans jag bara är 14.. buhubuhu

Hörs sen!

/Ronja

Hoppträning 24/1

Idag fick den fina ridskoleponnyn Martin
stå ut med mig under hoppträningen.
Vi har inte bytat till vinterdäck på transporten än
så vi vågade inte köra Skotti.

Iallafall så var jag totalt gråtfärdig i början av passet.
Martin bara sprang & sprang, och tog man tag i honom så
sprang han fortare, ingenting jag är van vid.
Han var alltså väldigt känslig vilket jag lärde mig efter ett
tag. Vi började så smått hoppa fram på ett kryss vilket Julia
redan har berättat och de gick inget vidare, han rent
ut av stack efter hinderna. Lika dant när vi gick över till de tre
räckena på ena långsidan där de skulle vara fyra galoppsprång imellan
för dom stora ponnyerna och vi fick plats med 3 små, ni anar alltså hur
snabbt det gick.
När hinderna sen höjdes gick den bättre och bättre och sista rundan
på vår lilla bana var verkligen klockren. Min sits satt där den skulle,
Martin gick i exakt perfekt tempo och allt bara klickade. Är rätt
så säker på att det syntes ordentligt hur glad jag var.


/Ronja


Hoppträning Storm

Storm var pigg och stark idag på träningen, men när jag väl hade fått igenom henne så blev hon fin. Hon hoppade på bra och de felen som uppstod var bara mitt fel. Vi började med att rida på mittvolten och flytta lite för skänklarna och sedan la vi till ett kryss, det gick riktigt dåligt för mig och Storm då hon var jättestark. Sedan gick vi vidare till att hoppa det är krysset på hela fyrkants-spåret, det gick lite bättre men även här blev hon lite pigg och stark. Efter det hoppade vi en serie (?) med tre hinder, 17 m imellan (4 galoppsprång) det hoppade Storm bättre och bättre. Där lades det också till olika svårigheter. Vi hoppade sedan en bana på denna serien och en oxer och en trippelbarr. Första rundan gick det dåligt, andra rundan gick det bättre.

Efter hela det här passet travade jag av Storm länge och försökte få igenom henne, nu när hon hade tröttat ut sig lite. Jag red på volter, åttvolter och mycket böjt spår. Hon började ge efter lite i slutet, men jag inte säga att hon blev riktigt fin, för det blev hon inte tyvärr. Men jag fortsätter där jag slutade idag nästa gång jag rider, när vet jag inte. Tack vara vårt "fina" väder.



/Julia


Hoppträning

Snart ska jag ut till stallet och fixa iordning Storm och packa sakerna till träningen ikväll. Ha en god kväll!



/Julia

Top update

Jag har varit mycket duktig med att uppdatera bloggen idag, glad.

Jag är hemkommen från stallet nu, det blev inget ridande eftersom det är somsagt isgata och fruset i marken så det fick bli en promenad, många sådana blir det nu. Hon var väldigt duktig förutom att hon blåste upp sig ordentligt och sprang i cirklar runt om mig. Jag är glad att jag inte satt på i det läget alltså! Min lilla smällkaramell, rätt vad det är så smäller hon. Men mysig är hon också, hon blev riktigt rycktad (som hon inte har blivit på ett bra tag) och fick svansen klippt och hovarna tillfixade. Dessutom masserade mamma henne lite, lyxigt. Nu ska alla bloggar jag följer checkas sedan drar jag genom duschen och vidare ner i sängen med Vampire diaries på tvn. Myyys!

Trevlig kväll på er!


Bild från första gången jag satt på henne

/Julia


Dagens vill ha

Dyonträäännss, galet snygga och bästa kvalité!









Understa är favoriten, lätt.

/Julia

Bildminne-Joppe

Den här ponnyn saknar jag något enormt, fina Joppe. Tiden jag red honom var så rolig, det var på något sätt den som "satte igång mig igen" och gjorde en nystart på hästsidan. För er som undrar så red jag honom inför försäljning under våren 2011.






Liten ponny, lång ryttare











Piggelinponnyn






/Julia


My day

Nu har jag gjort i allt som ska göras denna dagen förutom det roligaste, dvs. stallet som jag när som helst ska ut till. Jag vet ännu inte hur Storms aktivering blir, jag får se hur pass mycket snöstyltor det blir av att gå i snön. Eftesom vi har isgata så går det nog inte heller att rida ut och eftersom det är jättesnöing det kanske inte heller går att rida på gräs/ridbana. Men jag hoppas på ett pass på antingen gräset eller ridbanan.

Om det nu blir så ska jag prova på en övning som jag fick av Therese. Den går ut på att få hästen att strecha sidorna och bli lösgjord=jättebra för Storm. Man ska rida som i skänkelvikning fast en jättedålig sådan, liksom har hästen förböjd innåt. Det är dock viktigt att den fortfarnade går i balans. Hoppas nu jag kan dressyra lite. Nu när jag äntligen har börjat tycka att det är galet kul.

Eftet stallet hoppas jag på att hinna se ett avsnitt Vampire Diaries. Kärlek på den serien. Jag har sett hela season ett och är nu i början på tvåan som jag har fått låna av Almis. Jag har även gjort lite tidsinställda bloggningar åt er att underhålla er med. Ploppar också upp om dagens ridpass senare när jag har ridit. 

Men nu-stallet.


Matilda Westesson-Jag-Julia Wilson-Therese Schönbeck
Några av oss i stallet!

/Julia

Skolish, 23/1

Om en halvtimme ungefär går jag till skolan,
mys! Eller inte. Kallt som satan, ronjagillarinte.
Idag har vi ganska bra lektioner, idrott, engelska,
språkval (spanska) & matte, inte alls mycket som ni
ser.

Efter skolan blir de stallet direkt, ska försöka dressyra
lite, men beror på hur mycket snö det är osv.
Just nu snöar det inte här i Häljarp, men skulle inte
förvåna mig om det kommer snart.


Ruffe & jag igår. Fin ponny där ja!
Glöm inte att kika in
hääääääär!

/Ronja


Good morning!

Nu är jag helt klar för att bege mig till skolan, vilket jag vilket sekund som helst måste göra för att nte missa tåget. Skoldagen är typ såhääär seg idag, fast ändå skönt sen när jag kommer hem och ska ut till min prinsessa. Hur mycket jag gör hos henne bestämmer vädret helt och hållet. Men som det ser ut just nu blir det ingenting speciellt ridande utan bara som de senaste två dagarna, långst med grusvägen. Efter stallet får jag bita i lite plugg, tyska och SO. Inte det roligaste men än en gång får jag tänka på hur skönt det är när man är klar med allt det, wiho!

Ä, nu får jag dra. Ska inte tråka ut er med en massa skolsnack. Ni får ha en bra dag.



/Julia

Skrällen

Har precis stängt av tvn efter en otroligt rolig värlscupshoppning! Grymmaste Roffe fick ett jäkla tidsfel, så sjukt tråkigt.. Men däremot Henrik von Eckermann körde på storskräll och tog sig igenom både fas ett och fas två helt felfri som senare resulterade i en femte plats, det var han värd. Dessutom väldigt roligt att han inte var beredd på att han skulle hoppa, utan gick banan för personligt intresse, såg en strykning och hastigt anmälde sig, två minuter innan tävlingens start. Amziiing!

Woah vad sugen man blir på att tävla och hoppa av att se på på sånt här! Får hålla mig till tisdag men taggad är man.


Bild från google

Med detta säger jag gonatt, laddar om inför en ny vecka. Imorgon väntar skola, stallet och plugg.

/Julia


Tv-myyys








Vad som har visats på min tv denna helgen! Nästa-Världscupshoppningarna från Leipzig, Tyskland-21.00 på Svt24!

/Julia


Finaste vädret..

Nu har även vi i Skåneland uppleva snö detta året. Fint osv men nej, nu har det varit jul och då ska man inte ha snö. Det innebär förfärligt mycket tråkigheter i stallet, snöstyltor, blöt utrustning, blöta täcken och hästar och alltmänt kallt och oskönt även glasgata överallt och stela hästar, pikatten. Men vi tar oss igenom detta också.

Storm har som ni förstår inte gått några "ordentliga" ridpass, utan bara på grusvägarna, och inte några bilder har klickats heller, för då hade herr Canon blivit genomsur och tråkig. Men ny vecka, nya tag och nya överrasknigar!


Ge mig sommar, nununu!

/Julia


Skottas 22/1

Idag red jag Skottas i paddocken, dock
var det så fruset så jag skrittade bara.
Gjorde öppnor, slutor och lite allmänna dressyrövningar
vilket funkade bra.

Innan idag vaknade jag upp hos Felizia där jag har varit hela helgen.
Fick skritta Rufus idag, första gången han gick sen skadan.
Supersnäll var han, fina ponny!

Nu ska jag äta, har precis tittat på ponnyakuten. Tänker inte
nämna mina åsikter om denna säsongen ;)

//Ronja


Sur.

Det hann frysa på rejält på vägarna så ännu en gång gick mina planer i kras och jag blir så sur varje gång det händer. Tyvärr kan man ju inte påverka vädret så man får glatt finna sig i att stanna hemma istället.
Det blev en barbackatur längs grusvägen för oss idag, vi får väl se om vi kan komma iväg och rida ordentligt någon dag nästa vecka.
Min fina kille i januari förra året.
/Therese

Här var det tomt...

Nu sticker jag iväg till stallet för att rida min fina kille. Det blir nog så att vi kopplar på transporten och sticker till Viarps ridhus för att kunna rida ordentligt.
Jag hittade en grymt bra övning på Hippson som jag tänkte trimma på idag, här kommer den:

Gör så här: 
1. Rid i trav med öppna eller skänkelvikning på långsidan och gör övergångar i den rörelsen. Förböj inte hästen! Håll den lite rak så att den får lika mycket vikt på båda bakbenen. Två–tre övergångar kan vara lagom på en långsida. 
– Det här är både styrketräning och lösgörande i och med att du ökar svårighetsgraden och ställer större krav när hästen får gå i öppnan eller i skänkelvikningen, förklarar Nina.

2. Rid in och lägg en femkantig volt på kortsidan – ställ i nacken men hästen ska inte vara förböjd. 
– Du ska rida volten för att hästen ska lära sig att svänga och bära på sina bakben – men volten ska vara kantig för att hästen inte ska bli förböjd och trilla ner på sina framben. 
Hästen ska vara på yttertygeln, uppe, framför dig. 
– Vik den inte i volten som så många gör, då kollapsar korthuset. I volten ska hästen hålla sin framdel uppe. 
Tänk ”ta med ytterbogen”, känn att ytterbogen är med, vänd lite, känn, och så vidare. 
 
3. Vänd snett igenom. Mellantrav framåt, sakta sedan av till skritt eller gör halt för att få fram kvickheten och reaktionen. 
– Målet är skritt, men gör halt om hästen inte lyssnar.
Gör en till två övergångar på en diagonal. Gör övningen i andra varvet sedan. 
– Det yttersta målet är mellantrav – halvhalt – mellantrav, förklarar Nina. 

Syfte: 
Styrketräning, samt att lära hästen att förlägga sin tyngdpunkt mer över bakbenen. Övningen lär ryttaren att inte ha hästen hängande i handen. 

Svårighetsgrad: 
Medel. En basövning – men det är inte så lätt att göra den, det är många bitar att hålla ordning på för att det ska fungera. 

Tänk på det här:

Att inte förböja i volterna. Bli inte hängande i handen och gör det enkelt och tydligt för hästen.

Så vet ni vad jag har för mig. Ska se om jag kan få mamma till att ta några bilder också!
/Therese

Terrängträning i Ottarpshagen

Jag fick en förfrågan om vi kunde visa lite fler bilder från terrängträningen som vi gjorde med vår förra hoppgrupp så här kommer några på mig och Batman.
Det blev tyvärr inte så många hoppbilder eftersom pappa råkade stå på fel ställe, men så kan det gå. Roligt hade vi i alla fall!
/Therese

Visst blir man glad?

/Therese

Kompishelg = no update

För en gångs skull är jag med kompis under helgen, istället för att spendera varenda sekund i stallet.
Felizia (showjjumping.blogg.se) är kompisen som får äran att spendera denna helgen med mig!
Nu tar jag alltså paus från allt, & lever livet.

Hörs imorron!

Världens finaste Harry får stå för bilden idag.
/Ronja

Fullspäckat schema

Jag har en sån extremt rolig dag framför mig, älska lördagar! Snart beger jag mig till stallet och senare ska jag till några kära vänner och där stannar jag över natten-roligt!

Storm ska ridas ut idag, även om jag mer än gärna hade trimmat dressyr ännu en gång så kan man inte göra det varenda dag, tyvärr. ;)

/Julia


Dagens ridpass

Idag blev det dressyr på ridbanan med Storm, och Batman.

Jag red fram Storm först, och inte allt för seriöst, efter det bytte jag och Therese så jag fick rida Batman, riktigt fin ponny det dära, vilket jobb Therese har gjort med honom alltså. Så mjuk och fin i både mun och kropp, jag tror jag får hoppa upp på honom någon gång då och då, det var riktigt roligt asså!

Therese red ju Storm samtidigt, jag kikade lite och det såg jättebra ut, det är så både nyttigt och häftigt att se andra rida sin ponny, jag har fortfarande kvar bilder i huvudet, mums vilket vacker ponny jag har. Nog för att Therese är bra på att uppmuntra mig, men det var allt roligt att höra att det hade blivit stor skillnad på henne från sist hon red henne. Sånt är så roligt att höra. Även om jag själv har kännt det så är det så roligt med respons!

Förövrigt har jag världen bästa stallkompisar, Therese, hon är grym den tjejen. Ställer upp i alla lägen, det är så det ska vara. Och Ronja är också bäst stallkompis förstås, även hon ställer upp i medvind och motvind, ni är bäst tjejer, puss på er!

/Julia

Billigt och bra!


Igår fick Batman inviga sitt nya ridtäcke som jag faktiskt har gjort åt honom i syslöjden. Det blev riktigt bra, jag ska se om jag kan lämna in det någonstans och mot en billig peng få en matchande passpoal ditsydd så att det ser riktigt proffsigt ut, men jag är mer än nöjd med vad jag har lyckats åstadkomma med mina bästa vänner symaskinen, broderinålen och tråden! Vad tycker ni?

/Therese

Moppe och snöslask är ingen bra kombination

Idag stod det longering på planeringen för teoriledarna. Vi var då två på varje häst och skiftades om att longera och att sitta på och ha sitsträning. Ska jag vara ärlig så gick det inget vidare för mig med min longering. Batman brukar bli så hyper så fort jag plockar fram linan så att jag nästan blir rädd att han ska skada sig när han far omkring i 190, därför har det inte blivit så mycket longering på senaste tiden för min del. Ridningen däremot gick bra, kändes skönt att kunna fokusera på sig själv och ha någon annan som höll koll på hästen, om man säger så..

När vi var färdiga och kom ut ur ridhuset såg vi att marken var alldeles vit av snö (för första gången på hela vintern för oss skåningar) och jag undrade hur i hela friden jag skulle kunna få med mig min stackars moppe hem. Jag har aldrig tidigare kört i snöslask och min moped har något emot vatten, oavsett om det är i fast eller flytande form. Jag kom bara precis ut från gårdsplanen och ut på grusvägen innan moppen gör en nästan 180 graders vändning och jag är plötsligt på väg ner i diket. Jag vände ganska snabbt och ringde efter taxi, aka mamma och pappa. Det slutade med att pappa fick köra hem moppen och jag åkte med mamma i bilen.

Under tiden jag väntade på att de skulle komma och hämta mig passade jag på att göra lite nytta genom att gå med en av ridskolans hästar - Vito - som har blivit behandlad för något i hasen, vet inte exakt vad det var. Så honom skrittade jag för hand i en kvart, lagom till jag blev hämtad.
Slänger in en mobilbild på Vito, som är efter Krack C - Rubenstein

/Therese

The one that got away!

Efter en tuff dag i skolan begav jag mig till stallet, direkt. Där mockade jag till Storm, tog ner halm och sedan promenerade jag Storm med Matilda och Misty. Numera sitter jag här, helt sleden. Men that's the life, häst-tjej. Har egentligen lite plugg att bita i, men jag går och sover istället, har ännu en tuff morgon/dag imorgon, skolan, frisören och sedan stallet. Finns mycket annat jag hade lagt min tid på än skolan just nu, men det är jag ganska säker på att jag inte är ensam om att känna.

/Julia

Hej gott folk!

Jag har haft en riktigt chill dag i skolan med många lärare som inte var på plats, och ni kan ju tänka er hur mycket vi gör med hastigt insatta vikarier.. Inte särskilt mycket, haha. Fick sluta tjugo minuter tidigare och nu planerar jag att byta om och köra ut till stallet. Susanne med familj är bortrest så det blir min och Julias (och våra älskade mammors) uppgift att plocka in, fodra och mocka.

Batman ska få ta en tur på grusvägarna, dels för att det har regnat nonstop sedan igår kväll och dels för att han antagligen har lite träningsvärk efter igår. Duktiga pållen!

Nej, nu måste jag sticka, ni får ha det bra sålänge!

Terrängträning i Ottarpshagen 31/5-11

/Therese

GHS!

Gah, bara jag som är otroligt taggad till Göteborg horse show?
Jag har en hel del saker som ska kollas på/investeras och här kommer min inköpslista som kommer hänga med upp till Göteborg och förhoppningsvis lite saker som kommer hänga med ner från Göteborg:

-Ridbyxor
-Bakbenskydd
-Stövelinlägg
-Ridsprumpor
-Stigläder
-Läderjord
-Tunna handskar
-Tävlingsskorta
-Ridtröjor
-Mössa/pannband
-Dunväst
-Guldigt swarovski/bling-pannband
-Schabraaaaaak ♥

Det fetstilta är sånt som verkligen behövs, dvs. ordentligt mycket!



/Julia


Snabbis från skolan

Jag sitter nu på skolan, 50 minuter innan vi börjar, bra där Julia.. Tur det finns datorer att underhålla sig med, på så sätt överlever jag. ;)

Dagen i skolan är otroligt jobbigt och hit-och-ditig, nu på morgonen är det tyska, sedan musik, idrott, lunch, engelska och till sist SO, sjukt hård och intensiv dag, men man somnar ju gott på kvällen. 

Storm ska vila idag, så jag sticker bara ut och mockar/myser lite med henne, sen har jag en lugn kväll hemma som jag förmodligen förvarvar med lite plugg..

Så nu vet ni vad ni finner mig idag, ha det bäst!

/Julia 

Quick update

Egentligen är det sängdags, men jag känner att jag måste få skriva lite om dagens hoppass för Hanna.

Allting idag gick så himla bra. Batman var fin och lösgjord nästan redan från start. Han kändes mjuk och jämn i munnen och sidorna och framridningen flöt på bra. Vi började med en kort samling där alla fick berätta om sina mål, både delmål och långsiktiga. Jag nämnde då att målet för året var LB, och det långsiktiga LA. Delmål är att fortsätta jobba med Batmans galopp så att den går att reglera lättare, få honom kvickare i fötterna och att fortsätta få mig till att se avstånden ännu bättre och ännu lättare. Därefter började vi jobba.

Först skulle vi komma över två låga hinder längs med långsidan. Tänka på att hästen är balanserad och fortsätter i rätt galopp även efter första "hindret". I början lade vi in en 10-15m volt som vi sedan tog bort och red rakt på 8 galoppsprång. Hinderna höjdes och vi kom in i lite mer galopp på 7 jämna och sedan höjdes det lite till så tt det låg på en bit över 1 meter. Batman hoppade kungligt bra och mitt öga såg oftast avstånden och kunde rätta till när det blev lite galet, stolt över mig själv och min ponny!

Därefter blev det olika banor med plank, två oxrar och tre räcken. Jag ritar banorna i paint imorgon ;)

Allting kändes superbra och Hanna tog sig tid med varje ryttare, man fick rida om det man missade på och kunde på så sätt fixa finliret.

Jag fick väldigt mycket beröm av henne, vilket alltid är väldigt kul att höra (och lite extra kul när det kommer från Hanna som är känd för att inte ösa beröm omkring sig...) Hon tyckte att min sits hade förbättrats otroligt mycket under de senaste två åren där jag inte har ridit för henne. Hon gillade att jag verkligen kom till ridning och att jag har blivit så följsam. Jag fick även mycket beröm för Batman, att han såg fin ut både i kroppen och i ridningen, superkul att höra!

Hanna höll med mig om att Batmans galopp behöver förbättras och jag fick tips på att öka från arbetsgalopp till mellan/ökad galopp och sedan tillbaka igen ett par steg just för att han ännu inte är så stark i sig själv att han klarar av att reglera från minskad till ökad galopp. På så sätt bygger vi upp honom och vips så kan han en vacker dag minska fint utan att tappa framåtbjudningen. Jag ska fortsätta jobba med att få honom kvickare i fötterna och i sin galopp. Hon höll även med mig om att höjder inte är något problem för oss, så så fort vi kan reglera galoppen är det nog inga problem med att starta LA!

/En glad, men trött Therese

Idag-och igår

Vårt internet (?) eller någonting fungerade inte igår, därav bloggade jag inte på hela dagen, förlåt. Nu vill jag verkligen komma igång med bloggen igen, jag sak försöka! Hoppas att ni är beredda på en förbättring?

Hoppträningen gick bra igår, vi var endast tre som tränade; Lisa, Louise och jag. Det var en rolig och givande träning, från början till slut. Bland annat hoppade vi 5,5:an och en lång studs-serie med olika hindehöjder. Storm hoppade på bra med tanke på att hon har haft vila och det var årets första hoppning. Tyvärr var hon inte lika fin i mun/sidor som hon har varit de senaste dagarna jag har ridit hemma, men jag är ändå så nöjd över henne.

Idag red jag dressyr på ridbanan och det gick fin fint! Hon var så fin i skritten, i båda varven men särskilt i höger, tyvärr låser hon sig något så in i norden i galoppen och traven känns ungefär som skritten gjorde för 1,5 vecka sedan, och med tanke på hur det har förbättrats redan så känns det som att vi är på rätt väg. Jag hoppas det, jag vill inte bara ha en duktig hopp-ponny, utan en välriden också!   

Jag ska hitta inspiration till att skriva om någonting ikväll, när jag för en gångs skull har lite tid att göra det och är inspirerad till att skriva. Förresten ska jag snacka med Therse, som förövrigt var med som fotograf/filmare/hästskötare till träningen igår om hon vill langa de bilder som togs på mig och Storm, hade det varit kul att se tro?

/Julia


Träningsdagbok

Jag har faktiskt börjat skriva en träningsdagbok om Storm och mig. Det är himla bra för där kan man skriva ner varenda tanke om allt och inget. Dessutom himla bra att kunna kolla tillbaka sen i framtiden och se vilka framsteg man förhoppningsvis har gjort. Jag har även veckoplanering, veckans övningar och då dagens ridpass och så där.

Har ni en träningsdagbok till era hästar?

/Julia

HAN GJORDE DET!

Rolf-Göran tog hem Jerringpriset! WOHOO!
/Therese

Bloggtorka under förra veckan.

Det är min största anledning till att det inte har blivit något inlägg under hela förra veckan. Som ni kanske kommer ihåg skrev jag att jag skulle hoppträna för Henrik förra måndagen, men det blev tyvärr aldrig av eftersom Henrik ringde och berättade att han var sjuk. Tyvärr känner han sig fortfarande inte helt bra så vi väntar till nästa vecka och ser hur läget är då. Jag och mamma bestämde oss för att lösa in ridhuskort och varva med lite träningar för Hanna Carlson, som är hippolog och level 3 instruktör på Flyinge. Det tror jag kommer bli bra att kunna växla när Henrik inte har möjlighet att vara hemma vissa veckor. Första träningen för Hanna blir på onsdag, jag ser redan fram emot det!

I övrigt fick jag och Batman inte mycket gjort under veckan. Vi var förvisade till grusvägarna eftersom det först regnade så att paddocken var dränkt och några dagar efter frös till så att paddocken var stenhård... Det enda ordentliga passet var i lördags då vi plockade med Batman på ridningen för teoriledarna. Där var det då en hel del fokus på hästens rakriktning, vilket jag och Battis behöver öva mycket på. Annars funkade passet superbra, Batman trivs mycket bättre med att jobba i ridhus än i paddocken, det blir inte lika mycket störningsmoment.

I söndags blev det en lång skritttur med go musik i öronen. Jag tror att vi var ute i en timme och båda var lika nöjda efteråt! Idag blev det ännu en uteritt med min underbara bloggkompanjon Ronja och imorgon får vi försöka oss på ett dressyrpass beroende på hur paddocken ser ut.

/Therese

Storm-dagens ridpass

Idag red jag Storm på ridbanan och hon var så fin. Jag arbetade med öppnor och slutor på stora åttvolten i skritt och trav och i galopp övade vi på byten. Hon var fin och jämn i båda varven och släppte efter fint redan från början, var jämn och fin i munnen och allmänt rolig att rida idag! Det kändes bra inför hoppträningen imorgon, vi tar det dock lugnt, eftersom det är första hoppningen på mer än en(?) månad nu.

Tyvärr finns det inga bilder eller filmer ifrån idag, även om det hade varit roligt att både se själv och visa, med tanke på den fina känslan jag fick. Jag ska försöka bli duktigare på att få mamma att fotta/filma när jag rider, det är så roligt att se bilder eller filmer!


Såhär trött var Stormen efter dagens dressyrpass, haha! Bilden är dock inte från idag.

/Julia

Svar på fråga!

Fråga: Varför har du benskydd på Skottas? Förra ägaren (Sofia) hade inte det och jag vet att hon hade en bra anledning till det, för det var nått med hans ben.

Svar: Jag har benskydd på Skottas för att jag inte vill att han ska skada sig inom hoppningen. Har aldrig benskydd annars förutom under sommaren när jag rider på stubb, då har jag både benskydd och boots. Skottas har problem med att ha benskydd, ja. Han får eksem tror jag det var(enligt Pernilla). Jag och Pernilla har kommit överrens om att han ska ha benskydd under hoppningen och jag tycker det känns bäst så därför används det. Detta står även inskrivet i kontraktet!

Hoppas du fick svar!

/Ronja


Drömstallet

Oh, har ni någon gång föreställt er ert drömstall?

I mitt drömstall är det ljust, med stora rymliga boxar, men inte speciellt många, fem-sex boxar är helt perfekt!

Där ska finnas en uppvärmd STOOOR sadelkammare med vattenkran med varmvatten i, så man lätt och enkelt kan putsa av utrustningen utan att behöva springa fram och tillbaka med vatten. Där ska också finnas en spolspilta, även den med varmvatten. Det ska finnas lätt tillgång till halm och hö och bra sköselplats samt stor rymlig ridbana med roliga hinder och bra belysning, ridhus skadar ju inte heller direkt.

Boningshuset ska även det vara stor och rymligt, men ändå myskänsla, jag är väldigt mycket för stilrent och snyggt när det gäller allt, så både huset och stallet ska vara stilrent, gärna i lite halvgammeldagsstil, det är mysigt. Och i huset ska det finna en öppen spis/brasa, så mysigt!

Hela denna gård ska ligga intill skogen där det finns otroligt mycket ridmöjligheter. 

Säg mig, finns denna dröm någonstans här i närheten? Till salu? Haha, men drömma får man ju!

/Julia 


Kärlek på...

...Helgens väder, förutom att det har varit sjukt blåsigt, men solen har varit med oss i stort sett varje dag! Härligt!

...Att jag inte har fått något plugg för denna veckan än!

...Att jag endast har fjorton dagar kvar i skolan, sedan ska jag praoa i två veckor, och sedan är det sportlov!

...Alla inspirerande källor till ridning, skolan, kompisar och livet allmänt, me like!

...Att det är ljust längre och längre numera, och det blir bara ljusare och ljusare!

...Vi kommer närmre och närmre våren och sommaren, och då även GHS!

...Imorgon ska jag hoppträna!

...Alla tävlingar vi har framför oss iår.

...Idag är det måndag, alltså är det länge tills det är nästa måndag!


...Att söta Storm finns hos mig!

Goaste tiderna ju!

slöig

Jag har inte fått gjort någonting denna eftermiddagen än... Inte ens ätit, fy skäms på mig! Jag brukar alltid ha sån speed och nu bara, blöhö.. Men ja, jag ska till stallet efter jag snart har ätit så ehm mm. Men jag får så dåligt samvete när jag inte har rört på mig. Nu har jag i alla fall fått det berättat, så vet ni ju, haha! 

Jaja, idag tänkte jag rida dressyr på Storm. Jag vet inte alls hur det ser ut på ridbanan, alltså om det är fruset eller om det går att rida där. Annars får jag väl tråka ute på grusvägarna. Det sämsta med det är att det inte blir något ordentligt ridpass av det då, och ett ordentligt ridpass är någonting som jag och Storm verkligen behöver.........

Jag hoppas att ni har haft/har en bra eftermiddag/kväll, nu ska jag slöa vidare, (usch) och sedan ut till stallet. Ha det!

Det här inlägget är så inte jag, men det får ni stå ut med...

/Julia


It has been a long way, and now I'm here

Bloggtorka till 100%


Orkar inte rabbla upp vad som hänt under dagarna som
jag inte har meddelat er, men dagens händelser kommer
iallafall!

Började med att åka ut till stallet imorse och släppa ut
hästarna & märkte att Charly hade kolik. Han är okej
i nuläget, får se hur han är imorgon. Mamma har varit
ute i stallet ett antal gånger idag och motionerat honom, tack! <3
15.42 gick mitt tåg till Malmö dit jag åkte med Amanda & Sofia,
som jag har spenderat kvällen med hos Karolina, en av mina
kära gamla lärare.
Nu kom jag hem för ca 20 minuter sen och jag ska alldeles
strax gå & nanna.


så vacker, <3

/Ronja

För att du kan.






Några kan spela fotboll, några kan åka skridskor, några kan boxas.
-Du kan förlåta, förstärka och förklara, utan att tala med klara ord.

Med dig är jag starkare, svårare än så är det inte.

Jag sökte dig, jag fann mitt hjärta.

/Julia

Här var det tomt ja.

Ingen rolig update denna helgen inte. Men nu är jag back on track efter en stressig och allmänt fullpackad helg..

Jag har hittat på en massa saker i helgen. Jobbat, ridit, fixat stallet, varit på fest och en massa helt normalt annat fix, ganska lyckad helg faktiskt, förutom att jag inte har varit på något bättre humör så har jag både hittat på nyttiga och roliga saker, så glad ska man ju vara egentligen. Men har helt enkelt varken haft tid eller lust att blogga, och med det får ni även se hur det blir av det i veckan, men jag tror att vi allihopa har mycket att göra nu när skolan har dragit igång igen. Så förmodligen har ingen speciellt mycket tid att läsa heller, men det hoppas vi ju, det är alltid kul att någon läser det man skriver! Fast det är somsagt mycket att stå i nu, skolan, hästarna, plugg och sen har man lite vänner som ibland får lida av att man har för mycket inpackat i sin lilla hjärna. Någon som känner ingen sig kanske?!

Jag undrar också var mina kära bloggare-vänner har blivit av? Nu laddar vi om för en ny vecka i alla fall. Har en massa saker att göra nu, städa rummet, kolla av veckan framför oss osv. Ha en "trevlig" söndagkväll ni med!

/Julia


Fredagsmys

Nu startar mitt fredagsmys, nydushcad, och snart åker godis och chips fram sen-chilla järnet.

Min dag har varit lite sådär, allt har varit lite sådär.. Slutade iaf tolv, och när jag kom hem stack jag direkt ut till Stormen. Hon var himla nervös idag, eftersom det är halvt storm (haha) ute. Jag red lite dressyr på henne och även det gick lite sådär, hon var inte lika spänd och nervös som jag trodde hon skulle vara med tanke på all blåst. Det var bra. Men hon var däremot väldigt stark, jag fick till och med kramp i mina armar av hennes starkhet immellanåt. Eftersom jag hade planerat detta ridpasset VÄLDIGT dåligt så kom jag på lite saker hå som flå att göra. Red lite slutor och öppnor och böjde och ställde igenom henne verkligen. Och efter ett tag släppte hon fint efter.

/Julia

mina pållar e hemma! :D

Hela eftermiddagen/kvällen har spenderats i bilen
då vi har kört och hämtat hästar i Bårslöv och Tågarp.
Inte så kul under själva bilfärderna men när vi såg hur lyckliga
hästarna blev när dom kom hem så var det helt klart värt det!
Charly gick på snedden hela vägen in i stallet med huvudet högt,
Skottas likaså.

Nu sitter jag och snackar med kära vänner på facebook samt lyssnar
på musik och ska alldeles strax hoppa in i duschen.
Sen går jag och lägger mig, behöver all sömn jag kan få känner jag.

//Ronja

Julias "ridhistoria"

Jag tyckte att ni kanske hade tyckt att det var lite roligt att läsa om vad jag har haft för ponnyer före Storm, så här kommer det ett inlägg om min ridhistoria.

Hela min ridhistoria började när jag som bebis låg i vagnen i stallet medans mamma tog hand om sina hästar, så jag är så gott som uppväxt att vara i stallet. Men självaste ridningen började jag med som kanske två-åring alltså år 1999, då red jag inte speciellt ofta, väldigt sällan snarare, men det var främst då mitt hästintresse började växa. Då red jag på min första lilla ponny, Rut, en liten a-ponny, envis som få, men så otroligt gosig och härlig. Hon kom till världen år 1988 och med tanke på att hon var 96 cm när jag hade henne så förstår man ju hur liten hon måste ha varit då.

Jag tror att hon lärde mig ganska mycket, jag har ju inga minnen för några speciella grejor som hon lärde mig, men ja, eftersom hon var min första ponny så lärde hon väl mig grunderna och senså lärde hon mig också att njuta ordetligt när man rider, för det kommer jag ihåg att jag alltid har gjort, sålänge det inte har gått riktigt dåligt med ridningen. Jag kommer i alla fall ihåg att vi brukade longera henne innan jag skulle rida så hon fick springa av sig ordentligt. Haha, och jag kommer också ihåg hur min hund Tippen jagade Rut, men helt plötsligt var det tvärt emot, Rut som jagade Tippen ut hur hagen, hur gulliga som helst att stå och kolla på.

Numera bor Rut kvar på samma gård som jag och min familj en gång bodde på, och där har hon det jättebra med en ny liten flicka som får glädjas med henne. För hon är en enda stor söt tunna, full med glädje. Hon kommer alltid att vara min första ponny och den som startade min "karriär". Hon betyder oehört mycket för mig.



Jag som sitter längst bak och lilla Alva (mammas kompis dotter)
framför. Sen är det min mamma som håller i Rut
En snöig flicka!

Ännu en snöig bild på min flicka!

Jag började rida på ridskolan när jag började i förskolan tror jag, dvs. år 2003 (?). Då red jag där en gång i veckan och mer eller mindre också hemma på Rut, men efter ett tag började jag växa ur henne och då körde mamma in henne, jag fick också köra henne när hon var fördiginkörd, det var också roligt så som jag kommer ihåg.

År 2005 blev ridskoleponnyn Charlie till salu, en väldigt snäll och välutbildad herre född 1987 som var duktig på dressyr, men när man hoppade ville han helst hoppa lågt. Honom köpte vi efter att jag hade ridit honom på några ridlektioner i rad. Vi tänkte att jag skulle ha honom att växa på och att han skulle lära mig.


Rut och Charlie och här ser man även lite av vår gård


Charlie

Men efter påsk-showen 2006, en av de absolut hemskaste nätterna i mitt hela liv, fick han tarmvred, han blev så akutsjuk, jag kommer fortfarande ihåg när pappa väckte mig mitt i natten och jag undrade om det redan var morgon men han berättade att de hade gjort allt för att rädda Charlie och att det inte fanns mer att göra, jag blev förtvivlad, under de 6 månaderna vi hade haft honom så hade jag inte kunnat rida honom, både för att det var vinter och för att han hade haft korsförlaming och var under igångsättning efter det. Så jag hade pysslat desto mer med honom och vi hade precis börjat bli vänner, "fått band knutna till varandra". Men då tog hans dagar slut. Han skulle inte få lida mer.

Mitt i all sorg efter Charlie bortgång blev vi erbjudna att ha en liten b-ponny, Mio, på foder av mina fortfarande bästa vänner Alma och Ida. Det var sommaren 2006 som Mio kom hem till oss. Mio var en sån otrolig stjärna i min familjs liv, han kom mitt i all sorg och gjorde oss allihopa på så mycket bättre humör efter Charlies bortgång. Mio var en valack som var lite av Charlies motsats, envis men ändå så otroligt snäll och inte speciellt glad för dressyr men hoppningen det BRANN han verkligen för, om han fick börja hoppa, ville han aldrig sluta, jag skojar inte! Jag kommer ihåg alla lektioner jag tog med honom på i viarp när vi varvade alla ridskolehästar, om och om igen i galoppen och de gångerna vi hoppade när han drog ivåg som ett pistolskott, men ändå så säker på sin sak. Speciellt en gång minns jag, min mamma och alla andra föräldrar på läktaren satt och pratade om vilken snäll ponny Mio var som aldrig var dum och då mitt i allt galopperar han rakt in i mitten och sparkar bakut så att hela han mage syntes från läktaren, gulleponnyn!

Mio lärde mig så otroligt mycket, han fick mig både till en starkare människa och till en bättre ryttare. Alla gånger jag trillade av gjorde mig duktigare, men också alla gången han tog mig runt en hoppbana, och det enda jag behövde göra var att "styra" (dra i tygeln) gjorde mig så säker, han gav mig självsäkerhet. Ja, en riktig äkta läromästare var Mio. Hösten hösten 2007 flyttade vi in till ett villaområde i byn, alltså hade vi inget eget stall längre, då stallade vi upp Mio och mammas enda häst hon hade kvar, Fucita hos Alma och Ida. Där hade vi många roliga ridturer, puts-stunder och lite andra busiga saker för oss.


Mio och jag en sommardag 2006, även här hemma på vår gård


Jag och Mio min första tävling någonsin, Viarp 20 cm. Jag glömde vägen, men jag kommer ihåg hur ledsen jag blev så mamma efteranmälde till 40 cm och då blev vi felfria, jag kom ihåg vägen!


Söta goa Mio pojken

Sedan, hösten 2008 upplevde jag ännu en av de hemskaste tiderna/dagarna i mitt liv, Mio hade länge haft svårt att andas, han hade en sort av astma för hästar kan man säga. Efter att ha kollat upp detta beslutades det att Mio skulle tas bort, jag har aldrig gråtit över någonting så mycket som jag gjorde då, bara inte Mio! Men så var det, han var gammal, hade inga bra luftvägar, blev spinkig och allmänt halvskrotig. Så så blev det, han togs bort.

När Mio hade tagits bort blev så svag igen. Sakta "kom jag upp på egna ben" igen, det var mycket tårar, gråt och smärta men allting har ju sitt slut, det vet man redan från början. Mammas häst Fucita flyttade till ett stall vid skogen, hon började bli till åren men var ganska kry ändå. Henne flyttade vi dit för att hon skulle få bli en skogsmulle, trots all hennes energi, hon förtjänade liksom det. Jag mysred henne ändå lite på ridbanan en sommar då, jag tror att det var främst sensommaren och hösten 2008. Då var hon finfin att rida och väldigt rolig. Men hon var ju som sagt gammal och efter ett tag togs även hon bort, lite på grund av ålder och lite på grund av förslitningar. Hon hade lätt kunnats botas, men eftersom hon var den typen av häst som inte klarade att stå stilla (som hon då hade blivit tvungen still, resten av sitt liv) så var det inte värt det. Hon fick då somna in hon med.


Fucita januari 2009


Jag och Fucita i januari 2009

Jag red då vidare i Viarp som jag hade gjort då ända sedan jag började år 2003 eller vad det nu var. Jag red lektionshästar och var med i lite klubbtävlingar då och då och trivdes helt okej med det men saknade såklart att ha en egen häst. Så vi började sakta leta efter en ny ponny till mig och då en d-ponny. Det gick sådär men vi hade ingen stress med att hitta den rätta utan tog det lite som det kom.

Sen på sommaren 2009 red jag en d-ponny som heter Vincent, han var go och mysig, och det var ju roligt att få rida en ny ponny, men av någon anledning varade det inte så länge, vi gick halvt om halvt omkull, han var lite dåligt musklad och jag kände kanske att jag just då inte hade tid eller lust att ha en ponny som krävde väldigt mycket slit. Jag vet faktiskt inte var han är eller hur det är med honom nu, men en fin ponny vet jag att han är i alla fall!


Jag och Vincent ett sommarpass

Jag och Vincent samma dag.

Sedan red jag på ridskolan ända till våren 2011, då började det röra på sig igen med hästerierna först red jag lille b-ponnyn Joppe till försäljning. En mycket trevlig ponny som numera bor uppe i Gnosjö. Han var riktigt rolig att rida och han kommer att komma långt! Han ligger också mig varmt om hjärtat, trots att jag bara hade hand om honom i ungefär två månader (?) så satte han djupa känslor i mig. En riktigt personlig ponny. 


Joppisen i stallgången hemma hos Gunilla (dåvarande ägaren/försäljaren).


Jag på Joppe

Under tiden jag red Joppe fick även jag och min mamma i uppgift från ridskolan att sätta igång ridskolehästen Mistral, det var också ett roligt projekt, att få följa med ifrån att han hade varit illa skadad tills att han kunde gå i alla gångarter på både böjt och rakt spår. Tyvärr så klarade inte skadorna han hade haft av ridskolearbetet när han kom tillbaka efter sommaren hemma hos Susanne men han fick en sista värdig tid, beta och mysa med fina pållar på Stall Axelgård.


Mistral, Bild tagen från vkrk.se

Också under den här tiden jag red Mistral blev jag erbjuden en boxplats hos Susanne, hon visste ju att vi letade ponny. Då började vi rota ordentligt, jag skojar inte om att jag kunde nästan varje annons på hästen, d-ponnyer i södra Sverige utantill.

Efter att ha provridit ett par ponnyer hittade vi min drömponny. Sen, den 13 juni, en av dem lyckligaste dagarna i mitt liv, kom Storm hem till Susanne och då med min mamma som ägare i papperna. Nu sitter jag här med en fin ponny igen, och tillsammans har vi all framtid för oss. Så nu ska jag verkligen ta vara på den här tiden både med Storm från marken, på hennes rygg och alltid annars, för jag har världen bästa ponny!


En bild på Storm, the one and only! Kärleken till henne är onändlig.

Jag har alltid haft bra ponnyer, men inte haft den bästa turen när det gäller skador och sjukdommar, men somsagt, allting har ett slut, det kan både vara lyckligt och olyckligt. Men jag är bara så glad att jag har fått ha så fina ponnyer och jag är så glad för allt dem har lärt mig.

Rut-A-ponny, Charlie-D-ponny, Mio-B-ponny, Fucita-Storhäst, Vincent-D-ponny, Joppe-B-ponny, Mistral-Storhäst.

Och mitt nypåbörjade kapitel i livet, Storm-D-ponny sto född 2004.

/Julia


Blähä

Igår var jag ute och gick en runda med mitt hjärta, hon var duktig som bara den, gick en runda på kansek 3 km. 

Idag är det nog Storm ute, så det blir förmodligen ingen ridning idag heller. Allting bara krullar ihop sig och blir en himla röra just nu, min helg, som jag hade lagt upp perfekt timvis för att hinna blev jättekonstig för några saker blev inställda och ja, allting blev helknas. Men jag får väl stå ut med sånt här också. Man kan inte alltid ha flyt. Usch vad jag inte gillar denna månaden, det är mörkt, kallt, trist och så svårt att kunna rida någonstans. Om det är något jag önskar mig just nu är det ett ridhus, men ja, det är väl inte speciellt lätt att fixa sådär på en halvtimme, ellerhur? Nej, nu ska jag sluta klaga, jag låter sjukt depp, vilket jag egntligen inte är, bara lite trött på det mesta, hoppas ni har haft en bättre dag än jag!

Såhär känner jag mig just nu, blirksch. Tur att jag har min gummsa!

/Julia


Back in SWE!

Tjenixen , nu är jag hemma från Spanien, där
jag har haft en underbar 2-veckors semester.
Alldeles strax ska jag dejta duschen, och sen väntar
sängen eftersom att jag ska till skolan redan imorgon.
Jag är jättetrött, så detta blir inte speciellt seriöst, menmen så blir de ibland.
Imorgon plockar vi hem hästarna vilket jag längtar till.

Kan även passa på att säga att Team Markhög kommer vara på plats
på Göteborg HS både fredagen och lördagen, samt kommer vi finnas
på Linn Olssons fest, fredag kväll!

I helgen när jag har hunnit landa lite kommer hela resan upp här,
i text och bild!

/Ronja

Vill du tjäna massvis med pengar på din blogg?

Vill du börja tjäna pengar på din blogg på ett enkelt sätt? Klicka på länken nedan och bli medlem, busenkelt är det! Man bara skriver in namn, epost osv., lägger upp en annons också vips tjänar man pengar på det!

/Team Markhög

Storm dagens ridpass

Storm var riktigt fin idag med, hade lite bommar utlagda som jag hade som lite omväxling och travade över dem varvat med dressyrarbete. Jag jobbade henne lite på volterna i öppna och sluta, flyttade lite i skänkelvikning, halv fram- och bak-delsvändning, hon var suverän att rida även idag, min guldponny. Nu ska jag äta, sedan fixa iordning allt för skolan imorgon-tyvärr...

/Julia

Dressyrponny

Idag när jag red Storm var hon så fin. Hade på inspänningarna i början och tog av dem i slutet och hon kändes bara så sjukt fin att rida! Jag jobbade henne på åttvolten i skritt och trav, flyttade i öppna och sluta och Storm lyssnade superbra! Imorgon gör jag likadant, fast då med lite bomövningar till det. Nu ska jag hoppa in i duschen, jag fryser som en gris...

/Julia

Bloggtävling...

...hos felfri.net, länk direkt till inlägget:
http://felfri.net/2011/12/09/vinn-ett-hw-amigo-hero-lite/#comments



/Julia

Veckoplanering v.2



Under veckan kommer jag såklart ta det lite lugnt, sakta lägga till mer och mer trav och sedan på tordag börja med lite galopp. Bara korta sträckor, inte på volter eller så utan bara runt lite i varje varv. Jag tror att Storm kommer att komma igång himla snabbt om jag lägger upp varenda ridpass nogrannt. Men jag ska inte stressa! 

Promenera=Ut och gå med henne en kort runda, dvs. vila.
Skrittuteritt=Skritta en sväng på långa tyglar dvs. halvvila.

/Julia 

Planering för morgondagen

ca. 9.00 vakna
9.30 springa en runda
ca. 10.30  "frukost", städa en snabbis på rummet, plugga.
12.00 stallet; mocka, snygga till utrustning, plocka in Batman, göra iordning honom, ta in resten av hästarna.
17.15 Hoppträning för Henrik


Mycket att göra imorgon känner jag. Jag lovade mig själv att jag skulle bli färdig med de sista kapitlen i mitt spanskahäfte innan skolan börjar på tisdag och jag har lovat mig själv att jag ska sticka ut och springa en runda, så det är nästan prio 1 i morgon "bitti".


För övrigt håller Julia och jag på att spana efter en byrå/garderob att ha i sadelkammaren. Om någon i närheten av Landskrona har en som bara står och skrotar där hemma hade vi varit tacksamma om ni hade slängt in en liten kommentar.. Gärna med dörrar så att vi kan pressa in alla våra grejor och smälla igen så att ingen ser vår oreda ;)

/Therese

Uteritt i fredags
















Tack så mycket för dem fina bilderna Therese!

/ Julia

Precis hemkommen

Nu har vi varit iväg på en mysig uteritt med heela Team Markhög, utom Ronja som vad jag vet inte har kommit hem riktigt än. Vi lastade tre transporter och åkte iväg till Saxtorpssjöarna, mysigt värre! 3 unghästar och Storm och Batman, lite crazy men dom skötte sig fint! Blev bara skritt och trav, dels för att vi inte vill ha några skenande hästar och dels för att Storm inte har kommit tillräckligt mycket igång för det. Många kameror med och jag tänkte bjuda på ett par stycken innan vi åker iväg och fodrar ridskolehästarna. Lite halvdåligt ljus och därmed lite halvdålig kvalité på bilderna, men jag tror att ni står ut! Julia bjuder kanske på fler lite senare ikväll.






Det var några stycken där alla var med! Nu ska jag äta innan vi sticker till nästa stall. Ha det bra!

/Therese

Att sätta mål och uppnå mål!

Skriver mina tankar om att sätta mål och hur man ska göra för att uppnå dem!

*Att sätta upp realistiska mål och nå dem-
När jag sätter upp mål för mig/hästarna så tänker jag realistiskt, ställer mig själv frågan; Kommer vi nå detta målet? Hur lång tid kommer det ta för oss att klara detta målet? Vad måste vi göra för att nå detta målet? Det är viktigt att inte sätta för höga mål, men samtidigt inte sätta för lågt heller. Sätter man ett jättehögt mål är det lätt att man känner press och stress och då kommer man garanterat inte nå målet. Men att sätta ett högt mål gör också att man måste kämpa mot det och desto mer man kämpar, desto bättre känns det när man väl har nått sitt mål! Om man däremot sätter för låga mål kommer man nå dem jättesnabbt och på det viset slappnar man av och inte lägger lika mycket fokus på att man verkligen vill komma dit. Samtidigt får man möjligtvis ett bra självförtroende när man lätt når målet och blir mer pepp av det. Så att sätta upp ett lagom mål är väldigt viktigt, att kämpa är bra men med tanke på att man kommer få många bakslag under året, större eller mindre, så kommer det inte alltid flyta på lika bra som man kanske i nuläget tror att det ska göra! 

Genom att fundera på dessa frågorna listar man ut ett bra svar som man faktiskt känner kan stämma, så om du sätter ditt mål att exempelvis tävla LA i hoppning innan årets slut, då måste du inse var du står just nu.

Just nu tävlar jag på LC-nivå, har satt många nollor och känner mig säker på den höjden. För att nå målet måste jag t.ex. träna på att hoppa kombination, få hästen mer vändbar, hitta rätt avsprångspunkt innan hindret och lära mig att trycka av och guida rätt samt hitta ett bättre grundtempo.

Allt av detta kan inte komma på en och samma gång, utan man får ta 2 +- av dessa momenten i taget, som att få hästen mer vändbar och med detta kommer jag även påverka grundgaloppen under tiden, detta kallar jag för kortsiktiga mål. Även dem kortsiktiga målen kan ibland vara bra att sätta upp en tidsplan för, men denna typen kan vara svår att veta när man har hittat den rätta galoppen eller fått hästen mer lydig för skänkel så det blir vändbar. Det känner mig själv när man är klar med.

För att klara dessa kortsiktiga målen måste man hitta bra övningar, dem flesta pratar förmodligen i vår ålder med sin tränare och övar på dessa övningarna på träningarna och får möjligtvis med sig lite småövningar att öva på hemma.

Summering för realistiska mål och hur man uppnår dem:
-Tänk realistiskt och ställ dig själv frågan; Kommer vi att klara detta på ex. 1 år?
-Tänk ut var du just nu befinner dig.
-Tänk ut vad du behöver göra för att hitta rätt väg till målet och använd dessa som kortsiktiga mål.
-Tänk ut olika övningar som du kan göra för att nå dem kortsiktiga målen.
-Ta en dag i taget och glöm inte, man kan inte alltid vara bäst!


Jag och min fina i Åsbo rf, Allsvenskan div. 2, 2011.

/Julia


Storm

Storm reds ut idag och som jag tidigare skrev hade jag på inspänningstyglar, hon var superfin! Så fort hon bara får arbeta ordetnligt och koncentrerar sig så blir hon lättare att flytta och automatiskt roligare att rida. Skojj! Vi övade på lite skänkelvikningar i skritt och trav och böjning och ställning.

Jag är så sjukligt peppad och taggad tills hon är igång på riktigt, då tusan ska det dressyras, som in i bomen. Senså ska det bli riktigt roligt att hoppa också, ännå roligare till och med!



/Julia

Hallelujah moment!

Dagens ridpass gick så galet bra, detta kan jag leva länge på!

Vi började med att skritta fram hyfsat länge på grusvägen, tog tyglarna efter ett tag och började ställa/böja/flytta. Funkade fantastiskt bra och Battis blev mjuk och fin! Vände med hjälp av bakdelsvändningar och började trava fram. Lät honom komma igång ett litet tag och började sedan med lite öppnor och skänkelvikningar tvärs över vägen. Detta funkade också grymt bra, Batman gör aldrig så fina skänkelvikningar som han gör på grusvägarna! Perfekt flyt med bra framåtbjudning och precis lagom tvärning. Kanske för att han vet att han inte behöver tvära så hemskt många steg? ;)
Lät honom skritta ett litet tag innan vi kom in i paddocken.

Där blev det en del protester till en början - paddocken är fortfarande mer åt en sjö och min lille ponny tycker inte om att bli blöt på benen och magen, stackarn! Vi jobbade på och hittade formen fint. Provade att flytta och jobbade en hel del med halter och igångsättningar. Fokus på att behålla formen i både halten och igångsättningen. Använde mig där av de två bommarna som låg på voltspåret och gjorde halten mellan dem. Fungerade riktigt bra och Batman gjorde ett par fina halter! Nästa mål blir at han varje gång ska ställa upp korrekt.

Började därefter att jobba i galopp på volten där man fortfarande kunde se underlaget. Detta funkade också fantastiskt bra med tanke på att han inte har varit igång i dressyren så hemskt länge. Gjorde en del tempoväxlingar och han svarade riktigt bra och behöll formen, vilket jag var nöjd och stolt över! Gick över till en del travarbete och avslutade sedan med en galopp på grusvägen. Batman verkade uppskatta det, för han frustade härligt nästan hela vägen hem.



I love you, always forever.

/Therese

Check it!



/Julia

2012

Jag känner på mig att 2012 kommer att bli ett oslagbart år! Jag och Batman har alla möjligheter i världen att avancera till högre klasser i både hoppning och dressyr och vi inleder året med en ny hopptränare, vilket jag är supertaggad på! Henrik kommer att kunna ge oss så mycket mer feedback än vad Jennifer kunde. Anledningen är enkel; hos Henrik är det privatträning. Jag är supertaggad på att fortsätta träna dressyr för Caroline, jag är supertaggad på att börja tävla dressyr mer flitigt och ja, jag är allmänt taggad på allt!


Jag hoppas innerligt att både jag och min underbara lilla connemarakille slipper sjukdomar och skador så att det bara är att köra på i 190, och det är precis så jag vill ha det. Åt skogen med blöta paddockar, åt skogen med mörker och kyla. Åt skogen med allt som kan sinka mig och Batman på vår väg mot våra mål! Ge mig vår med sol, fågelkvitter och underbara uteritter! Ge mig vår med chans att kunna VÄLJA vart jag vill rida idag och inte vara bannlyst till grusvägarna så fort det har regnat lite.

2012 kommer inte bara att vara en milstolpe i mitt hästliv, utan även i min vardag. Jag går sista terminen i nian på en liten bonneskola där jag har gått i samma klass i hela mitt liv. Jag står inför antagligen mitt livs största val, vad jag ska läsa, var jag ska läsa och vilken inriktning jag ska läsa.  Samtidigt som det är en skrämmande tanke kommer det - ursäkta språket - att bli jävligt skönt att lämna grundskolan och komma ut i världen. Jag kommer att lära känna så mycket nytt folk och få nya, härliga vänner. Jag ser fram mot det, ja, jag längtar verkligen!

Det är bäst att hålla i hatten, för nu jävlar kör vi! Det kommer att bli ett hejdundrandes bra år, det känner jag på mig.

/Therese

Out for a run

Är precis hemkommen från en springtur i det "underbara" vädret, men skönt var det, som alltid! Testade på en ny runda som är en ny favorit redan tror jag.

Senare idag ska jag ut till lilla Storm och hon ska förmodligen också ut på en springtur, fast med mig på ryggen, jag funderar på att ha på inspänningarna för att hon ska få jobba lite utan att det blir dragkamp och utan att hon slår med huvudet så fort jag sätter lite krav. Ja, det blir nog superbra!

Imorgon ska jag och några andra ifrån stallet jag står köra till skogen och rida en runda där, om vädret tillåter! Myyys, hoppas ni får en amazing dag!

/Julia


the tickin' bomb

Som rubriken lyder, Storm var som en tickande bomb idag. Snacka om att hon är en riktig energiknippe när hon själv vill! I stallet när jag skulle fixa henne inför dagens ridpass tramade hon runder, småreste sig och visste verkligen inte vart all hennes energi skulle bli av, för av den finns det mycket nu när hon har vilat. När jag väl var klar och tog ut henne lugnade hon sig betydligt tack och lov, förutom när det kom två bilar, då exploderade hon, småreste sig igen och snubblade till ordentligt, gud vad orolig blev för henne! Men jag travade henne och hon lugnade ner sig igen och höll sig lugn, dutig flicka!

Hon kändes förövrigt fräsch idag, jag satte ingen press överhuvudtaget, för det första är hon som alla andra hästar mycket koncentrerad på sin omgivning och för det andra var hon som sagt pigg idag. Och hon har verkligen sina anledningar till att vara pigg, med tanke på att hon har skrittat helt i mer än två veckor så har hon plockat på sig mycket energi som hon behöver göra av med och den hamnar tyvärr inte alltid på rätt fokus, men som Therese sa är hon ju så duktig på alla sätt och vis, även hon har sina dagar såklart och det är jag väldigt glad för, för hur kul hade det varit om ens häst alltid var likadan, dag in och dag ut! Nej minsann, vår sport kräver variation, med tanke på alla timmar vi lägger ner så hade man blivit less annars!

Therese hängde med ut hela turen, jättesnääällt Tessi, tackartackar! Hon klickade även lite bilder som kanske kommer upp här senare om det är någon som vill se?

/Julia

Hiss

Hiss till BRs härliga schabrak, benskydd och luvor! Underbara färger och kombinationer som är lätta och roliga att matcha med!
Några av alla deras färger. Älskar dom!
/Therese

Tävling HFRK

Nu har vi varit hemma ett tag och jag har sett film av min ritt. En felfri runda blev det, tyvärr var man tvungen att ta b-ponnysvängar för att bli placerad och det är jag inte intresserad av så jag hamnade på plats 22.

Jag kände att Batman inte alltid var helt med mig, han kändes ovanligt försiktig och lite tittig och inte sitt vanliga, hoppglada jag. Det har kanske sina förklaringar, lite halvt dålig framridning där det inte fanns några chanser att påverka galoppen, första tävlingen på väldigt länge osv. Jag tycker själv att jag red på honom bra och jag red verkligen mot varje hinder, det kan jag se på filmen nu i efterhand också. En förbättring mot Torns!

Julia klickade ett par bilder, tyvärr är dom lite suddiga, men jag kan ju publicera dom i alla fall. Mamma filmade så den kommer upp när jag har överfört den!


Fina killen ju!

/Therese

Wannabe flugskimmel

Jag har den senaste tiden lagt märke till hur mycket Batman har skiftat färg och blir nu ljusare och ljusare för varje pälsfällning. Han blir också mer prickig och det skulle inte förvåna mig om han ser ut som Skottas när han blir äldre!
Jag menar, titta på de här bilderna från sommaren 2010 och jämför med bilderna från 2011. Stor skillnad enligt mig! Den största skillnaden ser man på halsen, bakdelen och manen, som alla har blivit mycket ljusare!
2010:
2011:
Visst är det stor skillnad? Jag tycker att det är så häftigt! Jag ser nu också att benen har blivit vitare dom också.
/Therese

My one and only

Storm var finfin idag när jag red. Hon var pigg och kändes glad! Spetsade öron i stort sett hela tiden, förutom när hon tjurade mot Batman.. Men bara lite!

I alla fall så travade vi ju idag, Therese tyckte att hon såg bra ut, hoppas det! Hon kändes himla fin ju! Jag är så sjukligt taggad till när jag kan hoppa henne och rida ett ordentligt dressyrpass, så himla taggad! Det är allt bra med lite vila, bra för både mig och henne då nåda inställning är betydligt bättre nu.


vackra långöra före ett ORDENTLIGT ridpass i somras.. <33

/Julia

The fixday!

√ Ridit ponnyn 
√ Putsat upp de sista lädergrejorna
√ Tvättat svans
√ Tvättat hals
√ Tvättat ben
√ Fixat med nummerlapp
√ Packat in i transporten
√ Delat upp manen så att det går fort att knoppa imorgon
√ Klippt man
√ Klippt hovskägg
√ Klippt svans

Man behöver inte alltid vara bäst, men man ska helt klart sträva efter att vara snyggast på tävlingsplatsen ;)
Nu ska jag tvätta Batmans benskydd och lägga fram ridbyxor, skjorta och kavaj, sen tror jag att allt är färdigt inför imorgon. Jag ska se om jag hinner fixa lite tidsinställda som ploppar upp under dagen imorgon, fast jag lovar inget. Annars säger jag godnatt och återkommer med resultat!


Ni håller väl alla era tummar för oss? ;)
/Therese

Clinic med Rolf-Göran Bengtsson

Ursäkta den dåliga kvalitén, filmat med mobilen.
 Man kan inte annat än beundra Roffe för hans öga till distanser, helt perfekt!

/Therese


Storm igår

Storm skrittades även igår. Blev lite dressyr och hon var lite halvlat men annars duktig. Just nu känns det som att vi än en gång har backat tusen steg i dressyren, men hon är ju inte riktigt igång nu så det beror ju på det. Nu när Storm har vilat så länge så är jag riktigt taggad till att få rida ordentligt, som jag inte har gjort på två och en halv vecka. Jag är sååå taggad inför våren, hoppas att allting rullar på lika bra som det har gjort hitills (bortser från hennes lill-"skada"), isåfall är jag evigt glad, hehe!

Idag ska jag trava Storm lite försiktigt, alltså börja sätta igång henne igen, superkul! Tar det somsagt lite lugnt i början och ser hur hennes ben reaerar, om det går bra fortsätter jag succesivt sätta igång henne, det hoppas jag jag kan göra!

Vår första tävling hoppas jag blir i Flyinge, den 2 februari. OM hon är helt igång och frisk och kry tills dess! OM hon nu är det så hoppas vi 90 och 95 där. Sen får jag planera resten efter hur hon känns där.

Kram på er våra duktiga läsare och besäkare, vi har fått en ordentlig uppskjuts i statistiken, vilket glädjer oss, fortsätt så!

/Julia


Batman idag, eller igår förresten...

Batman fick rulla på över galoppbommar, jag blev inspiererad av Roffes övningar så jag satte upp en enkel kombination av bommarna.



Såhär såg det ut på ridbanan idag.
Vi jobbade med att hitta de bästa distanserna och ha ett jämnt, lugnt tempo genom hela volten. Dessutom trimmades det en del på formen, Battis krullar ihop sig för mycket så att det slutar med att han snubblar över bommarna. Jag jobbade alltså med att försöka få fram nosen på honom, men ändå ha kvar honom i samma galopp och med samma flyt. Överlag så satt galoppen bättre idag än i förrgår, antagligen för att vi har kommit igång bättre nu och blir mer och mer igång för varje dag. Känns lovande just nu inför 13-spelen.

Imorgon fortsätter vi på samma spår, jag lät bommarna ligga framme så vi kanske kan hitta på något imorgon (eller senare idag?).  Annars ska det bli mer mjukgörande, mycket skänkelvikningar, öppnor, slutor och fram- och bakdelsvändningar står på schemat. Få honom allmänt mjuk och framme för skänkeln. Det är morgondagens mål. Jag satt här hemma och tittade på küren från Belgien och blev riktigt ridsugen efter att ha sett Patrik Kittel och Adelinde Cornelissens perfekta program! Så nu ska Batman få sig ett ordentligt dressyrpass, oavsett hur det ser ut på ridbanan, haha!

Nu ska jag gå och lägga mig, men ni får ha det så bra!
/Therese

Nu är det bestämt!

Under vårterminen 2012 kommer jag inte att träna för Jennifer i hoppningen. Innan vi åkte till stallet idag körde mamma och jag till familjen Lannér för att prata med Henrik om mina innestående lektioner. I somras jobbade jag hos honom under nästan åtta veckor. Lönen blev en del kontanter men också "gratis" träningar, vilket kan bli väldigt användbart under året!

Det blev bestämt att vi skulle komma en gång i veckan med start redan nästa vecka! Dock med vissa undantag från bla. GHS-veckan och bruksprovveckan då Henrik är iväg. Det ska bli så kul, jag är väldigt laddad inför vår första lektion!


Vem är då Henrik Lannér?
Henrik var med och red OS i Barcelona, han har vunnit ett antal Grand Prix och är just nu tränare till juniorlandslaget tillsammans med Pether Markne. Svensk mästare 1991 både inomhus och utomhus samt Svensk mästare inomhus 1990.

På bilden här under är Henrik tillsammans med valacken Hidalgo, hemma kallad Harry (som jag red ganska mycket när jag jobbade hos honom)
bild från Innrider, där Henrik har sponsoravtal

Henrik och Richmond W
Bild från HD


/Therese


Clinicen igår

Clinicen med Rolf-Göran Bengtsson var väldigt givande. Han har ett väldigt bra tänk och återgår väldigt ofta till att trimma på grunderna. Hästarna ska ta gas och broms, och de ska göra det direkt, inte 20 meter senare. Roffe är noga med att så ofta det går hålla sig innanför fyrkantspåret för att ha koll på hästen och rakriktningen.

Upplägget var som så att Rolf-Göran började med en hyfsat ung häst som Maria Gretzer hade hemma i stallet. På den körde han enkel travhoppning och sedan en liten serie också. Efter den satt han upp på ytterligare två hästar som var på högre nivå och den som var mest utbildad var Click and Cash som i vanliga fall rids av Niklas Arvidsson. Den hästen har gått en del 1.50-hoppningar. Även med Click and Cash gick Roffe tillbaka till grunderna och höll på en del med bommar innan han började hoppa. När han sen började hoppa flöt allt på väldigt fint trots att han aldrig hade suttit på hästen innan.

Därefter var det dags för honom att hålla "träningar". Först unghästarna där bla. Magdalena Regårdh och Jörgen Larsson var med på varsin häst. De fick göra en hel del övningar för att göra hästarna avslappnade, de tyckte att det var lite läskigt med hela HFRKs fullsatta ridhus (jag kan ju förstå dem...)

Därefter var det lite yngre ryttare på hästar som gått 1.30-1.40 hoppningar och sista gruppen var "eliten" - bröderna Zetterman, Niklas Arvidsson och Henrik Lannér, för att nämna några.


Jag filmade lite med min mobil som jag tänkte ladda upp när jag har trixat lite med den. Tyvärr fastnade inga av Rolf-Görans kommentarer ordentligt, men man ser ju ändå hur ryttarna rider.

/Therese

Inköpslista?


Jw hjälm
Veredus olympic bakbenskydd
Träningsridbyxor
Guldigt bling/swarovski
Vinrött schabrak+ev. huva (Som passar till min nya kavaj)

/Julia

Happy ending, (ponnyägare!)

Har haft en hejdundrande dagidag, helsjuk om man får säga så!

Imorse vaknade jag kvart över tio och stack snabbt ut till stallet, mockade red och fixade stallet och sådär. Tyvärr har vädret i lilla skåne varit riktigt sämst så jag skrittade bara i en kvart eftersom Storm var helstirrig. På bara den korta kvarten hann all utrustning genomsur, så jag vet i alla fall vad jag ska göra imorgon, haha!

Senare kom mamma och vi åkte med hjälp av Therese's mamma Carina och mätte Storm. Tack för hjälpen och släplånet (då vårt såklart var helknasigt mitt i all röra...) Carina!
Storm var helgalen tack vare det underbara vädret och ville såklart inte gå in i transporten, denna brukar jag ju inte åka i tyckte hon.. Men när vi väl kom fram till  Helsingborg djursjukhus var hon coollugn! Hon blev mätt till 147,7 cm tror jag det var, vilket vill säga att hon har krympt(!), sen tar man bort 1 cm för skorna och nu är det en ny regel att det inte får finnas några som helst decimaler, så till slut blev hon 146 cm. Nöjda och glada med det! Nu kan hon ju blåsa upp sig ett oar centimeter på tävling utan att bli storhäst. (Förhoppningsvis.)

Efter det stack jag snabbt hem och in och duschade, sedan hämtade Alma, Ida och deras föräldrar upp mig och vi for in till Lund för att se "Stig Helmer story" som var ganska bra, lite halvseg men med sällskapet jag hade ikväll kan ingen film vara dålig, lovar! Efter det åt vi på Karlssons trädgård (hette det så?) och det var supergott! Självklart köpte vi med oss godis från Hemmakväll att äta i bilen på väg hem, mumma!

Så nu vet ni vad jag har sysslat med idag och ni kanske har lite medkänsla till att jag inte har bloggat. Nu ropar sängen, både min kropp och mitt huvud behöver sömn just nu.


Avslutar med en mycket vacker bild, Stig-Helmer story.

/Julia

Hej på er!

Ni får ursäkta min frånvaro, jag har haft ett par bloggfria dagar.
Jag har haft ett så in i helsikes bra nyår, med goa vänner runt mig och tusentals skratt! Ni är underbara, tack för att ni finns! <3
Batman har varit lite knackig, men är nu helt med på noterna igen, så vi siktar mot 13-spelen på fredag! Årets första tävling så vi kör på en LC. Julia hänger med som hästskötare/filmare/fotograf, eller allt-i-allo helt enkelt.
Härligt startnummer har vi fått, 3:e sist.
För ungefär en timme sedan blev det bestämt att jag ska hänga med på Rolf-Göran Clinicen, så jag blir upphämtad klockan 8.00 imorgon bitti. Dags att fixa mat och ställa klockan och sedan krypa ner i sängen.
Rörigt inlägg av en trött Therese, jag hoppas att ni står ut!
Godnattkramar!
/Therese

you don't know what you got

Uppdateringen har varít lite halvfattig denna helgen men det kan ni kanske förstå, i lördags var det fullt upp med hästar, stallet, fix på dagen och sedan på kvällen fest. Sen igår låg jag i sängen och kollade på vampire diaries till fyra på dagen och Storm vilade, var bara där och mytste och mockade.

Idag red jag Storm först lite ute med ett lite halvuppgivet försök att få henne mjuk i sidorna och lätt i handen med jag insåg ganska snabbt att det inte var lönt att försöka där ute för hon var så nyfiken på allt runt omkring. Skrittade då in på ridbanan istället och där lossnade hon ganska fint. Skrittade sedan av på grusvägen igen.

Gaaah, jag börjar bli riktigt trött på att bara skritta nu, mhm! Fast snart ska hon igång ordentligt igen. Skööönt!
Imorgon ska vi (jag, mamma, Carina och kanske Therese?) åka til djursjukhuset HBG, slutmätning av Storm, woooopppaa.. Det ska förhoppningsvis gå bra, jag vill ju ha en maxad d-ponny.

puss hajjjj

/Julia

Gott nytt år!



/Team Markhög

RSS 2.0