Hallelujah moment!

Dagens ridpass gick så galet bra, detta kan jag leva länge på!

Vi började med att skritta fram hyfsat länge på grusvägen, tog tyglarna efter ett tag och började ställa/böja/flytta. Funkade fantastiskt bra och Battis blev mjuk och fin! Vände med hjälp av bakdelsvändningar och började trava fram. Lät honom komma igång ett litet tag och började sedan med lite öppnor och skänkelvikningar tvärs över vägen. Detta funkade också grymt bra, Batman gör aldrig så fina skänkelvikningar som han gör på grusvägarna! Perfekt flyt med bra framåtbjudning och precis lagom tvärning. Kanske för att han vet att han inte behöver tvära så hemskt många steg? ;)
Lät honom skritta ett litet tag innan vi kom in i paddocken.

Där blev det en del protester till en början - paddocken är fortfarande mer åt en sjö och min lille ponny tycker inte om att bli blöt på benen och magen, stackarn! Vi jobbade på och hittade formen fint. Provade att flytta och jobbade en hel del med halter och igångsättningar. Fokus på att behålla formen i både halten och igångsättningen. Använde mig där av de två bommarna som låg på voltspåret och gjorde halten mellan dem. Fungerade riktigt bra och Batman gjorde ett par fina halter! Nästa mål blir at han varje gång ska ställa upp korrekt.

Började därefter att jobba i galopp på volten där man fortfarande kunde se underlaget. Detta funkade också fantastiskt bra med tanke på att han inte har varit igång i dressyren så hemskt länge. Gjorde en del tempoväxlingar och han svarade riktigt bra och behöll formen, vilket jag var nöjd och stolt över! Gick över till en del travarbete och avslutade sedan med en galopp på grusvägen. Batman verkade uppskatta det, för han frustade härligt nästan hela vägen hem.



I love you, always forever.

/Therese

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0